skip to Main Content

2019 WEEK 10

 1. Arthus Trivium 4: Het ontzichtbare leger, Juan Luis Landa/Raule, Dargaud Benelux, 8,20.
 2. Aristophania 1: Het koninkrijk Azuur, Joël Parnotte/Xavier Dorison, Dargaud Benelux, 8,20. (Marseille, 1899. Arbeider Clément woont in een bescheiden optrekje met zijn vrouw Adèle en hun drie kinderen, Basile, Victor en Calixte. Een Jan Modaal, en toch lijkt Clément wat te verbergen hebben. Als hij in het gezelschap van gravin Aristophania Bolt wordt aangevallen door de kolos Barboza schiet hij er, na een gewelddadig gevecht, het leven bij in. Aristophania spoort zijn vrouw aan om weg te vluchten met de kinderen, ver weg van Marseille en het dreigende gevaar. Ze vertrouwt Basile, de oudste van de drie kinderen, een dobbelsteen toe waarmee hij haar kan oproepen ingeval van nood. Gennevilliers, negen jaar later. Adèle en Basile werken nu in een fabriek terwijl Victor en Calixte nog naar school gaan. Het zijn harde tijden. Er broeit een revolutie onder de arbeiders. Dan belandt Adèle op totaal onrechtvaardige wijze in de gevangenis. De kinderen zijn op zichzelf aangewezen en hebben al snel door dat ze worden opgespoord. De wanhoop nabij gebruikt Basile de dobbelsteen die Aristophania hem jaren geleden gaf. En ja hoor, prompt verschijnt de oude dame! Ze stelt voor hen mee te nemen naar haar kasteel tot hun moeder weer vrijkomt.)
 3. Katanga 3: Verbrokkeling, Sylvain Vallée/Fabien Nury, Dargaud Benelux, HC 18,45.
 4. De delicatesse, Cyril Bonin, [Blloan], HC 20,50. (Naar de roman van David Foenkinos. Nathalie en François zijn een dolgelukkig jong koppel. Het leven lacht hen toe. Tot François omkomt in een ongeluk. Het verdriet van de knappe weduwe snijdt diep en treft haar als een ongeneeslijke ziekte. De onverwachte dood van haar man lijkt haar liefde voor altijd te hebben verzegeld. Nathalie sluit zich af van de wereld en is blind voor de aandacht van mannen. Maar de chemie van de liefde is fabelachtig en uiteindelijk onweerstaanbaar. Nathalie en haar sullige collega Markus beleven een hevige romance, eerst nog verstijfd uit angst om voor elkaar te vallen, tot ze zich helemaal aan elkaar overgeven.)
 5. Collectie Vrije Vlucht: Portret van een zuipschuit, Olivier Schrauwen & Florent Ruppert & Jérôme Mulot, Dupuis, HC 30,80.
 6. Een stukje spinazietaart 1: Lieve groeten uit Machy, Javier Sánchez Casado/Philippe Pelaez, Casterman, HC 14,35. (Marie-Madeleine Madac-Miremont verkoopt zelfgebakken spinazietaarten op de markt. Of althans, dat probeert ze. Alles verandert wanneer ze op een dag een pakketje uit Jemen ontvangt. De inhoud is qat, een geestverruimende Afrikaanse plant. Toch is Marie-Madeleine zich van geen kwaad bewust. Ze besluit ook de qat in de taartmix te verwerken. Hoewel het pakje eigenlijk niet voor haar bestemd was, interesseert dit haar aanvankelijk weinig, tot ze ziet hoe populair haar taarten worden. Daarnaast had ze niet gerekend op bezoek van de beoogde ontvangers van het pakketje.)

 1. Sisters 13: Zot veel geluk, William/Cazenove & William, Ballon Comics, 7,15.
 2. Lucky Luke 26: De Daltons kopen zich vrij, Morris/Goscinny, Dupuis, 7,70. (New look.)
 3. Lucky Luke 42: De witte ridder, Morris/Goscinny, Lucky Comics, 7,70. (New look.)
 4. H.G. Wells collectie 5: De onzichtbare man deel 2 van 2, Chris Regnault/Dobbs, Glénat Benelux, HC 17,45.
 5. De prins van de nacht 8: Anna, Thimothée Montaigne/Yves Swolfs, Glénat Benelux, HC 16,40.
 6. Samber VIII: Zij die mijn ogen niet meer zien…, Yslaire, Glénat Benelux, HC 17,45.

 1. Dirk, het leven is een strijd waard, Mario Boon/Luc Colemont, Ballon Media, 9,20. (Vijftig worden is tegenwoordig geen prestatie meer. Ook niet voor Dirk. Uit liefde voor zijn dochters en de eeuwige stad, Rome, overwint hij zijn vliegangst nog één keer. Toch duiken donkere wolken op wanneer bij terugkomst darmkanker vastgesteld wordt. Hij komt terecht in een rollercoaster van emoties, van diepe dalen tot nieuwe liefdes. In het Antieke Rome duurde het gemiddeld zes maanden om van iemand een gladiator te maken. Chemotherapie voor darmkanker duurt ongeveer even lang en dat is in dit verhaal geen toeval. Zowel Decius als Dirk ontdekken dat het leven een strijd waard is. Darmkanker is een ziekte waar nog steeds onvoldoende aandacht aan besteed wordt. Dr. Luc Colemont en zijn vzw Stop Darmkanker strijden onvermoeibaar om mensen te informeren over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Hoe meer informatie, hoe minder darmkanker. Kennis delen kan levens redden.)
 2. Natasja 23: In het spoor van de Blauwe Sperwer, François Walthéry/Sirius, Dupuis, 7,70.
 3. Natasja integrale 2: 1970-1978, François Walthéry & Mittéï/Maurice Tillieux & Gos & Lemasque, Dupuis, HC 27,95. (Bevat de delen 4 t/m 6 + dossier.)
 4. Steven Sterk – de integrale 5: 2002 – 2015, diverse auteurs, Le Lombard, HC 30,80.
 5. Dan Cooper – de integrale deel 4, Albert Weinberg, Le Lombard, HC 30,80.
 6. De werelden van Aldebaran 3e cyclus: Antares integraal, Léo, Dargaud Benelux, HC 38,60. (Bundel van de zes delen.)

 1. De walvis, Hanne Dewachter/Frederik Hautain, Uitgeverij Oogachtend, HC 25,75. (Egbert Monk is al zijn hele leven single. Hoe hard hij er ook naar verlangt, de liefde is voor hem simpelweg nog niet gekomen. Tijdens een avondje uit raadt zijn beste vriendin hem aan langs te gaan bij een waarzegster. Daar trekt Egbert de kaart van de dood en raakt het noorden kwijt. Diezelfde nacht wordt hij wakker van een tikkend geluid op zijn slaapkamerraam. Egbert schuift het gordijn opzij… en staat plots oog in oog met een walvis die voor zijn raam zweeft. De walvis is een magisch verhaal over durven geloven in het onverklaarbare en in dingen die ons verstand te boven gaan.)
 2. Streamliner 4: Death talk, ‘Fane, RoaRRR Uitgeverij, HC 19,95. (Door de tekenaar van Joe Bar!)
 3. Limbo: Lux in tenebris, Stephan Louwes, Uitgeverij Oogachtend, zwart/wit/bruin, HC 22,65. (Een jongen ziet zijn vrienden één voor één in de duisternis verdwijnen. Zet hij zijn eigen leven op het spel om ze te redden?)
 4. Wonder Woman – Conan, Aaron Lopresti/Gail Simone, RW Uitgeverij, HC 23,95.
 5. Aquaman 1: De verdrinking, diverse auteurs, RW Uitgeverij, HC 26,50.
 6. Tewodros, keizer van Ethiopië, André Slob/Jeroen Bos, Woozj Books, HC 29,95. (In 1868 vond in Magdala in Ethiopië een massale veldslag plaats tussen het leger van keizer Tewodros II [1818-1868] en een Engels expeditieleger. De Engelsen kwamen hun gevangen consul en andere gegijzelden bevrijden en richtten dankzij hun militaire overmacht een bloedbad aan. Tewodros was een eerzuchtig man die het van opstandige rebel tot zelfgekozen keizer bracht en wiens ambitie het volgens geruchten was Jeruzalem te bevrijden en met de Engelse koningin Victoria te trouwen. Tewodros was een vernieuwend vorst, maar heerste met een wreed bewind in zijn land. Tewodros is voor velen in Ethiopië tegenwoordig een nationale held. Hij wordt gezien als de keizer die het afgebrokkelde koninkrijk weer verenigde en de hoekstenen legde voor het moderne Ethiopië.)

 1. Jodocus de barbaar 5: De schat van de wormen, Marq van Broekhoven, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 2. Donald Duck premium pocket 14: Dubbelduck: De macht van de organisatie, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 10,25.
 3. Ray Penna Mysteries 1: Moord in Jungle Bay, Dennis Spaans/Perren Pengelly, Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (Maart 1981. Ray Penna, een jonge surfer uit Cornwall viert zijn vakantie in Sri Lanka. Zon, zee en prachtige golven. Wat kan er misgaan? Al vrij snel ontdekt Ray dat er van alles mis is. Wanneer een dode man wordt gevonden op het strand gaat Ray samen met zijn vrienden op onderzoek uit. Ze duiken in het verleden en vinden een bijzonder verhaal over liefde, bedrog en verborgen verdriet.)
 4. Leren signeren, stap-voor-stap handleiding, Peter de Wit, Concerto Books, 4,99.
 5. Volwassen worden is optioneel, Marloes de Vries, Blossom Books, 15,00. (Marloes de Vries is illustrator en kan als geen ander de #struggles van het leven in een stripje vatten. Want wat als je leeftijdstechnisch gezien wel volwassen bent, maar je totaal niet zo voelt? Wat als iedereen om je heen baby’s krijgt, terwijl bij jou zelfs vetplanten doodgaan? En is het erg als jouw toekomstplannen zich beperken tot je plannen voor het avondeten, in plaats van je carrière?)
 6. Sigmund weet wel raad met opvoeden, Peter de Wit, De Harmonie, zwart/wit, HC 12,90.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken