skip to Main Content

2024 WEEK 10

  1. Charley’s Oorlog 9: De dood van bovenaf, Joe Colquhoun/Pat Mills, Uitgeverij Hum!, HC 20,95.
  2. Sapiens 3: Kampioenen van de geschiedenis, Daniel Casanave/David Vandermeulen naar Yuval Noah Harari, De Bezige Bij/Thomas Rap, HC 29,99.
  3. De Bondgenoten 1, Brecht Evens, Uitgeverij Oogachtend, HC 39,00. (Eerste deel van een nieuw tweeluik van Brecht Evens: ‘Alles lijkt kalm aan de Bretonse kust, maar Arthur en zijn vader geloven dat ze op de frontlijn leven van de onverbiddelijke oorlog tussen Goed en Kwaad; dat hun gezin wordt begluurd door vermomde vijanden, terwijl mysterieuze medestanders hen gecodeerde boodschappen sturen. Arthur en zijn vader bouwen hun huis om tot een versterkte bunker en vormen hun lichaam en geest in de vaardigheden van het ondergronds verzet. Wanneer zijn vader niet thuiskomt van een geheime vergadering, schiet de tienjarige Arthur in actie.’)

  1. In Stilte, Audrey Spiry, Concerto Books, SC 29,99. (Een zomerdag, ergens in Zuid-Frankrijk. Een klein groepje, bestaande uit een gezin, een stelletje en een gids, trekt de vrije natuur in om het plezier te ontdekken van canyoning, de onstuimige afdaling door het kolkende water van een steile vallei. Het isolement in een onbekende, huiveringwekkende omgeving blijkt voor iedereen onthullend te zijn. Terwijl ze zich mee laten voeren door het water dat soms tot leven komt en een menselijke gedaante aanneemt, worden ze op zichzelf teruggeworpen en geconfronteerd met hun twijfels en onzekerheden. In Stilte is het verhaal van het ontwaken van Juliette, die vertelt hoe deze dag een beslissend keerpunt in haar leven en haar lichaam betekent.)
  2. Onmogelijke Mensen, Julia Wertz, Scratch Books, SC 29,95. (Dit boek opent met de desastreuze afloop van een trip naar Puerto Rico waarbij Julia midden in de wildernis verbijsterd naar de gehuurde Jeep staart, die ze net heeft gecrasht. Vanaf hier springt het verhaal terug in de tijd naar het begin van haar vijf jaar lange gevecht met alcoholisme, inclusief groepstherapie, terugvallen, relaties met slechte afloop en een onaangekondigde uitzetting uit haar appartement in New York. Niet het typische verhaal van een verslaving die in een rechte lijn van de bodem van de put naar volkomen herstel leidt. Onmogelijke mensen schetst een veel realistischer beeld. Wertz beschrijft met onverschrokken openheid en humor de frustrerende weg van vallen en opstaan.)

  1. Wiske (2024), Parastone, beeldje 29,50.
  2. Suske (2024), Parastone, beeldje 29,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken