skip to Main Content

2024 WEEK 4

 1. De andere kant van de muur, Tristan Josse/Kid Toussaint, Saga Uitgaven, HC 22,99. (1961. Conrad verdient zijn brood met het smokkelen van goederen door Europa, ondanks het IJzeren Gordijn. Julius is een smokkelaar die vaak heen en weer reist tussen Oost- en West-Berlijn. Ludwig verliet het Oosten op de eerste dag nadat de muur was gebouwd, daarna kwam hij terug en vertrok hij weer. Ook Hanna reist naar believen van Oost naar West, met steeds gewaagdere vermommingen en valse papieren. Terwijl de autoriteiten de verdediging van de muur opvoeren, worden de vier eenzame ‘muuroverlopers’ samengebracht voor een zeer specifieke missie: het organiseren van een grootschalige ontsnapping voor de inwoners van Oost-Berlijn.)
 2. In de huid van de ander 1: Kop & Munt, Gaël Séjourné/Serge Le Tendre, Saga Uitgaven, HC 21,99. (New York, 1940. Ross en Harvey zijn twee muzikanten die ervan dromen beroemd te worden op Broadway. Maar de oorlog breekt uit en Harvey gaat vechten in Europa. Wanneer hij terugkeert, totaal verminkt door zijn verwondingen, ontdekt hij de triomf van zijn vriend met hun musical, waarvan Ross het enige auteurschap heeft opgeëist. Een chirurg die gespecialiseerd is in huidtransplantaties en met wie Harvey heeft gevochten, vraagt Harvey zijn proefkonijn te zijn. Hij geeft Harvey een nieuw gezicht dat het instrument van zijn wraak zou kunnen worden.)
 3. Messalina 1: De tempel van Priapus, Jean-Yves Mitton, Saga Uitgaven, HC 24,99. (Jean-Yves Mittons erotische stripreeks Messalina, over de historische keizerin-hoer uit het oude Rome, verscheen tussen 2011 en 2016 in zes delen in het Frans in zwart-wit. Saga Uitgaven geeft de complete reeks in 2024 uit in een beperkte oplage van 500 exemplaren per deel. Saga Uitgaven gaf tevoren al heel wat strips van Mitton (opnieuw) uit. De recentste reeks is de trilogie Alwilda.)

 1. De Macht der Onschuldigen cyclus III – De kinderen van Jessica 2: Dag van rouw, Brunschwig/Hirn, Saga Uitgaven, HC 21,99.
 2. Bravados, Claus D. Scholz, Saga Uitgaven, SC 9,99/HC 24,99. (Gloednieuw westernverhaal door Claus D. Scholz, de vorige tekenaar van De Rode Ridder. De soft- en hardcover hebben een andere inkleuring op de kaft, het verhaal zelf is in zwart-wit. Bij de hardcover zit een gesigneerde prent. Na het verhaal zijn enkele gags van een ouder westernproject van Claus gebundeld.)

 1. Voorwendsels en verhalen, Bernard Tant, Uitgeverij Oogachtend, HC 28,00. (Na een catastrofaal ongeval redt een mysterieuze zeebewoner het leven van een duiker en ontvangt hem in zijn onderzeese onderkomen, waar hij zijn onverwachte gast onderhoudt met amusante verhalen over zijn indrukwekkende collectie relikwieën en herinneringen. De vertelsels voeren de duiker naar verre oorden, maar hoe zal hij uiteindelijk weer thuisraken?)
 2. Autobiorama, Peter Ponciac, Concerto Books, HC 24,99. (In deze bundeling autobioscopische strips legt Peter Pontiac zijn worstelingen met de wereld, de liefde, verslaving en maagdelijke pagina’s aan de dag. Om beeldverhalen hoeft niet alleen maar gelachen te worden, zo vond de tekenaar: naast comix zijn er ook tragix. Pontiac, een zelfbenoemd verlegen extravert, bracht zijn roemruchte zelfbespiegelingen op indringende wijze in beeld. “In mijn eigen tekeningen zie ik er zelden op mijn voordeligst uit,” zei hij in 1997. “Als ik zoveel kritiek spui mag ik mezelf ook niet sparen.”)
 3. Pin-Up, Francois Walthéry, Noir Dessin Production, HC 39,00. (François Walthéry, een van de meesters van het Belgische stripverhaal, is ook een groot pin-uptekenaar. Gemaakt voor zijn eigen plezier en dat van zijn vrienden, zijn veel van deze creaties gebruikt als illustraties voor ex librissen, posters, folders, postkaarten. Voor de eerste keer is er een boek volledig gewijd aan deze droomwezens. De potloodtekeningen, schetsen, illustraties in zwart-wit en kleur zullen u toelaten om François Walthéry’s geheime passie te betreden.)

 1. Terug naar Eden, Paco Roca, Concerto Books, HC 29,99. (Antonia is een ongeschoolde vrouw uit een doorsneegezin, voor wie het leven door de Spaanse Burgeroorlog nog zwaarder was geworden dan het al was. Carmen, haar geliefde moeder, voedde haar op in het naïeve geloof dat God al hun offers in het hiernamaals zou belonen. Maar soms beleefde ze ook al op aarde lichtpuntjes, zoals tijdens die zomer in 1946, toen het gezin op het strand een foto liet maken, een foto die haar de rest van haar leven vergezelde.)

 1. Disney filmstrip: Wish, Walt Disney Studio’s, Big Balloon, HC 9,99.
 2. Sammy integraal 7: 1989-1991, Berck/Cauvin, Saga Uitgaven, HC 37,99/luxe HC 65,00. (Bundeling in chronologische volgorde van: ‘De Mandarijn’, ‘Crash in Wall Street’, ‘Een Hondenbaantje’, ‘Sigaretten en Whisky’. Luxe is met linnen rug en genummerde A4 ex-libris met stempel. Oplage van 150 exemplaren. Eerdere delen van de luxes zijn ook nog beschikbaar.)

 1. Tex Willer pocket box 130 t/m 133, Maurizio Dotti/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, box 59,75. (Bevat de nieuw uitgegeven delen 130 t/m 133 in een schuifdoos.)
 2. Tex Willer pocket 133: New York bedreigd!, Maurizio Dotti/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, SC 9,95.

 1. Donald Duck pocket 346: Kerst met obstakels, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 347: Superboef Donald, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken