skip to Main Content

2018 WEEK 11

 1. Afdwalingen, Andreas/diverse auteurs, Uitgeverij Sherpa, HC 24,95. (Een kwart eeuw na Reizigers tekent Andreas een tweede bundel korte verhalen op scenario’s van bekende en minder bekende auteurs. Voor ieder verhaal kiest hij een andere stijl.)
 2. De avonturen van Urbanus 178: De vrolijke paastragedie, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 5,99.
 3. F.C. de Kampioenen 98: Boma burgemeester, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 5,99.
 4. Suske en Wiske 343: SOS Snowbell, Luc Morjaeu/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 5,99, luxe HC 59,99, superluxe HC 99,99. (De luxe uitgave is met linnen rug gebonden en heeft een genummerde oplage van 200 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje. De superluxe uitvoering is in velours gebonden en heeft een genummerde oplage van 100 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 5. Fables Deluxe boek negen, diverse auteurs/Bill Willingham, RW Uitgeverij, HC 43,95.
 6. Sandman Deluxe boek zeven, diverse auteurs/Neil Gaiman, RW Uitgeverij, HC 36,95.

 1. Glimlach 58, Baudouin Deville/Patrick Weber, Editions Anspach, HC 14,50. (In april is het zestig jaar geleden dat koning Boudewijn de Wereldtentoonstelling in Brussel opende. Het tijdelijk bedoelde Atomium-monument was een sterk staaltje Belgisch ingenieurschap. “Glimlach 58” is in de eerste plaats een spannend spionageverhaal terwijl je tijdens het lezen ondergedompeld wordt in de sfeer van de jaren 1950 en heel wat opsteekt over de organisatie van de expo. Het verhaal: “Kathleen Van Overstraeten, een jonge Belgische hostess, raakt in 1958 betrokken bij gebeurtenissen die de goede werking van de Wereldtentoonstelling in Brussel bedreigen. Een diefstal in het paviljoen van het Vaticaan, sabotage in het paviljoen van de USSR. Door deze voorvallen wordt ze in volle Koude Oorlog de spilfiguur in een strijd tussen spionnen die vredesonderhandelingen willen doen falen.”)
 2. Star Wars: Rogue One, diverse auteurs, Dark Dragon Books 14,95. (Remastered filmboek.)
 3. Star Wars – Captain Phasma: Achtervolging deel 1 van 2, Marco Checchetto/Kelly Thompson, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Star Wars – Captain Phasma: Achtervolging deel 2 van 2, Marco Checchetto/Kelly Thompson, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Evil road, Dominique Monfery, Dark Dragon Books, HC 17,95. (Op de bodem van een vijver wordt een oude T-Ford teruggevonden. Daarmee begint voor twee broers een bijzonder vreemd avontuur. Ze herstellen de oude dame weer in volle glorie, krijgen haar aan de praat en zien daarmee een oude droom binnen handbereik. Na weken van koortsachtige arbeid is de T-Ford klaar voor de grote reis naar New York.)
 2. Falklands deel 1 van 3: Skyhawk, Walther Taborda/Nestor Barron, Dark Dragon Books, HC 17,95. (Mei 1982. Argentinië en het Verenigd Koninkrijk vechten een meedogenloze oorlog uit om zeggenschap over de Falkland eilanden. In deze ijzige hel, 1000 kilometer van de kust verwijderd, maken de Falcons – bijnaam van Argentijnse piloten – voor het eerst in hun geschiedenis een luchtoorlog mee. Ze vliegen in verouderde toestellen en beschikken niet over goede uitrusting, noch over ervaring. Toch nemen ze het op tegen de machtige Britse vloot, waarmee ze een heldhaftige pagina toevoegen aan de luchtvaartgeschiedenis.)
 3. Falklands deel 2 van 3: Pucará, Walther Taborda/Nestor Barron, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 4. Urban 4: Lopend onderzoek, Roberto Ricci/Luc Brunschwig, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Agatha Christie: Moord in de Oriënt-Express, Tsai Chaiko/Benjamin von Eckartsberg, Dark Dragon Books, 18,95. (Als Hercule Poirot vanuit Istanbul met de Oriënt-Expres naar Engeland terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt één van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Poirot vindt bij het ondervragen van zijn medepassagiers zo veel tegenstrijdige aanwijzingen, dat hij algauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden.)
 2. Donald Duck pocket 272: De kostbare koelkast, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,50.
 3. De krijgers van God deel 1 van 2: De jacht op de ketters, Pierre Wachs/Philippe Richelle, Dark Dragon Books, 8,95. (1557. Verwikkeld in de oorlog tegen Filips II van Spanje voert Hendrik II, de koning van Frankrijk, ook nog een andere strijd: de ketterij uitroeien die volgens hem zijn land verziekt. Dankzij wetteloze drukkers en boekwinkels circuleren in het geheim de geschriften van Calvijn, en hoewel er genadeloos op ze wordt gejaagd, zijn er steeds meer hugenoten – Franse prostestanten. Een realiteit waar ridder Arnaud de Boissac, die graag meer wil weten over de hervormingsideeën, tot zijn bittere spijt achter komt als hij wordt gearresteerd omdat hij aanwezig was bij een geheime protestantse bijeenkomst.)
 4. De krijgers van God deel 2 van 2: De gehangenen van Amboise, Pierre Wachs/Philippe Richelle, Dark Dragon Books, 8,95.
 5. Kami 1: Omegama, Juliette Fournier & Jean-Gaël Deschard, Dark Dragon Books, 8,95. (Nura maakt zich zorgen om Belsem, de god voor wie zij verantwoordelijk is en die wegkwijnt door het gebrek aan gebeden en offers. Wanneer een naburig hertogdom een verzoek doet aan alle goden van de regio, waar een bescheiden beloning aanhangt, hebben ze geen andere keuze dan naar het hertogelijke paleis te gaan. De priesteres is van plan om de prins te helpen en gunsten te verkrijgen voor haar godheid. Helaas lopen de zaken niet goed in dat rijk en de situatie gaat van kwaad tot erger.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken