skip to Main Content

2017 WEEK 23

 1. Mijn reizen, Paul Geerts, Pear Productions, luxe HC 29,95. (In beeld gebrachte reisimpressies van een globetrotter. In twee versies uitgevoerd. In blauw velours gebonden met goudopdruk in een genummerde oplage van 200 exemplaren en in rood velours gebonden met goudopdruk in een genummerde oplage van 200 exemplaren.)
 2. Pyongyang, Guy Delisle, Scratch Books, zwart/wit, 17,90. (Herziene uitgave.)
 3. Kas 1: Whatever …, Maarten Wolterink, Syndikaat, 8,95. (120 gags uit het leven van Kas, Bas en Sheila. Vol met alledaagse ergernissen in dit hippe, vooruitstrevende maar tegelijk kinderachtige en overgevoelige land. De andere kant van “Kas” gaat over spraakverwarring, onmogelijke natuurverschijnselen en een parallelle dierenwereld.)
 4. Wilde haren, Elsje Bakker, Hanabi publishers, zwart/wit, 9,95. (Aaargh! Ooit een flinke ambitie gehad die je maar niet waar kon maken? Eindeloos tobben en dan tóch weer afgeleid worde. Julie weet er alles van. Na haar ontslag als kapper wil ze voor zichzelf beginnen, maar heeft moeite de juiste focus te vinden. Haar hoofd loopt over met wilde ideeën. Hoe deze chaos aan te pakken? Vanaf de zijlijn kijken vriend Marko en Julies vriendinnen met groeiende zorg toe. Niet iedereen lijkt geknipt voor succes! Elsje Bakker is geen onbekende in de mangawereld: jarenlang scherpte ze in de dojinshigroep Neutral haar kunsten aan. Met Wilde Haren levert ze een slice-of-life graphic novel af met een persoonlijke inslag en scherpe kijk op de hedendaagse druk om te presteren.)

 1. Donald Duck pocket 262: De gouden ster, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,25.
 2. Run Run, a sukeban story, Johan Neefjes, Hanabi publishers, zwart/wit, 9,95. (Sommige meiden zijn geboren om niet te deugen. Hitomi is een “sukeban”, een misdadig meisje, en na een kleine pauze in de vrouwengevangenis mag ze eindelijk de buitenwereld weer onveilig maken met haar twee vriendinnen. Het eerste puntje op haar lijst? Een flink glas sake. Het tweede? Wraak nemen op de yakuzaleider die haar vriendin verminkte. Wat volgt is een waanzinnige achtervolging door de straten van Tokio, vol rivaliserende meidenbendes en heerlijke vergelding op de macho gangsterwereld. Een explosie van humor en girl – of liever sukeban – power! Johan Neefjes maakt met RunRun zijn debuut in de mangawereld, en hoe. Deze ademloze graphic novel is niet alleen een feest voor het oog, maar barst ook uit zijn voegen van de Japanse in-jokes en referenties waar fans hun tanden op kunnen stukbijten. RunRun brengt gelikt artwork en een vette knipoog naar Japanse yakuza- en popcultuur.)
 3. Torpedo 1936 integraal 1, Jordi Bernet & Alex Toth/Enrique Sánchez Abulí, Uitgevrij Hum!, 17,95. (New York, de jaren dertig van de vorige eeuw, een tijd die bekend staat als The Great Depression. In een wereld in crisis runt Luca Torelli zijn business als torpedo, ofwel huurmoordenaar. Een goed foute crime-noir gangsterstrip vol klassieke auto’s en andere retro-americana. Scenarist Enrique Sánchez Abulí en tekenaar Jordi Bernet – de eerste verhalen zijn van Alex Toth – pakken fors uit met inktzwarte humor, knetterende actie en gevatte dialogen in magnifiek zwartwit tekenwerk.)

 1. Tex Willer 7: Atlanta, Jordi Bernet/Claudio Nizzi, Uitgevrij Hum!, zwart/wit 17,95.
 2. Douwe Dabbert 12: De laatste plager, Piet wijn/Thom Roep, Don Lawrence Collection, 8,95, HC 16,95. (Heruitgave.)
 3. Elsje A4 deel 4: Elsje op Texel, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, 8,95.
 4. Roel Dijkstra 1: Thuisfront, Roelof Wijtsma/Willem Ritstier, Uitgeverij L, 8,95, HC 16,95. (Nieuwe avonturen van de legendarische voetballer Roel Dijkstra. Roel keert niet alleen terug als strip, ook speelt hij weer bij zijn oude club FC Leidrecht. Waarom hij niet meer speelt in de internationale competitie wordt duidelijk in dit spannende verhaal, waarin vrienden uit het verleden van Roel zijn hulp heel hard nodig hebben.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken