skip to Main Content

2019 WEEK 11

 1. De vuurpoel deel 1 van 3: Montaillou, Matt Smith/Nathan Fairbairn, Uitgeverij Arboris, 8,95, HC 18,95. (Het jaar is 1220, in de Franse Pyreneeën leidt baron Simon van Montfort al jaren een kruistocht tegen de Katharen. Als een ruimteschip met weerzinwekkende buitenaardse wezen neerstort in de bergen, worden beide partijen met nieuwe gevaren geconfronteerd, die ze amper kunnen bevatten.)
 2. Arcadia archief 47: Dokter Zwitser: Het koninkrijk der katten, Marc Wasterlain, vzw Arcadia, HC 23,95. (Met linnen rug gebonden in een genummerde & gesigneerde oplage van 500 exemplaren.)
 3. Kronieken van de Zwarte Maan Special 3: Parcifal, Franck Tacito/François Froideval, Arboris, SC 8,95, HC 18,95.
 4. F.C. de Kampioenen 102: Bibi Carmen, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 5. Donald Duck Pocket 285: De zwakste schakel, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,75.
 6. Suske en Wiske 347: Lambiek Plastiek, Luc Morjaeu/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,99, luxe HC 59,99, superluxe HC 99,99. (De luxe uitgave is met linnen rug gebonden en heeft een genummerde oplage van 200 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje. De superluxe uitvoering is in velours gebonden en heeft een genummerde oplage van 100 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)

 1. Duke 3: Ik ben een schaduw, Hermann/Yves H., luxe HC 79,99. (SC + HC week 06-19. De luxe-uitvoering is op groot formaat met stofomslag in een oplage van 200 exemplaren, met schetsdossier + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 2. U-47 deel 5: Voor de poorten van New York, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 3. U-47 deel 6: Amerika in oorlog, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 4. Bij de marine 1: Fort van de zeeën, Luc Brahy/Thierry Lamy, Dark Dragon Books, 8,95. (Als fotografe voor de marine, moet de tweede luitenant Morgane De Seeg verschillende operaties in onstabiele gebieden in beeld brengen. Door haar actieve houding staat ze van nature altijd direct klaar om te helpen. Als getalenteerd fotografe valt het dan ook niet mee om alleen verslag te leggen en enkel als getuige op te treden van de diverse misstanden die ze aanschouwt. Dat leidt tot gevaarlijke situaties als Morgane geen afstand kan houden bij hulp aan de burgerbevolking, evacuatie van Franse staatsburgers of vredeshandhaving in samenwerking met de NAVO of de VN. In dit eerste deel wordt Morgane op de Charles de Gaulle gestationeerd. deze is ingezet in de Perzische Golf als onderdeel van de operaties tegen de Daesh.)

 1. My little pony 3: Het spijkerharde avontuur van Big Mac, Andy Price/Katie Cook, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. De buitengewone reis deel 1 van 3, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95. (Groot-Brittannië, 1927. Naomi en Emilio zijn nicht en neef uit een rijke familie en hebben het grootste deel van hun jeugd doorgebracht op een kostschool ver van hun ouders. Uiteindelijk zijn ze gewend geraakt aan dit onafhankelijke leven, ver van het oorlogsgeraas. De hoogbegaafde kinderen hebben hun eigen wereld geschapen in hun boomhut, hun toevluchtsoord, waar ze experimenteren met allerlei uitvindingen. De ouders van Naomi, die verslaggevers zijn, keren op een dag weer terug in het familielandhuis en sturen dan een bediende om de kinderen op te halen. Het huis is betoverend! Er zijn allemaal kamers die vol staan met de creaties van Emilio’s vader, die zelf overigens vreemd genoeg nergens te vinden is. Is er misschien een verband tussen zijn verdwijning en de machine die hij aan het maken was voor de Jules Verne-wedstrijd? Of heeft het iets te maken met die vreemde derde macht en zijn ongelooflijke robots die ellende veroorzaken op het slagveld? Eén ding is zeker, om erachter te komen, zullen Naomi en Emilio een buitengewone reis moeten maken!)
 3. De buitengewone reis deel 2 van 3, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. De Aphrodieten deel 1 van 4: Agatha, Emmanuel Murzeau naar de ropman van Andréa de Nerciat, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Samen met deel 2 als voordeelpakket voor 29,95. Van kamer naar kamer en van bed naar bed. Persoonlijke vrijheid begint met seksuele vrijheid. Daar draait het om in de libertijnse levensfilosofie, en daar draait het om in dit verhaal in vier delen. De ridder komt thuis na lange afwezigheid, stort zich in de armen van zijn oude leermeesteres in de liefde, en van menigeen in haar omgeving. Net als in Nederland wordt ook in Frankrijk literatuur verstript. Alleen kiezen Fransen dan natuurlijk voor erotische literatuur, pikant werk dat behoorlijk wat rooie oortjes opleverde! De Aphrodieten is van oorsprong een roman uit 1793. Parijs zat in die tijd vol geheime genootschappen, en in dit verhaal gaat het om zo’n groep, “De Aphrodieten”.)
 5. De Aphrodieten deel 2 van 4: Angelique, Emmanuel Murzeau naar de ropman van Andréa de Nerciat, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Samen met deel 1 als voordeelpakket voor 29,95.)
 6. Papeete 1914, Sébastien Morice/Didier Quella-Guyot, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in Europa verandert niets aan de feestgewoonten van de jetset op Tahiti. Ondertussen bedreigen twee Duitse cruisers het paradijselijk eiland. Dat zorgt voor paniek op Tahiti! Het zorgeloze en hemelse eiland wordt gebombardeerd door Duitse kruisers. In deze chaos waagt een meedogenloze seriemoordenaar zijn kans en vermoordt jonge Hula-meisjes. Simon Combaud, een jonge Parijzenaar is net op het eiland gearriveerd, en meent het spoor te volgen van een misdaad die vijftien jaar eerder in Parijs plaatsvond. Deze lijkt verband te houden met de recente moorden. Maar in de beroering van de Eerste Wereldoorlog blijft de kleine gemeenschap verenigd tegen deze vreemde indringer. Hij kan alleen op zichzelf vertrouwen om deze gruwelijke misdaden op te lossen.)

 1. Imperium, Régis Penet/ Laurent-Frédéric Bollée, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Griekenland, 85 v. Chr. Nadat hij de legers van de beroemde koning Mithridates VI heeft verslagen, eist de Romeinse consul Sulla iets bijzonders: diens persoonlijke arts Narcès. Als schepper van de gifgeneeskunde, zou die de basis hebben gelegd voor Mithridates’ bijzondere weerstand. Sulla weet best welke persoonlijk prijs voor die kracht betaald moet worden. De Romeinse generaal heeft echter een zware terugreis naar Rome voor de boeg, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Want hoe zal Rome reageren als een van de grootste veroveraars uit haar geschiedenis weer thuiskomt?)
 2. Strange fruit, Jeffrey G. Jones/Mark Waid, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Door hevige regenval overstroomt in 1927 het stadje Chatterlee in de staat Mississippi. De dijken staan op springen, maar hetzelfde geldt voor de raciale en sociale spanningen in deze voormalige plantagestad. Een vurig signaal kondigt de komst aan van iemand die alles op scherp stelt. Is hij de redder of juist een bedreiging? Dat blijkt vooral een kwestie van standpunt. Intussen stijgt het water snel, heel snel. Wat in ieder geval zeker is, Chatterlee zal nooit meer hetzelfde zijn.)
 3. Jos Beaugard, Majo/Thomas Mosdi, Dark Dragon Books, 14,95. (HC week 21-18.)
 4. Star Wars: Vervlogen hoop deel 1 van 2, Salvador Larroca/Kieron Gillen, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Star Wars: Vervlogen hoop deel 2 van 2, Salvador Larroca/Kieron Gillen, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Leren lezen met Star Wars groeipakket 1, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Met 3 leesniveaus!)
 7. Leren lezen met Star Wars groeipakket 2, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Met 3 leesniveaus!)

 1. Cynocefalen deel 1, Stefano Tamiazzo/Gris de Payne, Dark Dragon Books, HC 18,95.
 2. Cynocefalen deel 2, Stefano Tamiazzo/Gris de Payne, Dark Dragon Books, HC 18,95.
 3. De levende dood, Alberto Varanda/Olivier Vatine, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Compleet verhaal. Joachim, een jonge geleerde die bezig is met verboden onderzoek, wordt benaderd door Martha, een machtige en geheimzinnige vrouw uit de Oude Wereld. Om het drama te verwerken dat haar al maanden achtervolgt, vraagt ze hem het onmogelijke. Het weer tot leven brengen van haar dochter Lise die een dodelijke val maakte tijdens een archeologische opgraving. Joachim ziet hierin de kans om zijn onderzoek voort te zetten en accepteert. Dankzij het fortuin van Martha verkrijgt hij al het benodigde materiaal en begint aan zijn taak, die lastiger blijkt dan gedacht. Want men pakt niet ongestraft het leven terug van de Dood.)
 4. Night of the living Deadpool deel 1 van 2, Ramon Rosanas/Cullen Bunn, Dark Dragon Books, 8,95. (Als Deadpool uit een voedselcoma ontwaakt, blijkt er een zombie-apocalyps plaats te hebben gevonden. Kan het botte monster met de grote bek niet een monster in hun zombiebek worden? Opgewonden door het vooruitzicht om een afgrijselijk, rottend vleesmonster te bestrijden, is Deadpool door het dolle heen als er ook talloze zombies te bestrijden zijn!)
 5. Night of the living Deadpool deel 2 van 2, Ramon Rosanas/Cullen Bunn, Dark Dragon Books, 8,95.
 6. Solo fortuna: Beschreven routes, Alvaro Iglesias/Oscar Martin, Dark Dragon Books, 9,95. (HC week 24-18.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken