skip to Main Content

2023 WEEK 19

 1. Kronieken van de Zwarte Maan 19: Een doodgewone week, Angleraud/Froideval, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95.
 2. Moon 1: Kogel voor een kruisridder, Stephan Louwes/Johan Vandevelde, MENLU, SC 11,99. (Rik De Ridder en Lynn Moon werken voor een ultrageheime overheidsorganisatie, die criminelen klist die zich proberen te verrijken door naar het verleden te reizen. Hun kinderen, de drieling Emily, Cleo en Alex, hebben geen flauw benul van het geheime leven van hun ouders. Tot Alex iets vreemds ontdekt…)
 3. Nevada 3 van 3: Blue Canyon, Wilson/Duval/Pécau, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.

 1. Arcadia Archief 66: Gaffel en Gitaar – Contra Foxy Lady, Hardy/Mythic, vzw Arcadia, HC 26,95.
 2. De complete Baard en Kale 10: De tussenjaren, Denis/Rosy, Uitgeverij Arboris, HC 33,95.
 3. Dating for geeks 14: Swimsuit special, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, SC 9,95.

 1. Worst Case Scenario, Richard Raaphorst/Eron Sheean, Uitgeverij L, HC 29,95. (Een duistere graphic novel over twee kinderen die trachten te ontsnappen aan een vernietigend kwaad uit een lang begraven verleden. Zij staan tegenover een leger van de meest afschrikwekkende creaturen dat zijn weg heeft gevonden uit de vergeten Tweede Wereldoorlog bunkers in ons kleine land. Deels lijk. Deels Robot. Honderd procent Nazi.)
 2. Nu ik er nog ben – Autobiografische columns, Dick Matena, Uitgeverij L, SC 22,95. (Dick Matena loopt al tachtig jaar rond op deze aarde, waarvan ruim zestig in de stripwereld. Sinds 2014 schrijft hij columns voor het stripblad Eppo, waarin hij terugkijkt op zijn rijke leven. Een kleurrijk verteller, die waar nodig ook zaken in zwart-wit scherpstelt. Matena leeft zich uit in zijn meesterlijke columns, voor het eerst hier gebundeld.)
 3. Soep!, Mario de Koninck, AAaRGh…-producties, HC 19,90. (Lena belandt in haar bord soep en verandert in een spruit. Alsof dat nog niet erg genoeg is, krijgt ze te maken met koning Koekoek van de kippensoep. Hij is kwaad, héél kwaad. Niemand weet waarom, behalve koningin Kippenbout. Maar ook zij kan niet voorkomen dat haar man zijn duivelse plan uitvoert, dat de hele kippensoep in gevaar brengt.)

 1. Snuff collector’s pack, Lemmens/Bastoche/Nihoul, BD Must, HC 59,00. (Complete reeks in 3 hardcover albums plus een illustratie in een oplage van 400 exemplaren.)
 2. Z, Willem, Concerto Books, SC 19,99. (Wat is die mysterieuze “Z” waar Willem naar verwijst? Ongeveer een jaar geleden zagen we deze raadselachtige letter verschijnen op de oorlogszuchtige Russische voertuigen die Oekraïne aanvielen. Een emblematisch teken van Moskous onrechtvaardige offensief tegen Kiev, het zet de toon: een jaar oorlog in Oekraïne is niet iets om te vieren, het is iets om met een versneden wodka te besmeuren, aldus de inmiddels gepensioneerde Willem. Want na het virus en de Russen komt de megalomanie en waanzin van Poetin, oligarchen en militairen tussen nostalgie naar de USSR en grove domheid… in de vorm van stripverhalen in de symbolische gedaante van fictieve personages (Oleg & Oksana), is dit pure, woedende en een geëngageerde Willem over de oorlog in Oekraïne.)
 3. De Kat op pad, Philippe Geluck, Rue Elise, HC 24,99. (Vanwaar kreeg Philippe Geluck zijn interesse voor beeldhouwen? Wat vertelt elk van de twintig beelden? Welke plek nemen schilderen en beeldhouwen in het leven van de tekenaar in? Is humor al duizenden jaren aanwezig in de kunst? Hoe maak je een bronzen Kat van twee meter hoog die een ton weegt? Voeg daarbij meer dan 300 tot op heden niet uitgegeven documenten en foto’s, en het resultaat is een uiterst gevarieerde en rijke uitgave.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken