skip to Main Content

2023 WEEK 23

 1. Pitcairn – Het eiland van de muiterij op de Bounty 1: Het beloofde land, Németh/Eacersall/Laurier, Dark Dragon Books, HC 20,95. (In 1790 ontvluchten muiters midden in de Stille Zuidzee de Engelse Royal Navy. Samen met mannen en vrouwen van de eilanden Tahiti en Tubuai vinden ze een schuilplaats op het verlaten eiland Pitcairn. Vijftien mannen en twaalf vrouwen, vastbesloten om een leven te leiden in vrede en vrijheid. Bijna twintig jaar later wordt hun spoor teruggevonden. Er zijn tientallen kinderen geboren, negen vrouwen leven nog. Slechts één man overleefde het, alle anderen zijn vermoord. Wat heeft zich daar afgespeeld?)
 2. Vinifera 3: 1855 Het wijnklassement van Bordeaux, Rollin/Corbeyran, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 3. De Oger Leeuw 2: De drie leeuwen, Bruno Bessadi, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Robin Hood, Héloret/Boisserie, Dark Dragon Books, HC 34,95. (Natuurlijk komen Robin, Marian, broeder Tuck en alle helden die opkomen tegen onrecht in dit dubbeldikke avontuur voorbij, maar in een volstrekt unieke hervertelling van het overbekende verhaal. Boisserie en Héloret hebben het voor elkaar gekregen om alle bekende elementen van de beroemde mythe in een splinternieuw jasje te steken.)
 2. Literaire klassiekers in beeld: De Odyssee, Miguel Lalor Imbiriba/Christophe Lemoine, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Literaire klassiekers in beeld: 20000 mijlen onder de zee, Francesco Lo Storto/Fabrizio Lo Bianco, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Kolonisatie 7: Gevolgen, Vincenzo Cucca/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. De kleine astronaut, Jean-Paul Eid, Dark Dragon Books, HC 39,95. (”Ik weet dat Tom niet spreekt, maar als hij niet spreekt, is dat alleen omdat zijn woorden niet uit zijn mond kunnen komen. Dus ze blijven in zijn hoofd en als ik mijn oor tegen het zijne leg, hoor ik ze. Ik ben de enige aan wie hij zijn verhaal vertelt.” – Julia, 5 jaar oud.
  De Kleine Astronaut is een ode aan het leven, een ontroerend verhaal over een zwaar gehandicapt kind. Tom kan niet lopen of praten, maar zijn glimlach getuigt van zijn geluk en geeft betekenis aan het leven van een hele familie.)
 3. Het Parijs der wonderen 1: De betoveringen van Ambremer, Étienne Willem/Pierre Pevel, Dark Dragon Books, SC 10,95. (We zijn in het jaar 1909. Louis Denizart Hippolyte Griffont is een gentleman en Magiër. Hij krijgt de uiterst gevoelige zaak toevertrouwd om een bedrieger te ontmaskeren die magie gebruikt. Zijn onderzoek sleurt hem mee in een staatszaak waarbij de Elderwereld bij is betrokken. En alsof dat nog niet genoeg is, duikt een uiterst aantrekkelijke afvallige elf weer op, die ook opereert als spion en inbreker.)

 1. Miles Morales: The ultimate Spider-Man 1 van 4, Pichelli/Bendis, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Miles Morales: The ultimate Spider-Man 2 van 4, Pichelli/Samnee/Messina/Bendis, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Celestine en de paarden 11: Zeepaardje, Stefano Turconi/Lili Mésange, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 2. Jommeke: Papieren vliegtuigjes vouwen, Jef Nys, Standaard Uitgeverij, SC 10,99. (Geen echte strip, maar 30 pagina’s om uit te scheuren en in verschillende vliegtuigjes te vouwen. Uiteraard met bijbehorende instructies.)
 3. Suske en Wiske: 444 weetjes, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 10,99.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken