skip to Main Content

2023 WEEK 26

 1. Inspecteur Bayard: Geen moment rust voor de inspecteur, Dieter/Cabanau/Schwartz, Hum!, HC 18,95.
 2. Code Kimono 7: A.M.N., Brouard/Nicole, Arboris, SC 11,95 HC 20,95.
 3. De Dames van de Pillar To Post 1: June, Radice/Turconi, Hum!, HC 19,95. (Het auteursduo Stefano Turconi en Teresa Radice pikte enkele nevenpersonages uit De Verboden Haven om over elk van hen nieuwe complete verhalen te vertellen waarin ze de hoofdrol spelen)

 1. Tex Willer Classics 18: De schaduw neemt wraak, Boselli/Carnevale, Hum!, SC 19,95.
 2. Hoe valt een Schrijver uit de trein?: Een spoortocht, Japin/Coolen, Arbeiderspers, SC 22,99. (Op 11 oktober 1961 maakte de toen beroemde Nederlandse schrijver Antoon Coolen in de Betuwe een noodlottige val uit een rijdende trein. Wat ging daaraan vooraf en waarom was Arthur Japin daar die dag vlakbij met zijn vader langs de Linge aan het vliegeren?)
 3. MacGuffin & Alan Smithee 3: Summer of Love, Duguay-Viau, Hum!, SC 10,95.

 1. Het leven van een Loser 17: Het dak eraf, Jeff Kinney, De Fontein, HC 17,50.
 2. De avonturen van Kapitein Rob 11: Het Mexicaanse afgodsbeeld, Personalia, HC 17,50.
 3. De avonturen van Kapitein Rob 12: Het levende eiland, Personalia, HC 17,50.
 4. Jij gaat dood: Veertien jaar ziek gemaakt door haar eigen moeder, Blom/De Heer, Personalia, SC 24,99. (Mijn naam is Nina Blom. ‘Jij gaat dood’ gaat over hoe ik tot mijn veertiende stelselmatig ziek gemaakt werd door mijn moeder. Ze verzon of verergerde klachten voor me en werd boos als ik niet tegen de dokter zei dat ik ergens pijn had, ook al was dat niet waar. Vanaf mijn negende jaar hield ze me thuis, ik mocht niet naar school, vriendinnen mochten niet langskomen, ik mocht alleen op bed liggen, waardoor mijn situatie uiteindelijk inderdaad kritiek werd. Op mijn veertiende was ik bijna dood.)

 1. Mythos 1: Bliksemse jeuk, Cazenove/Larbier, Personalia, SC 8,95. (Er is een land waar legendarische wezens wonen. Waar deze wezens, half mens en half dier, hand in hand gaan met halfgoden. Waar sommigen bovenmenselijke kracht bezitten en weer anderen alles wat ze aanraken in goud doen veranderen. Het is hier, aan de voet van de berg Olympus, dat Atlas, Hercules, de Minotaurus, Aphrodite en alle andere kleine Mythos wonen. Waar Zeus regeert maar tevens regelmatig door hen tot waanzin wordt gedreven. Er is geen mooiere manier om het pure Griekenland te ontdekken, sla de pagina’s van dit album om, treed de legende binnen en de anti-mythe zal zich voor je ontvouwen.)
 2. Stripnieuws 90: Juni 2023, Stripschap, SC 5,25.
 3. Stripschrift 483: Kiss the Sky, Stripstift, SC 8,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken