skip to Main Content

2017 WEEK 19

 1. Donald Duck pocket 261: Het geheim van Shapur, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,25. (Met unieke Donald Duck boekenlegger!)
 2. Peter de Smet index 3: De PEP periode, Nico Stalenburg, 15,00.
 3. Arcadia archief 39: Dokter Zwitser: Terugkeer naar de kattenplaneet, vzw Arcadia, HC 23,95. (Met linnen rug gebonden in een genummerde & gesigneerde oplage van 500 exemplaren.)
 4. Suske en Wiske: De charmante chirurg, Wilbert van der Steen/Esther Verhoef, Standaard Uitgeverij|de Fameuze Fanclub, 7,50. (Het verhaal uit de S.O.S. Kinderdorpen serie hertekend ter gelegenheid van 30-jarig jubileum van De Fameuze Fanclub.)

 1. StripNieuws nummer 67 – mei 2017, Het Stripschap, 4,95.
 2. Kleine Broer, Øyvind Torseter, De Harmonie, HC 24,90. (Vorig jaar verraste de Noorse illustrator Øyvind Torseter met “Het gat”, dat bekroond werd met het Gulden Palet 2016. In Kleine Broer keert de charmante hoofdpersoon uit “Het gat” terug en is nu zelfs de naamgever van het boek. Torseter liet zich inspireren door een sprookje uit de rijke verteltraditie van Noorwegen, verzameld door Asbjørnsen en Moe, het Noorse equivalent van de Deense Andersen en de Duitse Gebroeders Grimm. Om zijn zes broers uit handen van de trol te redden, moet Kleine Broer diens hart vernietigen. In de grot ontmoet hij een prinses, die hem cruciale informatie geeft om zijn missie te volbrengen. Torseter zou Torseter niet zijn als hij niet zijn eigen humoristische draai aan het verhaal zou geven. Maar het zijn vooral de krachtige illustraties die nog lang nadat je het boek uit hebt op je netvlies blijven hangen.)
 3. Reddition 65: Dossiers Andreas & Schuiten, Edition Alfons, 10,00.

 1. De zombietrein en andere stripgedichten, Floor de Goede/Edward van de Vendel, Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij, 12,99. (Het zijn strips. Én het zijn gedichten. Het zijn stripgedichten! Edward van de Vendel schreef de gedichten. Over chips aan je vingers, starende baby’tjes, goudvissen als gouden lampjes in de grond en een trein met spoken… Floor de Goede (van Flo) maakte er strips van. Stripgedichten dus! De eerder verschenen bundels stripgedichten werden bekroond met een Zilveren Griffel – Opa laat zijn tenen zien – en een Vlag en Wimpel van de Griffeljury en de Stripschappenning voor Album van het Jaar voor Draken met stekkers.)
 2. Pim 3: De pindakaaskoning, Rob van Barneveld, Syndikaat, 8,95.
 3. Suiciders boek 1, Lee Bermejo, RW Uitgeverij, HC 18,95. (Welkom in New Angeles. Toen de aardbeving de Stad er Engelen trof, overleefden alleen de sterkste en wreedste schepselen. De herbouwde stad werd ommuurd en daarbinnen nam de entertainmentindustrie een nieuwe, dodelijke gedaante aan. Terwijl de arme, ongewassen en ongewenste massa buiten de stadsmuren voor haar voortbestaan vocht, werden de biomechanisch verbeterde gladiatoren die ook wel bekendstaan als de Suiciders, in het Colosseum binnen de stadsmuren tot goden verheven. Maar de grootste, beste Suicider van allen is niet zomaar een god. Hij is de Saint. In het openbaar predikt hij de noodzaak om New Angeles van de onwaardigen te reinigen. En in de arena is dat precies wat hij doet. Verder is er vrijwel niets bekend over deze gemaskerde menselijke berg en juist dat mysterie houdt zijn fans hongerig naar meer. Maar de Saint heeft zo zijn eigen geheimen. Geheimen over de machtige corporatie die zijn luxueuze levensstijl bekostigt en elke beweging die hij maakt nauwlettend in de gaten houdt. Geheimen over de journaliste die in zijn landhuis wordt vermoord. Een geheim verleden dat New Angeles zoals nooit tevoren op haar grondvesten kan laten schudden.)
 4. Superman New 52 boek 3: Razernij aan het einde van de wereld, Kenneth Rocafort/Scott Lobdell, RW Uitgeverij, HC 19,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken