skip to Main Content

2022 WEEK 39

  1. De omzwervingen van Steven Severijn integraal 1: Het vertrek, Follet/Delporte/Stoquart, Uitgeverij Arboris, HC 34,95. (Bevat de verhalen: “Het vertrek”, “Onraad in China”, “De Gordel van Smaragd” en een uitgebreid dossier.)
  2. Avonturen van Tom Poes band 32, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, HC 65,00.
  3. De Grote Leegte, Léa Murawiec, Concerto Books, HC 28,99. (De hoofdpersoon in dit debuut van Léa Murawiec is Manel Naher, een jong meisje dat in een megalopolis woont waar de inwoners afhankelijk zijn van de Aanwezigheid die ze veroorzaken in anderen. Aan iemand denken is hem Aanwezigheid geven. En als er in deze wereld niet meer aan je wordt gedacht, ga je gewoon dood. Duizenden namen doorkruisen de horizon in een wereld waar bedelaars smeken om een seconde aandacht. Om te overleven of om onsterfelijk te worden: de Aanwezigheid houdt deze uitgestrekte stad in stand. Sociale interacties en het willen opvallen zijn de norm geworden maar Manel leeft het liefst haar leven zonder zich zorgen te maken over deze geldende conventies. De plotselinge populariteit van een naamgenoot zet haar leven echter op z’n kop. Manel zou het liefst haar dagen rustig willen doorbrengen achter in een kleine boekwinkel, maar de krantenkoppen over een Manel Naher voorkomen dat. Wie is die andere Manel Naher die de echte Manel Naher, de heldin van dit verhaal, overschaduwt? Hoe zou de echte Manel aan dit alles kunnen ontsnappen? Door naar de Grote Leegte achter de wolkenkrabbers te gaan van waaruit nog nooit iemand is teruggekeerd?)

  1. Spijt!, Carry Slee/Van der Hoeven/Resh, Overamstel Uitgevers, SC 9,99. (Het stripboek van dé Carry Slee-klassieker: Spijt! Jochem is het mikpunt van gepest op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er ook niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen de leerlingen te horen dat Jochem na een schoolfeest niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Hij wil Jochem graag vertellen dat het hem spijt. Hopelijk is het nog niet te laat.)
  2. Brugpieper Roos Vink 6: Hilarisch!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95.
  3. Brugpieper Roos Vink 7: Heerlijk!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95.

  1. Forty Tracks, Jan Donkers/diverse tekenaars, Concerto Books, SC 29,99. (‘Dit boek was een idee van mijn oude vriend en buurtgenoot Hansje Joustra: ‘Zou je niet eens een boek willen maken met herinneringen aan en interviews met muzikanten die je bewondert of met wie je bijzondere dingen hebt meegemaakt? Muziek waarbij je hebt gedanst, gehuild, geneukt, van het volle leven hebt genoten? Dan zoek ik daar mooie illustraties bij!’ Deze illustraties zijn verzorgd door veel prominente striptekenaars waaronder Crumb, Backderf, Kriek, Swarte en vele andere.)
  2. Raargebeurd: Het rariteitenkabinet van Meneer Fred, Emanuel Wiemans, Uitgeverij Rubinstein, HC 17,99. (Twee nieuwsgierige kinderen belanden in het rariteitenkabinet van Meneer Fred op zoek naar een écht mysterie. Daar weet Meneer Fred wel raad mee. Waar zijn bijvoorbeeld al die schepen gebleven in de Bermudadriehoek? Bestaat de Verschrikkelijke Sneeuwman echt? Vaart de Vliegende Hollander nog steeds rond? En leeft Elvis nog? Meneer Freds verhalen zijn zo levendig dat het lijkt alsof ze er zelf bij zijn! Maar zijn ze nou waargebeurd of raargebeurd?)
  3. De Appel, Willem Ritstier, Menlu, HC 11,99. (Leuk prentenboek voor de kleintjes.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken