skip to Main Content

2018 WEEK 12

 1. Een leven met Alexandra David-Néel boek 1 van 2, Mathieu Blanchot & Fred Campoy, Uitgeverij Daedalus, HC 19,95. (1959. De jonge Marie-Madeleine komt in dienst bij een merkwaardige, oude vrouw die met haar gestaalde karakter zelfs de meest toegewijde werknemers afschrikt. Het is niemand minder dan Alexandra David-Néel, de ontdekkingsreizigster, filosofe en schrijfster die in 1924 de eerste westerse vrouw werd die tot Lhasa, het hart van het verboden Tibet, doordrong. In een vreselijke rommelzooi van souvenirs van veertien jaar in Azië wordt Marie-Madeleine ondergedompeld in het bijzondere leven van de beroemde avonturierster, van haar bekering tot het boeddhisme tot haar ontmoeting met de dalai lama.)
 2. Medici’s 1: Cosimo de oude, van modder tot marmer, Giovanni Lorusso/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, 8,95. (HC week 08-18.)
 3. Onder een loden hemel deel 2 van 2: De laatste crash, Michel Chevereau/Jack Minini, Uitgeverij Daedalus, 8,95.
 4. Holmes (1854/†1891?) boek 1: Afscheid van Baker Street, Cecil/Luc Brunschwig, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95. (Op 4 mei 1891 verdwijnt Sherlock Holmes in Zwitserland bij de Reichenbachwatervallen en neemt hij zijn grootste vijand, professor Moriarty, mee de dood in. Een paar dagen later wordt het appartement van de detective op 221 b Baker Street geplunderd door misdadigers ingehuurd door Sherlock’s eigen broer Mycroft Holmes. Mycroft probeert al het bewijs van de waanzin van zijn broer, die hij ervan beschuldigt zich aan cocaïne te hebben overgegeven, te vernietigen. Voor hem is de dood van Holmes de verkapte zelfmoord van een man die zichzelf er niet toe kon brengen zijn hersens door drugs te vernietigen. Ondanks het bewijs geleverd door Mycroft, weigert Watson deze versie van de feiten te geloven. Hij onderneemt een groots onderzoek dat hem alles zal vertellen over het verhaal van Sherlock Holmes en zijn familie.)

 1. Frontlines 5: Bir Hakeim (mei 1942), Brada/Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij Daedalus, 7,95. (HC week 08-18.)
 2. De geschiedenis van de toonder Studio’s 6: Internationaal succes, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.
 3. De vier van Baker Street 3: De nachtegaal van Stepney, David Etien/J.B. Djian & Olivier Legrand, Uitgeverij Daedalus, 7,95. (HC week 08-18.)
 4. Sint-Bartholomeüs 1: Sauveterre, Éric Stalner/Pierre Bosserie & Éric Stalner, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95. (In 1562 gaat Elie de Sauveterre, een jonge protestant, bij het leger van de prins van Condé om zijn broer en zuster terug te vinden die door de papisten werden ontvoerd.)
 5. Disney filmstrips: Frozen: Olafs avonturen, diverse auteurs, Big Balloon, 4,95.

 1. Disney filmstrips: Coco, diverse auteurs, Big Balloon, 4,95.
 2. StripNieuws nummer 70 – maart 2018, Het Stripschap, 4,95.
 3. Terug naar Belzagor episode 1 van 2, Laura Zuccheri/Philippe Thirault naar Robert Silverberg, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95. (Sinds de Holman-Aarde werd gekoloniseerd, werd de oude naam in ere hersteld: Belzagor. Dit aards paradijs wordt sinds oudsher bewoond door twee intelligente soorten wezens, de Nildoror en de Sulidoror, die hun geheimen nog nooit hebben prijsgegeven. Een groep wetenschappers trekt er op uit om clandestien in het Land van de Mist deel te nemen aan een oeroud ritueel. Dat van de wedergeboorte, waarover de wildste verhalen de ronde doen.)
 4. Suus & Sas 13: Tobtalent, Gerard Leever, Uitgeverij L, SC 8,95.

 1. 40 Hours schaal 4: Liefste collega, Dick Heins/Eric Hercules, Uitgeverij L, 8,95.
 2. Dating for geeks 7: Time out, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, 8,95.
 3. Snippers 9: De eindstreep, Aimée de Jongh, Uitgeverij L, 8,95.
 4. Dead life deel 1 van 3: Schemering, Joan Urgell/Jean-Charles Gaudin, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95. (Waanzinnige zombiestrip in drie delen. De wereldwijde zombie epidemie is een feit. Het begint allemaal met Stephen die tijdens zijn vakantie een kelk vindt die dateert uit de tijd van de oorlogen tussen Christenen en Moslims. Hij drinkt uit de kelk en daarmee barst de epidemie los die de wereld in een hel verandert. Dead life is een intrigerende cross-over tussen horror en Middeleeuwse alchemie.)
 5. Douwe Dabbert 14: Op het spoor van kwade zaken, Piet wijn/Thom Roep, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95. (Heruitgave.)
 6. Elsje A4 deel 5: Drakendoder, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken