skip to Main Content

2023 WEEK 36

 1. Nero 1: Het offer, Emiliano & Matteo Mammucari, Dupuis, SC 9,99. (Syrië, jaar 551 van de hidjra, het 58e jaar van een genadeloze strijd. Nero, een felle Arabische strijder, vecht tegen de vijanden van het Oosten. We zitten midden in de kruistochten, een van de donkerste periodes in de geschiedenis. Nero is geen man als de anderen: gevreesd door zowel zijn vijanden als zijn bondgenoten, draagt hij de littekens van een voorouderlijk ritueel op zijn voorhoofd. Het is een litteken dat teruggaat tot zijn jeugd, tot de vervloekte dag waarop zijn eigen vader hem probeerde te offeren aan Iblis, de djinn van het vuur. Tegen hun eigen wil zullen Nero en een christelijke ridder midden in een gruwelijke oorlog hun verschillen opzij moeten zetten en samen moeten vechten tegen een veel groter gevaar: oerwezens die zich voeden met de haat die volkeren verdeelt.)
 2. Nefilim 1: In het spoor van onze voorouders, Créty/Créty/Runberg/Dusa, Le Lombard, SC 9,99. (Arkansas, 1864. Een groepje noordelijke soldaten krijgt de opdracht een aantal onderzoekers te escorteren in vijandelijk gebied. Het gezelschap krijgt af te rekenen met zuidelijke kogels en pijlen van indianen, maar het ergste moet dan nog komen.)
 3. Team Rafale 12: Valstrik in de Rode Zee, Jolivet/Zumbiehl/Caniaux, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.

 1. Vesper 3: Aurora Crux, Jérémy, Dargaud Benelux, HC 19,99.
 2. De Grote Zeeslagen 19: Sandwich, Fabio Pezzi/Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 18,99.
 3. In het hoofd van Sherlock Holmes 2: De zaak van het schandelijke ticket, Benoit Dahan/Cyril Lieron, Standaard Uitgeverij, HC 20,99.

 1. Archie de man van staal 7, Ted Kearon/E. George Cowan, Boumaar, HC 31,95.
 2. Sjors van de Rebellenclub 1: Sjors-afleveringen 1955-1958, Carol Voges, Boumaar, HC 31,95.
 3. Sjors van de Rebellenclub 2: Sjors-afleveringen 1958-1961, Carol Voges, Boumaar, HC 31,95.

 1. Winnetou en Old Shatterhand 3, Dick van de Pol, Boumaar, HC 31,95.
 2. Jari 11 + 12 pakket, Raymond Reding, BD Must, HC 49,90.
 3. De avonturen van Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke: De sprekende wandelstok, Bob de Moor, BD Must, HC 29,95.

 1. Rik Ringers integraal 8: tweede tijdperk, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 36,50. (Integrale uitgave met de delen: “Het mes op de keel”, “Hallali voor Rik Ringers”, “Operatie 100 miljard”, “De geest van de alchemist”.)
 2. Robert en Bertrand integraal 10, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bevat de delen 64 t/m 69 plus een dossier.)
 3. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 14: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bundel van de delen 118 t/m 123. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)

 1. Suske en Wiske 370: De krijtkampioen, Vandersteen/Morjaeu/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. De Kiekeboes 164: Seizoensfinale, Dirk Stallaert/Merho, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 3. De Buurtpolitie 22: Een oogje dicht, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. Asterix – Idefix en de onverzettelijken 4: Spektakel in de arena, Etien/Fenech/Rudy/Bacconnier/Coulon/Lecocq, Les Éditions Albert René, SC 5,95.
 2. Voetbalgek! deel 19, Olivier Saive/Sti, Standaard Uitgeverij, SC 8,99.
 3. F.C. de Kampioenen: De Speurneuzen special, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, SC 12,99.

 1. Game Over 22: War*m? Dar*m!, Midam/Adam/Patelin, Dupuis, SC 8,50.
 2. Het gevaarlijkste beroep ter wereld – Ziad deel 1, Fabio Lai/Olivier Bocquet, Dupuis, SC 9,99. (Een nieuwe jeugd- en superheldenreeks met tweemaal een deel 1. Beide eerste delen verhouden zich als kop of munt. In een futuristische wereld stort een meteoriet op aarde neer. Elk stukje van de meteoriet geeft iemand superkrachten. Het simpelweg aanraken van een van deze stenen is voldoende om een superkracht te krijgen… die je tot je dood behoudt.)
 3. Het gevaarlijkste beroep ter wereld – Louna deel 1, Fabio Lai/Olivier Bocquet, Dupuis, SC 9,99.

 1. Kappie 92: Kappie en de waterzuil, Marten Toonder, Stripstift, SC 12,50.
 2. Zeropedia Alles over alles (en andersom), Julien-cdm/Fabcaro, Menlu, HC 24,99. (Wat is een zwart gat? Wat is pointillisme? Waarom schilderden de prehistorische mensen op de muren van hun grot? Wat is acupunctuur? Wat is het absolute nulpunt? Hoe ontstaat huisstof? Wat is er precies gebeurd in Roswell? Hoe warmt een magnetron je eten op? Wat is het Lazaruseffect? Wat is homeopathie? Hoe komen vleesetende planten aan hun voeding? Fabcaro en Julien/cdm beantwoorden al deze vragen (en nog veel meer) in het meest betrouwbare zinloze naslagwerk ooit.)
 3. Animal Jack 2: De magische berg, Miss Prickly/Kid Toussaint, Dupuis, SC 13,99.

 1. Heartstopper 4: Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…, Alice Oseman, Best of Ya Books, SC 15,99.
 2. Pardalita, Joana Estrela, Querido, SC 17,99. (De zestienjarige Raquel woont in een kleine stad in Portugal, waar ze iedereen kent. Haar ouders zijn gescheiden en de leraren op school doen vervelend, maar gelukkig heeft ze twee beste vrienden. En dan komt Pardalita bij haar op school, een iets ouder en opvallend meisje. Raquel kan niet meer helder denken. Haar vriendje ziet ze niet meer staan. Ze wil alleen nog in de buurt van Pardalita zijn. Is ze verliefd geworden op een meisje?)
 3. Peter’s zeurkalender 2024, Peter van Straaten, De Harmonie, zwart/wit, 13,99.

 1. Monica, Daniel Clowes, Concerto Books, HC 28,99. (Stap in de turbulente jaren ’60 en ga mee op een intrigerende zoektocht naar een vader. Ontdek het verhaal van Monica, geboren onder ongunstige omstandigheden, terwijl ze haar weg vindt in een tijd van ongeremde rebellie en verandering. Een mozaïek van romantiek en mysterie ontvouwt zich wanneer Monica’s pad wordt bezaaid met minnaars en vragen over haar vader’s identiteit. Maar dan neemt het verhaal een duistere wending wanneer een obscuur pamflet alles verandert en Monica op een zoektocht gaat die haar diep in de wereld van bizarre sektes en angstaanjagende zombies leidt. Clowes weeft zijn kenmerkende huiveringwekkende vertelstijl samen met een meesterlijke schakeling tussen realiteit en hersenspinsels. Dit meeslepende verhaal, oorspronkelijk bedoeld als losse verhalen die naadloos in elkaar overgaan, bouwt op naar een onvoorspelbare en verbazingwekkende ontknoping die je achterlaat met een intense voldoening.)
 2. Landloos als de wind, Jeroen Janssen/Arezoo Moradi, Uitgeverij Oogachtend, HC 35,00. (Wie herkent het niet? Door het raam van een auto of trein het landschap voorbij zien flitsen en je afvragen: wie zou daar wonen? Welke verhalen zouden zich daar afspelen? In de huizen, in de straten, in de hoofden van mensen aan de rand van de weg? In 22 wandelhoofdstukken brengen Jeroen Janssen en Arezoo Moradi een fascinerende verborgen wereld tot leven. Een wereld van straatjes van verzoening, hondenlosloopweides, gaten in het hek, spionnen en passagiers van de straat, van ‘takdagen’ en afwezigheid die een gewoonte wordt.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken