skip to Main Content

2022 WEEK 48

 1. De Lemen Troon 3: Hendrik, koning van Frankrijk en Engeland, Theo/Jarry & Richemond, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95.
 2. De Lemen Troon 4: De dood van de koningen, Theo/Jarry & Richemond, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95.
 3. Vlucht uit het Jagershuis, Hennie Vaessen, PelikaanPers, HC 19,00. (In september 1944 wonen chocolademagnaat Theodoor Driessen en zijn gezin in het Jagershuis te Doorwerth. Ze gaan ervan uit dat de oorlog snel voorbij zal zijn en zeker niet naar Doorwerth komt als plots de grootste luchtvloot uit de geschiedenis aan hen voorbij trekt. De dagen erna ontbrandt er een felle strijd tussen de Britten en de Duitsers rond het Jagershuis. Binnen wacht het gezin Driessen angstig de gebeurtenissen af. Moeten ze blijven met het risico om samen met het Jagershuis ten onder te gaan? Of moeten ze vluchten en het Jagershuis, met zijn fabelachtige kunstverzameling, opgeven?)

 1. Donjon Zenit 8: Te harer gedachtenis, Boulet/Sfar/Trondheim, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Donjon Monsters 12: Het toverboek van de uitvinder, Keramidas/Sfar/Trondheim, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 3. Te Paard! 8: Éen voor allen, allen voor Bonbon!, Miss Prickly/Laurent Dufreney, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

 1. De Legendariërs 16: De eeuwigheid duurt maar even, Patrick Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.
 2. De Legendariërs – Het begin 5: Razz, Sobral/Nadou/Jenny, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.
 3. Frigiel en Fluffy 6: Het huis van Herobrine, Minte/Frigiel/Derrien, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

 1. Carbon & Silicium, Mathieu Bablet, Scratch Books, HC 34,95. (Het innovatieve laboratorium van de Tomorrow Foundation heeft twee kersverse prototypes het leven laten zien: Carbon en Silicium. Ze zijn de eersten van een generatie robots die voor de snel verouderende mensheid zal moeten zorgen. Ze zijn door een ingebouwde houdbaarheidsdatum voorbestemd 15 jaar te blijven ‘leven’, maar daar verzetten zij zich elk op hun eigen wijze tegen. Door hun ogen beleven we de ecologische, economische en culturele crises die de aarde en daarmee de mens gedurende meer dan 250 jaar doormaken. In cyberpunkstijl en een scenario dat aan Blade Runner doen denken, toont Mathieu Bablet ons in zijn werk een wetenschappelijk, filosofisch beeld van waar we mogelijk naartoe gaan als mensheid.)
 2. Berlijnse Trilogie deel 1 van 3: Een Berlijnse kwestie, Kerr/Warzala/Boisserie, Scratch Books, HC 29,95. (Het meesterwerk van Philip Kerr voor de eerste keer als beeldverhaal. Dit eerste deel van de ‘Berlijnse Trilogie’ schetst een realistisch en angstaanjagend beeld van het dagelijks leven van de Duitse bevolking gedurende het IIIe Reich. Het hoofdpersonage Bernie Gunther is een voormalig commissaris van de Berlijnse politie die privé-detective is geworden. Hij is cynisch, dwars, opstandig en toch, of juist daardoor, sympathiek.)
 3. Stripschrift 478, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50.

 1. De eeuw van Marc Sleen, Yves Kerremans/Noël Slangen, Davidsfonds Uitgeverij, HC 49,99. (Marc Sleen was een groot verteller, een bijzonder getalenteerd tekenaar en een geniaal humorist, die de wereld bijna een eeuw lang een getekende spiegel voorhield. Yves Kerremans, die al zijn hele leven lijdt aan een ernstige, ongeneeslijke vorm van sleenofilie, dook in de archieven en stelde een luxueus artbook samen dat een grafische doorsnede laat zien van een Vlaams verteller, schilder, karikaturist en tekenaar op het toppunt van zijn kunnen. Hij vertrekt daarbij vaak van de originele tekeningen, waarvan sommige voor het eerst worden gepubliceerd. Noël Slangen van zijn kant schreef een uitvoerig biografisch, sociaal-maatschappelijk, sociologisch en historisch essay over Sleen en zijn werk, dat deze op onverwachte manieren plaatst in zijn wereld en zijn tijd.   Een prachtig koffietafelboek over een groot kunstenaar en tekenaar met een bijzonder markante persoonlijkheid.)
 2. Kiss the Sky: Jimi Hendrix 1942-1970, Mezzo/J.M. Dupont, Uitgeverij Sherpa, HC 34,95. (De jonge jaren van de man die de beroemdste gitarist aller tijden zou worden: Jimi Hendrix. Dit intieme portret toont Hendrix’ moeizame weg naar bekendheid, dankzij talloze optredens met steeds wisselende bands, liefjes on the road en zijn passie voor het gitaarspel. Een muzikale leertijd waarin hij ook andere artiesten ontmoet, van wie sommigen al op weg zijn naar de top.)

 1. Romain Hugault Jaarkalender 2023, Romain Hugault, Silvester Strips Uitgeverij, 19,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken