skip to Main Content

2017 WEEK 21

 1. Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales, het officiële filmboek, Dark Dragon Books, 4,99
 2. De avonturen van Babbel & Boef 1: In het bos, Federico Bertolucci/Frédéric Brremaud, HC 9,95. (De wat verlegen en bangige Boef blijft liever in zijn mandje liggen, dat is bekend. Maar zijn beste vriend Babbel is een avontuurlijke eekhoorn, dus hij kan toch moeilijk weigeren om met hem op pad te gaan? Okee, dan is hij maar geen dapper hondje, geeft niets, zijn vriend helpt hem wel over zijn angst heen.)
 3. De avonturen van Babbel & Boef 2: Op de savanne, Federico Bertolucci/Frédéric Brremaud, HC 9,95.
 4. Beauty and the Beast: De betovering, Dark Dragon Books, HC 9,95. (Voorleesboek.)
 5. Solo kannibalenkronieken 1, diverse auteurs, Dark Dragon Books 8,95.
 6. Solo kannibalenkronieken 2, diverse auteurs, Dark Dragon Books 8,95.

 1. De spannendste avonturen van Donald Duck deel 12, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,25.
 2. De laatste vlucht, Romain Hugault, Silvester Strips Uitgeverij, 7,95. (HC 16/12/2008.)
 3. De Legendariërs 8: Klauwen en veren, Patrick Sobral, Silverster Strips Uitgeverij, 6,95.
 4. Er was eens… de mens 2: De vruchtbare valleien en Egypte, Jean Barbaud & Minte/Jean-Charles Gaudin, Silverster Strips Uitgeverij, 6,95.
 5. Te paard! deel 2: Hop paardje hop!, Miss Prickly/Laurent Dufreney, Silverster Strips Uitgeverij, SC 6,95.
 6. Centaurus 3: Het waanzinnige land, Zoran Janjetov/Léo & Rodolphe, Silvester Strips Uitgeverij, 7,95, HC 16,95.
 7. Cognac 1: De invloed van demonen, Luc Brahy/Eric Corbeyran & Jean-Charles Chapuzet, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (Sommige cognacs zijn van onschatbare waarde, en echte kenners die in staat zijn om te profiteren van deze nichemarkt zijn zeldzaam. Een zegen voor de onderzoeker voor wie dat talent het voornaamste spoor is. Anna-Fanély Simon, journaliste en fotografe met voornamelijk ervaring in oorlogsgebieden, neemt voor National Geographic een opdracht aan voor een reportage over cognac. Ze is zelf geboren in dat gebied en hoopt haar jeugdvriendin Alice er weer te vinden. Maar zij blijkt verdwenen te zijn, en als de journaliste meer over de verdwijning te weten komt, zorgt een aantal details ervoor dat ze gaat twijfelen aan het officiële verhaal.)

 1. De verdwaalde kapitein boek 1 van 2, Jacques Terpant, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (1763. Naar aanleiding van het verdrag dat de Zevenjarige Oorlog beëindigde, draagt de koning van Frankrijk Amerika aan de Engelsen over. Maar in tegenstelling tot wat Voltaire dacht, gaat het niet om een paar hectares sneeuwlandschap, maar om het equivalent van het hedendaagse Canada en een twintigtal staten van de Verenigde Staten. Terwijl de weinige Franse soldaten hun bezittingen voor de roodjassen achterlaten, komen de Indianen in opstand. Aangevoerd door Chief Pontiac nemen ze de vestingwerken van de Fransen over. Bij Fort de Chartres, aan de oevers van de Mississippi, zal de enige Franse kapitein die nog op zijn post is, het allerlaatste fort moeten overdragen aan de Engelsen. Maar hoe kunnen ze hun Indiaanse bondgenoten, met wie ze hebben geleefd en soms zelfs getrouwd zijn, in de steek laten? Hoe kunnen ze gehoorzamen aan de bevelen van de koning zonder hen te verraden? Hoe kunnen ze hen helpen zonder zichzelf te verliezen? Maar wat wil de koning nou eigenlijk echt?
 2. De orde van de Drakenridders 17: Amarelle, Vax/Ange, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 3. De orde van de Drakenridders 18: Arsalam, Vax/Ange, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Operatie Overlord 4: Commando Kieffer, Davide Fabbri/Bruno Falba, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 5. Spinsels 1: Shining armor, Jan Bosschaert, Saga Uitgaven, zwart/wit, HC 24,95. (Voor deze eerste Spinsels-uitgave tekende Jan Bosschaert een exclusieve reeks potloodillustraties met meisjes die een ridderhelm dragen… en niets anders. Dompel je onder in Bosschaerts wereldje met sensuele, guitige, waakzame, strijdvaardige, dominante en zwangere vrouwen. In een oplage van 500 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 6. StripGlossy tweede jaargang – nummer 5 – mei 2017, Uitgeverij Personalia, 8,95.

 1. Millennium 4: Het vergiftigde evangelie, François Miville-Deschènes/Richard D. Nolane, Uitgeverij INdruk, 7,95, HC 16,95.
 2. Het Pelikaanprotocol boek 3, Jean-Michel Ponzio/Richard Marazano, Uitgeverij INdruk, HC 16,95.
 3. Fax uit Sarajevo, Joe Kubert, Prestige, HC 29,95. (In dit geheel in kleur uitgevoerde, getekende verhaal heeft striplegende Joe Kubert zonder enige twijfel het meest omvangrijke en persoonlijke werk van een lange, gerenommeerde carrière neergezet. Dit is het verhaal van Joe’s vriend Ervin Rustemagic, over de periode toen hij en zijn gezin vochten om hun leven en waardigheid te behouden tijdens de anderhalf jaar durende belegering van Sarajevo in 1992-‘93. Tijdens de oorlog was een faxapparaat Ervins enige, kwetsbare verbindingslijn om met zijn vrienden te communiceren. Uit honderden faxen, waarin alles beschreven staat, van de in het kader van de “etnische zuivering” gepleegde gruwelijkheden tot de altijd aanwezige angsten en frustraties van het gezin Rustemagic, heeft Kubert op vakkundige wijze het werkelijk hartverscheurende verhaal gereconstrueerd over een verschrikkelijke tragedie en, uiteindelijk, nimmer aflatende hoop.)
 4. Lanfeust Odyssey 8: Tseu-Hi de bewaakster, Didier Tarquin/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 5. Clockworx 1/2: De oorsprong, Jean-Baptiste Hostache/Jason Henderson & Tony Salvaggio, Uitgeverij L, HC 16,95. (Londen, 1897. Matt Thurow, een voormalige agent van Scotland Yard, ontdekt een geheime oorlog tussen de machtige organisatie Golden Shell en een groepje huurlingen met reusachtige robotten: de Clockworx. De inzet van deze strijd? Een nieuwe energiebron en de controle ervan die het evenwicht in de wereld ernstig kunnen verstoren.)
 6. Clockworx 2/2: De overrompeling, Jean-Baptiste Hostache/Jason Henderson & Tony Salvaggio, Uitgeverij L, HC 16,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken