skip to Main Content

2023 WEEK 20

 1. Wunderwaffen 16: Deze oorlog is van ons!, Maza/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. De grote veldslagen: Tanks 2, 1944-De Ardennen: laat de beesten los, Fabrizio Fiorentino/Dobbs, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Hard Rescue 2: Nulpunt, Meli/Bozino/Tracqui, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. De Onzichtbare Oorlog 1: Het agentschap, Olivier Martin/Frank Giroud, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (1951, Egypte. Manfred Fürbringer, een voormalige nazi-ingenieur, gespecialiseerd in geleidingssystemen voor V2-raketten, leeft ondergedoken in Egypte onder een valse identiteit. Zijn kennis en zijn expertise zijn in volle Koude Oorlog onschatbare troeven voor de Verenigde Staten. De CIA stuurt daarom twee van zijn beste agenten om Fürbringer te ‘rekruteren’, goedschiks of kwaadschiks.)
 2. De Onzichtbare Oorlog 2: Het comité, Martin/Giroud/Galandon, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Zij schreven geschiedenis – Churchill deel 2, Cammardella/Regnault/Delmas/Kersaudy, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Verweer 1: De dode landen, Augustin Lebon/Hugo Poupelin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (September 2068. Europa is herschapen in een woestenij. Adams ouders zitten in het Verweer en telen hun eigen groente, maar ze zijn een uitstervend ras en hun strijd tegen Diosynta, de multinational die alle teelten controleert, is hopeloos. Op een dag sterven ze door de pesticiden van Diosynta. Vanaf dan is Adam op zichzelf aangewezen en hij besluit in de voetsporen van zijn ouders te treden. Slaagt hij erin Diosynta van binnenin op de knieën te dwingen? En hoe onderscheid je vriend van vijand in een vergane wereld?)
 2. Verweer 2: De verraden vallei, Augustin Lebon/Hugo Poupelin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Man van het jaar 15: 1440 – De man die Blauwbaard een halt toeriep, Farkas/Fernandez/Pécau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Het Epos van de Vrijmetselaars 7: Negen zusters en drie broers, Éric Lambert/Pierre Boisserie, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 2. Leather Stocking kronieken 4 van 5: De pioniers, Georges Ramaïoli, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De wapenbroeders van de bevrijding 5: Philippe Kieffer, Frédéric Blier/Jean-Yves Le Naour, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Het bloedige kruis 1: Heilige oorlog, Ianos/Kovacevic/Stojanovic/Desko, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Kapitein Voodoo 1: Baron trage dood, Perovic/Sayago/Pécau, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. De Kathedraal van de Afgrond 3: Wanneer de wijze komt…, Sébastien Grenier/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Europa 2: Duizelingen, Janjetov/Leo/Rodolphe, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95/HC 19,95.
 3. De Wijsheid van Mythes – Gilgamesj 1: De vijandige broers, Pierre Taranzano/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Vinland: Voor de nieuwe wereld, Pat Boutin/Yves Martel, Dark Dragon Books, HC 20,95. (In het jaar 1000 heeft Ottar Karlesen, een getalenteerde arbeider met meerdere vaardigheden, in Vestribyggd, West-Groenland, zojuist een oog verloren. Tegen alle verwachtingen in wordt hij door zijn vriend Leif Erikson gerekruteerd voor een ontdekkingsreis. Het doel: het land vinden en verkennen dat Bjarni Herjólfsson een paar jaar eerder heeft gezien en zoveel mogelijk grondstoffen terugbrengen. Op een ochtend, bij zonsopgang, zet een bemanning van vijfendertig man koers naar het onbekende.)
 2. Thracië 1 van 3: Lupi, Fratres, Amantes, Andrea Celestini/Trif, Dark Dragon Books, HC 20,95. (In 79 na Christus ontsnappen Adriana Pollia en haar slaaf Cleio op wonderbaarlijke wijze aan de toorn van de Vesuvius. Maar wanneer ze worden opgevangen door Adriana’s oom, wordt Cleio op brute wijze afgetuigd, waardoor hij voor dood achterblijft. Adriana heeft geen andere keuze dan haar lot te volgen en een oude senator te trouwen. Maar op de dag dat ze in het Colosseum getuige is van het debuut van een jonge gladiator zal het verleden haar inhalen, want in hem herkent ze haar jeugdliefde.)
 3. Orgies & Barbaren 3, Erich Hartmann, Dark Dragon Books, HC 24,95.

 1. De 5 Rijken 7: Tijd voor het geschenk, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Eerste deel van een nieuwe cyclus gezet in een ander werelddeel.)
 2. De 5 Rijken 6: De kracht niet, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. Legende 2: Het dichte woud, Yves Swolfs, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. Magnum Generation(s), Locquet/Scietronc/Ortiz/Ooshima/JDMorvan, Editions Caurette, HC 35,00. (Engelstalige uitgave. On the 75th anniversary of the founding of the most famous photographic agency in the world, here is the tale about the amazing fate of its now legendary shooting stars.)
 2. Agatha Christie 11: Hercule Poirot – Drama in drie bedrijven, Alberto Zanon/Frédéric Brémaud, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Countdown 4: De bruiden van het kalifaat, Liotti/Trévidic/Matz, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Lady Mechanika – Het monster van het ministerie van Hel deel 1 van 2, Benitez/Sotelo/Heisler, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Lady Mechanika – Het monster van het ministerie van Hel deel 2 van 2, Benitez/Sotelo/Heisler, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De drie geesten van Tesla 3: De erfgenamen van de puls, Guilhem/Marazano, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Secret Wars 3 van 4, Ribic/Renaud/Hickman, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Secret Wars 4 van 4, Ribic/Hickman, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Patriarchaat 1: De straf, Ortega/Runberg/Crespo/Saveg, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Europa, 2077, vijftig jaar na het eerste nucleaire wereldconflict. Een wereld in puin zag de komst van een nieuw autoritair regime: “Het Protectoraat”, een masculiene dictatuur die de natuurlijke superioriteit van mannen over vrouwen bevestigde. Maar vanuit een oud pretpark dat in een fort is veranderd, vecht de clan van Valkyries tegen onderdrukking en biedt een oase van rust en verzet aan degenen die zich bij hen aansluiten. Sigrid en Kahina hebben twee verschillende visies op deze wereld. Dat zal tot een conflict zal leiden waarbij de toekomst van deze vrije vrouwen op het spel staat.)

 1. Fight Girls deel 1 van 2, Frank Cho/Sabine Rich, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Tien vrouwen nemen het tegen elkaar op in een oud ritueel en alleen de winnaar mag zich straks de nieuwe koningin van het heelal noemen. De omstandigheden op en onder het oppervlak van de planeet zijn zwaar, de concurrentie is groot en dan blijkt ook nog dat een van de deelnemers een infiltrant is. Wie is het en wat is ze van plan?)
 2. Fight Girls deel 2 van 2, Frank Cho/Sabine Rich, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Levensfase(s), James, Silvester Strips Uitgeverij, SC 14,95. (Het leven van een man vertellen, vanaf zijn geboorte tot zijn dood, één pagina per geleefd jaar in de vorm van een humoristisch stripalbum. James ontleedt in dit album de fases die het leven van een man vormen, door met tederheid en humor te putten uit zijn persoonlijke ervaringen en herinneringen.)
 2. Happy Campers 1: Camping Mooizicht, Maltaite/Swinnen/Dugomier, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95. (Met deze strip dompel je je onder in de natuur, voel je hoe je tent bij het kleinste zuchtje wind de lucht in vliegt en proef je de spanning in de lucht na de eerste borrel. Happy Campers is het stille genieten, maar vooral de luide bulderlach!)
 3. Kale Kop 6: De grote dag, Ernst/Zidrou, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

 1. Elias Ferguson boek 1: 1937, de erfgenaam, Shell/Second/Ralenti, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Na de dood van zijn vader in 1937 keert de jonge Elias Ferguson terug naar Schotland. Zijn vader is verdwenen. Hij was een gerenommeerd wetenschapper die aan een kolossaal project werkte: een onderwatertrein die de VS met Europa kan verbinden. Elias zal samen met Andrew, zijn butler en Francis, een vriend, de leiding van het bedrijf moeten overnemen. Ze zullen moeten manoeuvreren tussen de Amerikanen die overal op voorbereid zijn en de Duitse agenten die van plan zijn hem uit te schakelen.)
 2. Het magieboek van Elfie 1: Bretagne, Ludvin/Arleston/Alwett, Silvester Strips Uitgeverij, SC 11,95. (Sinds hun moeder is overleden wonen Elfie en Magda bij hun chagrijnige tante. Maar dan komt hun oudste zus terug uit Londen. Ze heeft een dubbeldekker omgetoverd tot mobiele boekwinkel om ermee van dorp naar dorp te rijden. Dat is de start van een nieuw leven! Het magieboek van Elfie is een lief en avontuurlijk verhaal over de mysteries en charme van het dagelijks leven, geschreven door Christophe Arleston.)
 3. Irena 3: Warschau, Evrard/Morvan/Tréfouël/Walter, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95.

 1. De Legendariërs 17: De exodus van Kalandre, Patrick Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.
 2. De Legendariërs – De Kronieken van Darkhell 1: Tenebris, Orpheelin/Patrick Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.
 3. De Legendariërs – Missies 1: Het ontwaken van Kilimatsjoe, Cardona/Torta/Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

 1. Lulu en Nelson 2: Het leeuwenrijk, Omont/Girard/Neyret, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95.
 2. Dans met mij 4: Dansdiefstal, Gabriele/Fez/Patanè/Bottier, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. Te Paard! 9: Laat ze maar aanmodderen, Miss Prickly/Laurent Dufreney, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken