skip to Main Content

2018 WEEK 10

 1. Catamount 1: De jeugd van Catamount, Benjamin Blasco-Martinez, Uitgeverij Microbe, HC 18,95. (Tijdens de verovering van het Wilde Westen krijgt de familie Osborne er een nieuwe telg bij. De baby is de enige overlevende van een karavaan die werd uitgeroeid door de Cheyennes. Het kind krijgt de naam Catamount. Jaren later is Catamount een uitmuntende ruiter en schutter dankzij de opleiding van de oude trapper Slungel Pad. Maar zijn lot wordt door elkaar geschud wanneer hij Black Possum tegenkomt. Hij is het Cheyenne-opperhoofd dat verantwoordelijk is voor de afslachting van zijn ouders.)
 2. Fokke & Sukke aan de leiding, John Stuart Reid/Jean-Marc van Tol & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, zwart/wit, HC 12,95. (De beste managementgrappen.)
 3. Marten Toonder – Het complete proza 3: Alleen maar papier, Klaas Driebergen, Uitgeverij Klaas Driebergen, zwart/wit, 19,99.
 4. De Spill Zone deel 1, Alex Puvilland/Scott Westerveld, Uitgeverij De Fontein, 15,00. De Spill Zone is verboden toegang. Na een mysterieus ongeluk zijn de hele stad en de wegen ernaartoe afgesloten. Maddies ouders zijn er omgekomen, haar zusje zegt sindsdien niets meer, en Maddie heeft niemand om op terug te vallen. En dus waagt ze haar leven in de Spill Zone om foto’s te maken van al het gruwelijks wat daar rondwaart, om die op de zwarte markt te verkopen aan de hoogste bieder. Maar om ongeschonden uit de Spill Zone te komen moet je geluk hebben. Heel veel geluk.)

 1. Damocles bundeling I: 1) Het leger van Sherwood + 2) Een zware tol, Alain Henriet/Joël Callède, Uitgeverij Microbe, HC 29,95. (Delen 1 + 2 verschenen in 2008 en 2009 bij uitgeverij Dupuis.)
 2. Damocles bundeling II: 3) Perfect child + 2) Eros en Thanatos, Alain Henriet/Joël Callède, Uitgeverij Microbe, HC 29,95. (Delen 3 + 4 zijn nooit eerder in het Nederlands verschenen.)
 3. De geschiedenis van de toonder Studio’s verzamelbanden, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, HC 22,50. (Twee mooie mappen voor de in totaal te verschijnen 18 delen.)
 4. Alles van Guust Chronologisch 11: Flaters van formaat, André Franquin, Dupuis, HC 16,95.
 5. Alles van Guust Chronologisch 12: Het geval Flater, André Franquin, Dupuis, HC 16,95.
 6. Bonneville 1: Vier nul zeven!, Marvano, Dargaud Benelux, HC 15,95. (“Maandag 5 augustus. Craig heeft slecht geslapen en ellendig gedroomd. Hij wil geen ontbijt, zelfs geen koffie. Als je een zwaar ongeval hebt, kan je beter een lege maag hebben dan een volle, krieltje, zegt hij. Ze mogen stilaan ophouden met me krieltje te noemen.” Nieuwe reeks over snelheidsrecords op de zoutvlaktes van Bonneville. Deel een van een tweeluik.)
 7. Canardo 25: Een extreme winter, Pascal Regnauld/Benoît Sokal, Casterman, HC 13,95.

 1. Collectie Grafica: De piraten van Barataria 11: Sint-Helena, Franck Bonnet/Marc Bourgne, Glénat Benelux, HC 15,95.
 2. De orde 2: Orlandu, Luc Jacamon/Benjamin Legrand, Casterman, 9,95, HC 16,95.
 3. Mermaid project deel 5, Fred Simon/Leo & Corine Jamar, Dargaud Benelux, 7,95.
 4. Tango 1: Een zee van rotsen, Philippe Xavier/Matz & Philippe Xavier, Le Lombard, 7,95, HC 13,95. (Met de miljoenen die hij heeft buitgemaakt op een drugskartel trekt Johan Tango zich terug in een ingedommeld dorpje in het Boliviaanse Andesgebergte. Het ideale plekje om ook zelf ongestoord uit te bollen. Maar het toeval wil dat ook zijn nieuwe buur en z’n zoon op de vlucht zijn voor een op zijn minst ingewikkeld verleden. Als ze bedreigd worden door drie gewapende mannen, neemt Tango het voor hen op en doodt de belagers. Weet hij veel dat hij zich zo de woede op de hals haalt van twee machtige gewapende groeperingen. De rust is plots ver weg.)
 5. De reizen van Alex: De gladiatoren, Marco Venanzi/ Éric Teyssier, Casterman, 8,50.
 6. Kinderen in het verzet 2: Eerste repressie, Benoît Ers/Vincent Dugomier, Le Lombard, 7,95.

 1. Wie het laatst lacht, Benoît Springer/Zidrou, Dupuis, HC 15,95. (Het verhaal van een man die zijn vrouw met een voorhamer de kop inslaat en haar lijk dumpt in een vergeten waterput. Als hij weer thuiskomt, wacht zijn vrouw hem op. Alive and kicking.)
 2. Giant, Mikaël, Dargaud Benelux, HC 22,50. (New York, 1932. De Grote Depressie houdt Amerika onder de knoet. Toch rijzen in Manhattan de wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond. Bouwwerf na bouwwerk wordt opgestart. Ook Giant, een zwijgzame kolos, is bouwvakker. Als een Ierse werkmakker dodelijk verongelukt, krijgt hij de opdracht om de familie in te lichten. Maar als puntje bij paaltje komt verdoezelt hij de trieste waarheid voor Mary Ann, de jonge weduwe. Giant stuurt haar een flinke geldsom en tikt een brief die van haar man zou kunnen zijn. Ze antwoordt en de brieven gaan over en weer, zonder dat Giant uit de biecht klapt. Tot Mary Ann en haar kinderen op een dag in New York staan. Een stoere bonk houdt een reuzegrote leugen vol om een pijnlijke waarheid te verhullen. Prachtig portret van de vele Europeanen die in de jaren dertig naar New York emigreerden en actief waren in de bouw.)
 3. Lucky Luke 12: De neven Dalton, Morris/Goscinny, Lucky Comics, 7,50. (New look.)
 4. Lucky Luke 44: De genezing van de Daltons, Morris/René Goscinny, Lucky Comics, 7,50. (New look.)

 1. Meisje in Dior, Annie Goetzinger, [Blloan], HC 24,95. (Clara is een bevlogen modejournaliste en gidst ons door de coulissen van het modehuis Dior. Op 12 februari 1947 verdringt de beau monde van Parijs zich op de Avenue Montaigne om een glimp op te vangen van het allereerste defilé van een zekere Christian Dior. De show begint met een wervelwind van wijd uitlopende rokken. De monden vallen open en het wordt één grote triomf. Carmel Snow van Harper’s Bazar roept het uit: “It’s quite a revolution, your dresses have such a new look!” De carrière van de couturier is gelanceerd en ook Clara’s verhaal kan beginnen.)
 2. De advocaat 3: De wet van de zwakste , Frédéric Volante/Laurent Galandon & Frank Giroud, Le Lombard, 7,95.
 3. Frnk 3: Het offer, Brice Cossu/Olivier Bocquet, Dupuis, 7,50.
 4. Katanga 2: Diplomatie, Sylvain Vallée/Fabien Nury, Dargaud Benelux, HC 17,95.
 5. Kid Paddle 15: Men in blork, Midam, Ballon Comics, 6,95.

 1. Amorostasia, Cyril Bonin, [Blloann], HC 22,50. (Het eerste slachtoffer valt in Parijs. Een oude dame staat roerloos voor het raam met een huwelijksaanzoek in de hand. Ze lijkt wel versteend. Daarna volgen twee tortelduifjes die innig stonden te zoenen in de straat. Ook zij staan nu stokstijf. Het nieuws verspreidt zich snel. Een nieuwe epidemie teistert Parijs. Ze krijgt de naam Amorostasia. Wie getroffen wordt door de vreemde ziekte, raakt verlamd en duikelt in een catatonische toestand. Zonder remedie kunnen de medische autoriteiten niet anders dan aanbevelen om elke ongepaste manifestatie van verliefdheid te mijden. Onderzoeksjournaliste Olga Politoff ondervindt het aan den lijve als een collega met een boontje voor haar plots verstijfd. Dat terwijl de ziekte geen vat lijkt te hebben op haar en haar vriend. Eerste deel van een tweeluik.)
 2. Rio 3: Barbaars carnaval, Corentin Rouge/Louise Garcia, Glénat Benelux, 7,95.
 3. De orde van de Drakenridders 20: Geboorte van een rijk, Looky/Ange, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Uur U 11: Omega, Maza/Fred Duval & Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 5. Zeven 13: Zeven schipbreukelingen, Tony Semedo/Andoryss, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 6. Merlijn, de profeet 4: De ziel van de wereld, Bojan Vukic/Jean-Luc Istin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 7. The dream 1: Jude, Guillem March/Jean Dufaux, Dupuis, HC 16,95. (Megan werkt als castingagente voor Invisible Art Production, een filmmaatschappij. Voor een reeks opnames gaat ze op zoek naar opvallende persoonlijkheden, mensen die de Amerikaanse droom nastreven. Een carrière op het witte doek. Op een van haar zoektochten naar talent ontmoet ze Jude. Ze stelt hem voor om mee te spelen in een film over Lord Byron, een kans die deze voormalige erotische danser met beide handen grijpt. Maar niets is wat het lijkt, want tijdens de castingopnames gebeuren rare dingen en er duiken steeds meer vreemde figuren op.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken