skip to Main Content

2022 WEEK 47

 1. Thorgal 40: Tupilaks, Vignaux/Yann, Le Lombard, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Ravian door… 3: Waar de verhalen ontstaan, Virginie Augustin/Pierre Christin, Dargaud Benelux, SC 9,99.
 3. Jeremiah 39: Rancune, Hermann, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.

 1. Alfa 17, seizoen 3: Liberty Ship, Alan Queireix/Emmanuel Herzet, Le Lombard, SC 8,99.
 2. Clifton 20: Elementary, my dear Clifton!, Rodrigue/De Groot, Le Lombard, SC 9,99.

 1. Bellem – Collectie Vrije Vlucht, Servais, Dupuis, HC 20,95.
 2. De Haan 1933, Baudouin Deville/Rudi Miel, Éditions Anspach, HC 15,95. (Op de vlucht voor de nazidreiging belandt Albert Einstein in april 1933 in De Haan. Maar het Reich maakt jacht op de natuurkundige, zelfs in deze kleine Belgische badplaats. Waarom is Hitlers Duitsland zo geïnteresseerd in zijn onderzoek?)
 3. Oostende 1905, Olivier Wozniak/Patrick Weber, Éditions Anspach, HC 15,95. (De badplaats Oostende, bijgenaamd de Koningin der Badsteden, bruist van de activiteit. Leopold II komt weldra in de stad aan en de sjah van Perzië is de gast van Zijne Majesteit. De koning der Belgen is rusteloos omdat zijn minnares, Blanche Delacroix, een blijde gebeurtenis verwacht. In deze context wordt het lichaam van een Perzische diplomaat ontdekt, vermoord in zijn badkuip. De gênante zaak is toevertrouwd aan Hendrikus Ansor. Niet de schilder, de commissaris!)

 1. Zij die spreekt, Alicia Jaraba, Saga Uitgaven, HC 29,99. (Zestiende eeuw. Malinalli is de dochter van een Centraal-Amerikaans stamhoofd. Kort na het overlijden van haar vader wordt ze verkocht aan een andere stam om op het veld te werken en het libido van haar nieuwe meester te bevredigen. Op een dag verschijnen immense schepen aan de horizon, onder leiding van Hernán Cortés, en die is geobsedeerd door het zoeken naar goud. De conquistador merkt Malinalli en haar gave voor talen op. Ze wordt zijn tolk en een van de sleutelelementen in zijn hoop op verovering. Ze wordt ook degene die de moed heeft om een in die tijd voor vrouwen verboden woord te zeggen: nee! Verder dan de legende is dit het verhaal van La Malinche, een levendige, jonge, onervaren vrouw en vaak overweldigd door de gebeurtenissen, maar vooral menselijk.)
 2. Liefhebben voor Twee, Emilio van der Zuiden/Stephen Desberg, Saga Uitgaven, HC 24,99. (Een ontroerend verhaal over de ouders van successcenarist Stephen Desberg (De Schorpioen, I.R.$, Baard en Kale). Monique is twintig jaar jong en droomt er alleen maar van om geëmancipeerd te zijn. In 1941 komt ze terecht in het bezette Parijs en ontdekt de roes van de hoofdstad. Ze ontmoet er Francis, trouwt in een opwelling met hem en baart Nicole. Maar Monique probeert te begrijpen hoe ze van haar eigen dochter moet houden, dit onschuldige kind dat haar van haar vrijheid berooft. Bij de Bevrijding ontmoet Monique een Amerikaanse officier en ontdekt de ware liefde. Om haar passie te kunnen uitleven, besluit de jonge vrouw al haar rechten op haar dochter op te geven en Nicole aan haar vader over te laten. Van nu af aan worden moeder en dochter gedwongen elkaar te zoeken, te missen, te vinden.)
 3. Jukebox Motel 2: De levens en sterfgevallen van Robert Fury, Marie Duvoisin/Tom Graffin, Saga Uitgaven, HC 19,99.

 1. Ringo integraal, William Vance, Le Lombard, HC 34,99.
 2. Bakelandt integraal deel 10, Hec Leemans, Saga Uitgaven, HC 34,99/luxe HC 65,00. (Bevat de delen 46 t/m 50 en een dossier.)
 3. Aurora en Ulysses, Centauren integraal 2: 1982 – 1989, Seron/Desberg/Mittéï, Saga Uitgaven, HC 34,99.

 1. Suske en Wiske blauwe reeks hommage: De verdwenen joker, Dirk Stallaert/Ronald Grossey naar Willy Vandersteen, Standaard uitgeverij, SC 9,99, HC 14,99, luxe HC 65,00, groot formaat luxe 150,00. (Van de luxes zijn weinig exemplaren beschikbaar, dus ben er snel bij want op=op. Groot formaat luxe op de foto hieronder.)
 2. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 11: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 99 t/m 105. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)
 3. The making of Agent 327 5: Het Rotterdam van Agent 327, Jacques Post/A.T. Habraken, Uitgeverij L, HC 24,95.

 1. Galaxa 2: Scherven in het donker, Vandersteen/Molenaar/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, Luxe groot formaat HC 100,00. (De luxe versie is uitgevoerd in groot formaat met brede linnen rug, dossier van 16 pagina’s en gesigneerde ex-libris. Deel 1 is ook nog beschikbaar. De reguliere softcover verschijnt later.)

 1. F.C. de Kampioenen 122: Aan zeer scherpe prijzen, Leemans/Swerts/Vanas, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 2. De Kiekeboes 162: Kind van de rekening, Merho/Van Bael/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. De Buurtpolitie 19: Hotel Edelweiss, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Marsupilami door…: Het Humboldtdier, Flix, Dupuis, SC 9,99.
 2. De avonturen van Lucky Luke 10: De ark van Rataplan, Morris/Achdé/Jul, Lucky Comics, SC 8,99.
 3. De kleine Robbe 19: Praat niet met ’n volle mond!, Tome/Janry, Dupuis, SC 8,50.

 1. Boes deel 27, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 47-21. Dit is de helft van band HC 14.)
 2. Boes deel 28, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 43. Dit is de helft van band HC 14.)
 3. De Smurfen 41: De verloren kinderen, Peyo/Vizoso/Jost/Culliford, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. Voetbalgek! 18, Olivier Saive/Sti, Standaard Uitgeverij, SC 8,99.
 2. Nachtwacht 12: De slangenvampiers, Van Bael/Van Gucht/Clement, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. Gamekeepers 2: Ufo invasie, Cambré/Colombo/De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. De boekenezel van Córdoba, Léonard Chemineau/Wilfrid Lupano, Standaard Uitgeverij, HC 35,00.
 2. Naar Texas en terug, De Leijer/De Leijer, Uitgeverij De Harmonie, HC 34,90. (In de graphic novel Naar Texas en terug neemt een vader zijn adolescente zoon mee op reis als een moderne ‘rite de passage’: Jeroen, de vader, besluit dat het tijd is zijn zoon te begeleiden naar volwassenheid. Boris is gestrand in het onderwijs en gaat al drie jaar niet naar school. Hij ligt vooral op zijn bed met zijn telefoon en kijkt zijn favoriete Netflix-films en -series, telkens opnieuw. Na Verdun en het Westelijk front, reizen ze in 2016 af naar Texas om er de presidentsverkiezingen te volgen. Jeroen is degene die aanvankelijk een getekend en geschreven verslag van hun wederwaardigheden maakt, maar wanneer Boris zich daarin mengt en zijn kant van het verhaal gaat vertellen, ontstaat er een interessante dialoog vanwege Boris’ andere kijk op de werkelijkheid; informatie die via de zintuigen binnenkomt verwerkt hij op een radicaal andere wijze.)
 3. De wereld volgens Dirk en Desiree deel 1, Hein de Kort, Uitgeverij Sherpa, SC 19,95.

 1. Metro 010: Onwaarschijnlijk maar waargebeurd. Een graphic novel over die wereldstad aan de Maas, Ellen Schindler e.a., nai010 publishers, HC 29,95. (Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: als je houdt van Rotterdam en van verhalen dan is dit een boek voor jou. Metro 010 is een graphic novel over belangrijke gebeurtenissen in het verleden die de stad gemaakt hebben tot wat zij nu is. De geschiedenis van Rotterdam, verbeeld in twaalf stripverhalen.)
 2. Crisis, Jip van den Toorn, Podium, SC 20,99. (In Crisis toon Jip van den Toorn de kleine en grote crisissen die ons in het dagelijks leven parten spelen en de vijf stadia die we met ze doorlopen. Hoe gaan we om met drama’s als een plotselinge pandemie, een langverwachte klimaatcrisis, FOMO door social media, ontembare reislust en groeiende vliegschaamte? Hoe dealen we met onze eigen crisis en hoe met die van een ander? En wat zegt dat over ons? Jip vangt niet alleen scherp, confronterend en humoristisch de tijdsgeest maar ook ons gedrag als individu en maatschappij.)
 3. Lectrr Nucleair: Het jaar in cartoons, Lectrr, Davidsfonds Uitgeverij, SC 22,50.

 1. Fokke & Sukke: Het afzien van 2022, Jean-Marc van Tol/John Stuart Reid & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, SC 12,99.
 2. De Hopsa’s Klimaateditie, Marten Toonder, De Bezige Bij, SC 12,50.
 3. Flappie, Marije Tolman/Youp van ’t Hek, Uitgeverij Thomas Rap, HC 18,99. (Kleine graphic novel van de kerstklassieker door Youp van ’t Hek.)

 1. Hops & Chaos: The art and craft of the Uiltje label, Gerben Valkema, Uitgeverij L, HC 29,95. (Het mooiste bierboek sinds… ja, wanneer? Gerben Valkema tekent al acht jaar de labels voor het rebelse biermerk Uiltje de labels. Elk label met een eigen komische naam, en vaak gelinkt aan de hedendaagse popcultuur als films, muziek en bekende personen. Omdat lege bierblikjes verzamelen niet echt cool is, en volle blikjes roepen om leeggedronken te worden, bundelt Uitgeverij L alle labels van de afgelopen 8 jaar in een lijvig boek Hops & Chaos. Een geweldig boek waar je dorst van krijgt, en je het beste kunt lessen met… Juist!)
 2. Thuis, Peter van Straaten, Uitgeverij De Harmonie, HC 24,50. (De mensen in de tekeningen van Peter van Straaten bevinden zich steevast in herkenbare, geestige situaties. De kracht zit ‘m ook in de vertrouwde locaties waar alles zich afspeelt. De plek die in Van Straatens werk verreweg het meeste terugkeert is in en om het huis. Of het nu een eerste poging tot koken is in de keuken, hitsige tieners in de slaapkamer of een echtpaar dat in de woonkamer de zoveelste fles wijn opentrekt.)

 1. Stripgids # 12, juli – december 2022, Strip Turnhout, SC 19,99.
 2. Stripnieuws 87: Girlpower in de stripwereld, diverse auteurs, Het Stripschap, SC 4,95. (Inclusief gratis Jump deel 23.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken