skip to Main Content

2024 Week 5

 1. Suske en Wiske Junior 13: Zootje ongeregeld, Standaard, SC 7,99.
 2. Suske en Wiske 372: Bolhoed Bik, Standaard, SC 7,99.
 3. F.C. de kampioenen 129: Het hoofd van Titus, Leemans, Standaard, SC 7,99.

 1. Helden van het volk 1: De moordenaar zonder gezicht, Hautière/Boutin-Gagné/Vatine, Lauwert, HC 21,95. (Ze hebben gezworen hun krachten te bundelen en die te gebruiken om de gemeenschap te dienen. Zij zijn de Helden van het Volk. Wanneer een Chinese misdaadorganisatie, die tientallen jaren geleden werd uitgeroeid, plotseling uit haar as herrijst en een mysterieuze moordenaar een bloedbad aanricht in de straten van Shanghai, staan er nieuwe handhavers van de wet op met ongekende krachten: zij krijgen de bijnaam Helden van het Volk.)
 2. Anne Bonny, Ranghiasci/Mastragostino, Lauwert, HC 29,95. (Het one-shot Anne Bonny vertelt het tumultueuze leven van een piratenlegende. Franck Bonnet (De Piraten van Barataria) werkt momenteel zelf ook aan een strip over de in 1697 in Ierland geboren piraat. Het duo Alessandro Ranghiasci en Matteo Mastragostino zet haar neer als een vrouw met een tragische achtergrond uit een rijke familie die gedreven wordt door wraak en passie met een focus op haar emancipatie.)
 3. Iemand om mee te praten, Panaccione, Lauwert, HC 38,95. (Samuel viert zijn verjaardag helemaal in z’n eentje en baalt. Hij belt het enige nummer dat hij uit het hoofd kent op: dat van zijn ouderlijke huis. Tot zijn grote verbazing krijgt hij iemand aan de lijn. Langzaam maar zeker wordt hij zich ervan bewust dat het tijd wordt om zijn leven weer op de rails te krijgen…)

 1. Tanguy en Laverdure 34: Tangey tegen Laverdure, Zumbiehl/Buendia/Philippe, Arboris, SC 11,95 HC 21,95.
 2. Durango: De jonge jaren 2: Vuur en bloed, Swolfs/Surzhenko, Arboris, SC 11,95 HC 21,95.
 3. Het echte verhaal van de Far West: Chef Joseph, Corteggiani/Andrade/Ameur, Standaard, SC 9,99 HC 17,99.

 1. Actiegast: Vakantie op de maan, Andy Riley, Condor, HC 15,99.
 2. De liefde volgens Kakhiel, Kakhiel, Borgerhoff & Lamberigts, HC 22,99. (Een half miljoen mensen volgt Kakhiels werk op Instagram, honderdduizenden op Facebook en Twitter. Wie de m/v/x achter het pseudoniem is, blijft niettemin een goed bewaard geheim. Achter het masker schuilt een meme-maestro die de perfecte verbintenis vond tussen stockfotografie en dolkomische tekstballonnen. Een weergaloos succes. In dit boek waagt Kakhiel zich aan het grootse der thema’s: De Liefde. Wat heeft het internetfenomeem te zeggen over het huwelijk, romantiek, dating, seks, trouw en ontrouw? Bereid je voor op een hartstochtelijke aanslag op je lachspieren.)
 3. Donald Duck Thema Pocket 59: Kunst of knoeiboel?, SC 9,95.

 1. Identiteitsstoornis, Riviere/Scoffoni, Lauwert, HC 29,95. (Los Angeles, 2030. Als getuige van de moord op een vrouw op straat, neemt criminagent Milo Deckman het onderzoek over. Eenmaal in het mortuarium onthult de identificatie niet één, maar twee verschillende identiteiten. En twee echtgenoten beweren elk dat het hun vrouw is…)
 2. Het lot van Brugge, De Decker/Berte, Standaard, HC 15,99. (1441, Brugge. De jonge notulist Pieter Van de Vagheviere ziet de economische sancties na de mislukte opstand van de Bruggelingen tegen de Bourgondische hertog Filips de Goede en de armoede die daaruit voortvloeit met lede ogen aan. Op een dag wordt hij door het stadsbestuur aangesteld om de loting te organiseren waarmee de nieuwe wijnschroder van de stad zal gekozen worden. Het ambt van wijnschroder is zeer lucratief en de Bruggeling die de loting wint zal veel geluk hebben. Zou het niet fijn zijn als er meerdere mensen op deze manier een prijs konden winnen? Van de Vagheviere krijgt een briljant idee en zal er alles aan doen om dit te verwezenlijken. Al gauw zal men van heinde en verre naar Brugge komen “omme daer advis te hebbene hoe men daer de lotinghen ghedaen hadde.)
 3. Robert en Bertrand Integraal 12, Vandersteen, Standaard, HC 37,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken