skip to Main Content

2017 WEEK 18

 1. De perfecte mens, Marco Klein Nijenhuis, uitgave in eigen beheer, zwart/wit, 12,00. (Eduard heeft een lichaam dat niet verouderd. Hij is nu 150 jaar oud en raakt afgestompt van de wereld om zich heen, dan sterft ook nog zijn enige vriendin en vertrouweling van zijn geheim.)
 2. Cartooning Syria, Uitgeverij Jurgen Maas, 16,95.
 3. De Arabier van de toekomst 3: Een jeugd in het Midden-Oosten (1985-1987), Riad Sattouf, De Geus, 21,99.
 4. De terugkeer van de wespendief, Aimée de Jongh, Scratch Books, HC 24,90. (Heruitgave met extra dossier “Een kijkje achter de schermen”.)
 5. Toen David zijn stem verloor, Judith Vanistendael, Scratch Books, HC 27,90. (Heruitgave in harde kaft.)
 6. Monster stripblad, diverse auteurs, Scratch Books, 10,00. (Eenmalige tijdschrift door Wasco vormgegeven. Al het werk is bij elkaar getekend, geknutseld, genaaid en geschilderd in W.G.Kunst door René Windig, Merel Barends, Anne Stalinski, Jeroen Funke, Wasco, Dace Sietina, Eliane Gerrits, Lae Schäfer, Tommy A en Peter de Wit.)
 7. Capricornus 19: Terminus, Andreas, Stichting Sherpa, HC 24,95.
 8. Capricornus 20: Meester, Andreas, Stichting Sherpa, HC 24,95.
 9. Hilda 5: Hilda en het woud van steen, Luke Pearson, Scratch Books, HC 16,90.

 1. Bloem van de nieuwe wereld, Alfonso Font/Sánchez Abulí, Prestige, HC 14,95. (In 1541 reizen de Spaanse Isabel de Maluenda en haar man Juan naar de Nieuwe Wereld, in de voetsporen van de expeditie van Pedro de Valdivia naar Nueva Extremadura, en verder naar het zuiden, het land Chili in. Nadat ze is aangevallen door de Mapuche stam, wordt Isabel gevangen genomen door stamhoofd Huagale, die haar tot zijn nieuwe vrouw wil nemen. Na een mislukte ontsnappingspoging in het gevaarlijke oerwoud, wordt Isabel gered door een Spaanse soldaat en meegenomen naar de kleine maar voortvarende stad Villarrica. Haar nieuwe leven wordt echter al snel bedreigd door de terugkeer van Huagale, die wordt verslagen en zelf gevangen gezet. De wraak van de Mapuche is keihard, en zelfs de plaatselijke monnik kan geen vrede brengen. In een laatste wanhopige poging levert Isabel Huagale uit aan zijn stam, om hem voor het oog van al zijn mannen in de rug te schieten, waarop zij de jungle weer in vluchten. Isabel is eindelijk vrij, maar de verraderlijke jungle eist haar leven op aan de oever van de rivier, waar haar ziel wegstroomt als de bloem die ze in haar handen hield aan het begin en het einde van haar reis.)
 2. Dada in Leiden, Over de voorstelling der dadaïsten in de Leidse schouwburg, Barthell Brussee, Uitgeverij De muze, HC 15,00.
 3. Vasten 2: Nachtmerries, Paolo Mottura/Christophe Bec, Microbe, 8,95. (HC week 13-17.)
 4. Vasten 3: Leviathan, Paolo Mottura/Christophe Bec, Microbe, HC 17,95.
 5. Konvooi 13: In gecontroleerde slip, Jean-David Morvan/Philippe Buchet, Uitgeverij Arboris, 7,95.
 6. Collectie buitengewesten 27: Sabels en galjoenen 9: Tegenslagen, Jean-Luc Masbou/Alain Ayroles, Uitgeverij Arboris, 7,95.
 7. Auguria 1: Ecce signum, Peter Nuyten, Uitgeverij Arboris, 9,95. (Heruitgave. HC week 10-17.)
 8. Auguria 2: Gaeso Dux, Peter Nuyten, Uitgeverij Arboris, 8,95. (HC week 10-17.)
 9. Donald Duck themapocket 25: Avonturen onder water, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.

 1. Donald Duck vrolijke stripverhalen 17: Een kleine vergissing, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 4,50.
 2. Game over 15: Very bad trip, Adam & Midam/Midam & Patelin, Ballon Comics, 6,95.
 3. Voetbalgek! deel 13, Olivier Saive/Jenfèvre & Sulpice & Cazenove, Ballon Comics, 6,95.
 4. Rio 2: De ogen van de favela, Corentin Rouge/Louise Garcia, Glénat Benelux, 7,95.
 5. De grote zeeslagen 1: Chesapeake, Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 16,95. (Einde 18de eeuw. De Britse kolonies op Amerikaans grondgebied zijn de bemoeienissen van de Britse kroon en de steeds duurdere belastingen grondig beu. Ze snakken naar vrijheid. Frankrijk heeft intussen besloten om in het conflict de kant te kiezen van de opstandelingen. Admiraal De Grace, die aan het hoofd staat van een indrukwekkende vloot en is uitgestuurd om de Britten in de Antillen het vuur aan de schenen te leggen, krijgt nu de opdracht om het leger van George Washington en het Franse contingent van de graaf van Rochambeau te helpen in hun strijd tegen de Britse troepen op Amerikaans grondgebied. De Britse generaal Cornwallis wordt in Yorktown met zijn soldaten nagenoeg volledig ingesloten. Het lijkt een makkelijke overwinning te zullen worden, voor zover de Britten geen versterking krijgen over zee. De partij die de slag in de baai van Chesapeake wint, zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de nederlaag van een van de twee protagonisten. Maar wie zal het onderspit delven:? De Britten of de Amerikaans-Franse coalitie? Ook al kan de slag bij Chesapeake geen smadelijke nederlaag genoemd worden voor de Royal Navy, toch was het een mijlpaal in de oorlog van de Britse kolonies die de Amerikaanse onafhankelijkheid inluidde.)
 6. Savage 2: In de klauwen van Salm-Salm, Félix Meynet/Yann, Casterman, 7,95.
 7. India dreams 9: De blik van de oude aap, Jean-François Charles/Maryse & Jean-François Charles, Casterman, HC 15,95.
 8. Verstild leven, Oriol Hernández/Zidrou, [Blloan], HC 17,95. (Drama in het modernistische Barcelona van de negentiende eeuw onder het penseel van een Catalaanse schilder. Barcelona, 1899. Beide schilders, Joaquín Mir en zijn vriend Vidal Balaguer vertoeven vaak in het beroemde café-restaurant Els Quatre Gats. Hoewel Balaguer zwaar in de schulden zit, weigert hij het portret van Mar, zijn liefde die enkele maanden geleden spoorloos verdwenen is, te verkopen. Zijn gedrag wekt argwaan op bij een politie-inspecteur, vooral wanneer een lijk verdwijnt, waarvan hij ook een portret maakte.)
 9. Marsupilami 30: Raadselachtig Palombië, Batem/Stéphane Colman, Marsu Productions, 7,95.

 wordt weergegeven

 1. Steven Sterk de integrale 1: 1960 – 1967, Peyo, Dupuis, HC 29,95. (Bundel van de 1e drie delen + een exclusief dossier boordevol originele documenten en onuitgegeven interviews.)
 2. Mermaid project deel 3, Fred Simon/Leo & Corine Jamar, Dargaud Benelux, 7,95.
 3. De werelden van Aldebaran: Overlevenden – kwantumanomalieën 5e episode, Léo, Dargaud Benelux, 7,95.
 4. Aria 38: De troon van de duivel, Michel Weyland, Dupuis, 7,95.
 5. Little England 1: Ruby, Thomas du Caju/Jean-Claude van Rijckeghem, Dupuis, 7,95, HC 13,95. (November 1941. “Little England” is het stadje Moulmein in Birma, een verre kolonie van het Britse Rijk. Jonathan is zestien en zoon van een kolonel. Hij loopt school in de buurt van de luchtmachtbasis, maar hij kent ook het “echte” Birma, het land van pagoden, boeddhistische rebellen. En de nachtclub “Blue Moon”. Archie, een Amerikaanse piloot, smokkelt Jonathan geregeld binnen in dit rijk van Duizend-en-een-nachten waar meisjes halfnaakt voorbij flaneren en militairen voor een niemendalletje op de vuist gaan. Jonathan heeft zijn hart verloren aan het Aziatische zangeresje Ruby wanneer Japan ineens Pearl Harbor aanvalt. De oorlog, die zich eerst ver weg in Europa leek af te spelen, is nu vlakbij. Als er een Brits vliegtuig wordt neergehaald, ontdekt Jonathan dat heel wat rebellen een onderkomen hebben gezocht in de Blue Moon. De jongen wil alarm slaan, maar eerst wil hij Ruby waarschuwen. Het verbluffend relaas van de ondergang van een Britse kolonie. De Tweede Wereldoorlog, gezien door de ogen van een zestienjarige jongen.)
 6. Collectie Fenix 120: Kari Lente: De Stukuka’s, Bob Mau, Brabant Strip vzw, zwart/wit 10,00.
 7. Collectie Fenix 121: Kari Lente: La Bamba, Bob Mau, Brabant Strip vzw, zwart/wit 10,00.
 8. Collectie Fenix 122: De Musketiers van ’t Schipperskwartier: De geheimzinnige lading, Rik, Brabant Strip vzw, zwart/wit 10,00.
 9. Collectie Fenix 123: Een avontuur van Kitty: Al Manaq, Dirk Stallaert/Patrick Vermeir, Brabant Strip vzw, 10,00.

 wordt weergegeven

 wordt weergegeven

 

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken