skip to Main Content

2023 WEEK 22

 1. Buck Danny de integrale 13, Bergèse, Dupuis, HC 34,50.
 2. Rik Ringers tweede tijdperk 7, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 36,50. (Integrale uitgave met de delen: “De lijn des doods”, “Het rode spoor”, “De klauwen van de onbekende”, “De vijand door de eeuwen heen”.)
 3. Hypericon, Manuele Fior, Standaard Uitgeverij, HC 27,99. (De sublieme, romantische reis van een jong koppel tegen de achtergrond van de Egyptische grandeur. Twintig jaar na 11 september, honderd jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon, tot een ver en ondoorgrondelijk verleden, peilt Hypericon naar wat we geworden zijn.)

 1. Michel Vaillant 12: Het doelwit, Bourgne/Benéteau/Lapière, Graton Éditeur, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Asterix 8: Asterix bij de Britten, Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette Livre, SC 7,50. (Speciale editie met een 16 pagina’s dossier, in een beperkte oplage.)
 3. Rommelgem 3: Koolstofatomen en steroïden, David Etien/BéKa, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.

 1. Ik blijf hier, Hubert Chevillard/Lewis Trondheim, Scratch Books, HC 24,00. (Fabienne en Roland komen aan in Palavas om er een weekje vakantie door te brengen. Roland heeft alles georganiseerd, alles betaald en elke stap van de vakantie nauwkeurig genoteerd in een schrift. Ze staan op het punt om hun koffers naar hun vakantiehuisje te brengen. Plots is ze alleen. Verbijstering, ontkenning… maar tegen alle verwachtingen in besluit ze te blijven.)
 2. Rita, Stefaniec/Odija, Scratch Books, HC 29,95. (Deel twee van de dystopische serie Bardo. Het eerste deel ‘Stolp’ is verschenen in week 44 vorig jaar.)
 3. Knipperen & Ademen, Micky Dirkzwager, Scratch Books, HC 29,95. (Micky, studente aan de kunstacademie, ontdekt dat ze niet helemaal goed omgaat met controle en, tot haar verassing, met eten. Maar ook dat haar gedrag en haar routines haar houvast bieden en dat ze aan haar kwelgeesten gehecht is geraakt. Wat volgt is een ongelofelijk grappig, zelfrelativerend verslag over de uiteindelijk succesvolle tocht langs en over de beren op haar weg.)

 1. Collectie Getekend: De wraak van Zaroff, François Miville-Deschênes/Sylvain Runberg, Le Lombard, HC 21,99.
 2. Een Engelse Romance, Hyman/Fromental, Concerto Books, HC 29,99. (Dokter Stephen Ward verdeelt zijn tijd tussen het mondaine leven in de hogere kringen en frivole uitspattingen in de krochten van de stad. Als hij Chirstine Keeler ontmoet, een jonge en ambitieuze danseres, wordt hij haar Pygmalion. Maar deze relatie wordt al snel meegezogen in een draaikolk van onfrisse intriges en verraderlijke wendingen.)
 3. Een Zee te Hoog, Blutch, Concerto Books, HC 29,99. (Een zee te hoog is een surrealistische liefdesgeschiedenis over het meisje A en de jongen B die met elkaar hebben afgesproken in het Brusselse Hôtel Métropole. Het uitgangspunt is simpel: B beweegt zich van links naar rechts en A van rechts naar links, tot ze elkaar ten slotte ontmoeten. Gaandeweg krijgen ze steeds meer trekjes van de auteur en zijn vrouw.)

 1. Esther Verkest 17: Roekeloos rood, Kim, Uitgeverij Oogachtend, SC 12,00.
 2. De Raaf en de Vos, Fred, Uitgeverij Hum!, HC 19,95. (Adaptatie van de bekende fabel door Fred, op zijn eigen onnavolgbare en oorspronkelijke wijze.)
 3. Het Grondrecht – Dagboek van een duizelingwekkende reis, Étienne Davodeau, Concerto Books, HC 36,99. (In juni 2019 wandelde Étienne Davodeau, uitgerust met een rugzak, van de grotschilderingen van Pech Merle naar het nucleaire afval in Bure, een reis van 800 kilometer. Van beschermde grotschilderingen tot aan ondergronds opgeslagen nucleair afval, ook beschermd maar om heel andere redenen. In deze lange wandeling stelt Étienne Davodeau onze relatie met de aarde, de grond, aan de orde middels een aantal vragen en wordt hij soms vergezeld door vrienden, door zijn partner, maar ook door specialisten, die ons uitleg geven over de bodem van onze planeet maar ons tegelijkertijd waarschuwen dat kernenergieafval duizenden jaren gevaarlijk blijft. In dit zeer indrukwekkend album keert Étienne Davodeau terug naar waar hij enorm goed in is: reportagestrips.)

 1. Geheugen op zak deel 1, Étienne Le Roux/Luc Brunschwig, Lauwert Uitgeverij, HC 25,95. (Sidoine en Rosalie Letignal en hun zoon Laurent vormen een “gewoon” trio. Het zijn mensen als zovele anderen, die dagelijks worstelen in een maatschappij waarin ze op bescheiden wijze een beetje menselijkheid, een beetje warmte proberen te brengen. Maar het zijn juist de grenzen en tegenstrijdigheden van hun menselijkheid waarmee het drietal geconfronteerd zal worden. Niets en niemand zal de totale implosie van hun familie-eenheid, waarvan iedereen dacht dat ze “onverwoestbaar” was, kunnen voorkomen.)
 2. Na de Razzia – Een waargebeurd verhaal, Delalande/Bidot/Weismann, Lauwert Uitgeverij, HC 32,95. (Het waargebeurde en aangrijpende verhaal van Joseph Weismann, een van de laatste overlevenden van de Vél’ D’Hiv’-Razzia, de jongen die uit een gevangenenkamp wist te ontsnappen. Een historische getuigenis uit de Tweede Wereldoorlog.)
 3. De Dooie, Borris/Benoit Vidal, Lauwert Uitgeverij, HC 32,95. (Een psychologische, grimmige, rurale thriller met spanningen die zwaar uit de hand lopen. In 2018 bekroond als beste one-shot op het Polarfestival van Cognac.)

 1. Jeremiah 39: Rancune, Hermann, Fantasia, Luxe HC 80,00. (Inclusief gesigneerde prent, stofomslag en schuifdoos. In een oplage van 123 exemplaren.)
 2. Voor Blake en Mortimer 2: De Vuurpijl, Schréder/Cailleaux/Van Hamme, Uitgeverij Blake en Mortimer, Luxe HC 61,50.
 3. The Law of Life, Hajdarevic/London, Uitgeverij Bonte, HC 19,95. (Engelstalig. “He did not complain. It was the way of life,and it was just. He had been born close to the earth, close to the earth had he lived, and the law thereof was not new to him.”)

 1. Het Wonderschip, Bob de Moor, BD Must, HC 29,95. (Eerste kleuruitgave van dit album nu voor het eerst los verkrijgbaar. Eerder alleen als pakket.)
 2. Bollie & Billie 21: Billie losbollie, Roba, Dupuis, SC 8,50.
 3. Jommeke 315: Rare vogels, Nys/Steenhaut/Smet/Linthout, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. De kronieken van Amoras 12: De val, Vandersteen/Cambré/Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 8,99/HC 35,00. (Hardcover is de vervangende vorm van de luxe uitgaven waar ze mee gestopt zijn. Inclusief prentje. Maar weinig exemplaren beschikbaar, ben er snel bij!)
 2. Galaxa 4: Tintors terugkeer, Vandersteen/Molenaar/Di Rosso/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 3. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 13: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bundel van de delen 112 t/m 117. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)

 1. F.C. de Kampioenen 125: Popol de losbol, Hec Leemans/Tom Bouden, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. De Buurtpolitie 21: Mister Dirty & Madam Proper, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 3. Straffe strips 2, verschillende auteurs, Standaard Uitgeverij, SC 14,99. (8 albums gebundeld voor een lage prijs. Jommeke 28, Suske en Wiske 356, Nachtwacht 9, Gamekeepers 1, De Buurtpolitie 14, F.C. de Kampioenen 40, De Kiekeboes 132, Kronieken van Amoras 6.)

 1. De Verboden Haven, Stefano Turconi/Teresa Radice, Uitgeverij Hum!, SC 24,95. (Herdruk in zachte kaft met een andere coverafbeelding.)
 2. Fred, Posy Simmonds, De Harmonie, HC 15,99.
 3. Suske en Wiske junior 11: Apenstreken, Vandersteen/Cambré/Duchateau, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. Midlife Skater, Floris, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95. (Midlife Skater is het doldwaze verhaal van een veertiger die naar een nieuwe stad verhuist, en aan een nieuwe weinig creatieve bureaubaan begint. Zowel letterlijk als emotioneel verloren besluit hij voor het eerst sinds zijn kindertijd terug te gaan skateboarden.)
 2. Brugpieper Roos Vink 8: Enig!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95.
 3. Een zoo vol verdwenen dieren 4, Bloz/Cazenove, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. Ariol: Superpaard, Marc Boutavant/Emmanuel Guibert, Lannoo, HC 9,99.
 2. Pokémon Het grote avontuur deel 1, Mato/Hidenori Kusaka, Panini Manga, SC 8,95. (Voor het eerst in het Nederlands, de originele Pokémon manga met een verhaal aan de hand van de originele eerste games op de Gameboy.)
 3. Pokémon Het grote avontuur deel 2, Mato/Hidenori Kusaka, Panini Manga, SC 8,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken