skip to Main Content

2023 WEEK 47

 1. Thorgal 41: Duizend ogen, Frédéric Vignaux, Le Lombard, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Largo Winch 24: Het gouden percentiel, Philippe Francq/Eric Giacometti, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.
 3. De Killer – Staatszaken 5: De peilloze afgrond, Luc Jacamon/Matz, Casterman, HC 15,99.

 1. Een avontuur van Blake en Mortimer in New York: De kunst van het oorlogvoeren, Floc’H/Fromental & Bocquet, Uitgeverij Blake en Mortimer, HC 65,00. (Bibliofiele uitgave met stofomslag en ex-libris, opgave van 1150 exemplaren.)
 2. De Adelaars van Rome 6, Enrico Marini, Dargaud Benelux, SC 11,99/HC 17,99.
 3. De Klaagzang van de Verloren Gewesten – De Sudenna’s 3: Seamuswaanzin, Teng/Dufaux, Dargaud Benelux, SC 11,99.

 1. Celestin de Maneslikker, Yannick Corboz/Wilfred Lupano, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.
 2. War Machines 6: De Slachter van Stonne, Mavric/Andronik/ Pécau/Verney, Silvester Strips Uitgeverij, HC 25,95.
 3. Grillige Geschiedenis 1: De lijfwacht van Massoud, Renato Arlem/Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 25,95. (Een biografisch verhaal dat je meeneemt naar Afghanistan, aan de zijde van een soldaat van het voormalige Sovjetleger. Wanneer de Afghanen hem gevangen nemen, verandert hij van kamp. En schopt het tot persoonlijke lijfwacht van commandant Massoud.)

 1. Vampire State Building, Adlard/Ange/Renault, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Terry Fisher, een jonge soldaat die op het punt staat om op missie te vertrekken, spreekt met zijn vrienden af op de top van het Empire State Building voor een afscheidsfeestje. Vanuit het niets valt een zwerm vampiers de wolkenkrabber aan en begint iedereen af te slachten. De 102 etages van de wolkenkrabber zijn een dodelijke valstrik geworden. Terry ontdekt dat hij en z’n vrienden het moeten opnemen tegen U’tluntla, de verschrikkelijke vampiergod die eeuwenlang in het gebouw zat opgesloten. Verliezen betekent dat het leger gruwelijke monsters zich over de stad zal verspreiden.)
 2. Rock & Stone, Valeani/Jean/Georges, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Caldoria: een planeet vol rotsen en zand en lichtjaren verwijderd van de Aarde. Onder leiding van een kunstmatige intelligentie kwamen de machines in opstand. De mensheid werd bijna volledig uitgeroeid. Een jaar na de opstand ontmoet Stan, een jonge overlevende die ver van de stad woont, een zelfstandig opererende robot met een mysterieus doel… Zal het duo erin slagen om de loop van de geschiedenis te veranderen?)
 3. M.O.R.I.A.R.T.Y 2: De dief met duizend gezichten, Gess/Scarlett/Duval & Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.

 1. Omula en Rema 1: Het einde van een wereld, Jorge Miguel/Yves Sente, Standaard Uitgeverij, HC 21,99. (In dit tweeluik dat sciencefiction en geschiedenis op een originele manier met elkaar verweeft, herschrijven Sente en Miguel de grootste legende van onze westerse geschiedenis. Een epos in de stijl van Titus Livius.)
 2. Ik ben hun stilte: Een moordzaak in Barcelona, Jordi Lafebre, Standaard Uitgeverij, HC 24,99. (Eva Rojas, een briljante jonge psychiater, wil de vragen van dokter Llop niet beantwoorden. Toch heeft ze geen andere keuze dan mee te werken als ze hoopt haar licentie terug te krijgen en haar beroep weer uit te oefenen. Een paar dagen geleden werd Eva door een van haar patiënten, gevraagd om haar te begeleiden bij het voorlezen van het testament van haar grootmoeder. Hoewel haar oma nog leeft, zal de familiereünie niet minder zwaar zijn. Bij haar aankomst op Can Monturós ontdekt de excentrieke psychiater al snel de duistere geheimen die boven de wijnmakerij hangen. En met reden: het doorgronden van de geheimen van mensen is haar vak. De familie Monturós, die tijdens de periode van dictator Franco fortuin maakte met hun wijngaarden, lijkt een paar onbespreekbare geheimen te verbergen. Terwijl ze op het landgoed verbleef, werd een familielid vermoord. Het duurt niet lang voordat de nieuwsgierige ogen zich op Eva richten, die het onderzoek leidt in een poging haar onschuld te bewijzen.)
 3. De Marathon van de Eeuw, José Luis Munuera/Kid Toussaint, Le Lombard, HC 21,99. (Een waargebeurd verhaal, maar weinig bekend bij het publiek. Een race, maar verschillende onverwachte avonturen zorgen voor een zeer verrassende 3e editie van de Olympische Spelen. De meest onwaarschijnlijke marathon van de geschiedenis begint! 1904. In de Verenigde Staten vinden voor de eerste keer de Olympische Spelen plaats en de Amerikanen zijn vastbesloten hun superioriteit te tonen. De marathon zal doorgaan in Saint-Louis, Missouri en zal de geschiedenisboeken ingaan als de dolste wedstrijd ooit in deze sportdiscipline. Aan de start verschijnen 32 lopers, maar aan de aankomst nog maar 14. Van experimentele doping over valsspelen tot creatief afgebakende parcours, alles kan en zal gebeuren.)

 1. Lucas’ Wars, Renaud Roche/Laurent Hopman, Standaard Uitgeverij, HC 29,99. (Lucas’ Wars vertelt het verhaal van George Lucas, een rebelse tiener die aan de dood ontsnapte, een genie van het nieuwe Hollywood en een ontembare visionair. Het is het intense en aangrijpende, maar soms ook grappige verhaal over de uitputtingsslag die het productieproces van Star Wars was. Het is de ultieme making of, een heerlijke successtory, en een ode aan de magie van de kindertijd en het doorzettingsvermogen van George Lucas.)
 2. Smakelijk Leven, Aurélia Aurita, Scratch Books, SC 39,95. (Aurélia Aurita kreeg al eerder bekendheid met diverse titels over eten, de (professionele) internationale keuken en de sterke verbondenheid van eten met gevoelens en herinneringen. In dit nieuwe boek borduurt Aurita hierop voort op een zeer persoonlijke wijze: ze laat ons zien hoe haar leven op zijn kop wordt gezet als bij haar borstkanker wordt vastgesteld en hoe ze gedurende haar herstel met eten omgaat. Een viering van het leven door middel van smaken en herinneringen.)
 3. Chad in Amsterdam, Chad Bilyeu, Scratch Books, HC 29,95. (Engelstalig. Chad Bilyeu groeide op in Cleveland, Ohio. Als jongvolwassene verhuisde hij naar Washington DC waar hij kennismaakte met de drugsscene. In 2009 verkaste hij naar Amsterdam. Sinds een aantal jaren schrijft hij verhalen over zijn nieuwe thuis, die hij laat illustreren door ‘fellow artists’. De eerste zes delen werden door hemzelf los verkocht. Maar nu worden ze, met extra materiaal, samen als hardcover gebundeld.)

 1. Bakelandt integraal 12, Hec Leemans, Saga Uitgaven, HC 37,99. (Bevat de delen 56 t/m 60.)
 2. De Familie Snoek integraal 1, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Integrale reeks die voor het eerst alle 759 gags van de Familie Snoek in chronologische volgorde gaat bundelen. Het worden vier delen, waarbij elk deel ook nog een achtergronddossier bevat.)
 3. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 15: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bundel van de delen 124 t/m 130. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)

 1. Indians! – De zwarte schaduw van de blanke man, Diverse auteurs, Saga Uitgaven, SC 12,99.
 2. De Sluis, Gilles Aris/Philippe Pelaez, Saga Uitgaven, HC 21,99. (Drie verdrinkingen in minder dan een jaar, dat is veel voor de kleine sluis waar Octave voor zorgt. Geruchten doen de ronde in het dorp, en de enigszins achterlijke jonge sluiswachter met het misvormde gezicht is de ideale verdachte. De commotie is zo groot dat de politie uit de stad op onderzoek uitgaat om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, maar ook om de woede van de dorpelingen te trotseren, die vastbesloten zijn het recht in eigen hand te nemen. Het water van de rivier stroomt traag, maar in haar meanders zijn wreedheid en slechtheid nooit ver weg.)
 3. De Adoptie cyclus II deel 2: Inkeer, Arno Monin/Zidrou, Saga Uitgaven, HC 24,99.

 1. Guust: Flater slaat weer toe!, Delaf, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Jan, Jans en de kinderen 71, Studio Jan Kruis, DPG Media, SC 6,75.
 3. De Smurfen 42: Gargamel de smurfenvriend, Peral/Jost/Culliford, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. F.C. de Kampioenen 128: Supermarkske kraait victorie, Leemans/Swerts/Vanas, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. De Buurtpolitie 23: De keisnijding, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 3. Jommeke 318: De drie geesten van kerst, Philippe Delzenne/Kristof Berte, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. Suske en Wiske 371: De zoevende zusters, Wout Schoonis/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. De Kronieken van Amoras 13: De droom van Arthur, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 8,99.
 3. Heden Verse Vis 2: Bruggenbouwers, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, HC 19,99.

 1. Suske en Wiske kortverhalen 47 (2023-7): Het vliegende hart, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 2. Suske en Wiske kortverhalen 48 (2023-8): De stenen broden, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 3. Suske en Wiske kortverhalen 49 (2023-9): De vergeten vallei, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 4. Suske en Wiske kortverhalen 50 (2023-10): Hippus het zeeveulen, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.

 1. Nachtwacht 15: Weerwolven vs Vampiers, Van Oppen/De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. Sisters 18: Wat een plaatje!, William/Cazenove, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.
 3. Gamekeepers 5: Killer Bots, Cambré/Colombo/De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. Donald Duck pocket 344: Kop of munt, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 345: Schaduwen in de nacht, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Donald Duck dubbelpocket 90: Getreiter op zee, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.

 1. Donald Duck reis om de wereld pocket 6: Afrika, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,75.
 2. Donald Duck jubileumpocket, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95. (Acht klassieke korte tekenfilms uit de beginjaren van Disney in een nieuw jasje.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken