skip to Main Content

2022 WEEK 38

 1. Het Epos van de Vrijmetselaars 4: Royal society, Wachs/Boisserie/Convard, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Het Epos van de Vrijmetselaars 5: Het kompas en de tomahawk, Vincent Wagner/Didier Convard, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Zij schreven geschiedenis – Caesar, Meloni/Gabella/Traina, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Sheridan Manor 1: De poort naar Gehenna, Ma Yi/Jacques Lamontagne, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Legio Patria Nostra 1: De tamboer, Marc-Antoine Boidin/Jean-André Yerlès, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. Go West Young Man, diverse auteurs, Saga Uitgaven, SC 12,95.

 1. De pinup van de B-24 1 van 2: Ali-La-Can, Michel Chevereau/Jack Manini, Uitgeverij Daedalus, SC 11,95. (‘Ik ben niet zomaar een tekening, ik ben de engelbewaarder van mijn B-24.’ Voor Glenn is wat er in mei 1944 gebeurt een ware ramp. De dag waarop zijn bommenwerper crasht – hij is de enige overlevende – botst het hospitaalschip Louisiana op een zeemijn. Aan boord zijn drie verpleegsters, Lana, Glenns vrouw, Alice, de vrouw van Fred, zijn copiloot, en Candy, de vrouw van Johnny, de bombardeur. Ze zijn voorgoed verdwenen. Vijftien jaar later reist oud-majoor Glenn Baxter naar Libië voor een missie van een firma die naar olie speurt. Hij wil van de gelegenheid gebruikmaken om het wrak van zijn bommenwerper te vinden en te achterhalen wat er met zijn bemanning is gebeurd. Compleet verhaal in twee delen. Is ook meteen compleet als integraal uit, zie hieronder. Softcover deel 2 staat gepland voor week 46.)
 2. Air America 2: Het TET-offensief, Lepelletier/Buendia/Wallace, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. Helden van de Pacific 2: Gunfight at the OK Corral, Uitgeverij Daedalus, SC 10.25.

 1. De pinup van de B-24 integrale editie, Michel Chevereau/Jack Manini, Uitgeverij Daedalus, HC 35,50.
 2. Ogen Zo Blauw, Nicolaï Pinheiro/Fred Duval, Uitgeverij Daedalus, HC 35,50. (Schitterende verstripping van het detectiveverhaal van Michel Bussi. Al achttien jaar voert Crédule Grand-Duc onderzoek naar de identiteit van Lylie, het meisje dat in december 1980 als baby de crash overleefde van een vliegtuig, op weg van Istanboel naar Parijs. Alleen zaten er twee baby’s op die noodlottige vlucht! De Carvilles, een deftige en rijke familie, en de Vitrals, die frieten verkopen aan de Normandische kust, ruziën over het kind, dat door de pers Libel wordt genoemd.)
 3. Meerminnen & Vikingen 4: De onzichtbare dreiging, Triflogi/Perifano/Mitric, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Vesper 2: De archimerist, Jérémy, Dargaud Benelux, Luxe HC 65,00. (Oplage van 150 exemplaren, met linnen rug en genummerde en gesigneerde ex-libris. Deel 1 luxe is ook nog beschikbaar.)
 2. Conan, de avonturier: Het huis van de drie bandieten, Paolo Martinello/Patrice Louinet, Dark Dragon Books, HC 24,95.
 3. Solo: Alfa, Juan Álvarez/Oscar Martín, Dark Dragon Books, HC 27,95.

 1. Jukebox Motel 1: De tegenspoed van Thomas Shaper, Marie Duvoisin/Tom Graffin, Saga Uitgaven, HC 19,95. (1967. Thomas Shaper staat op het punt het schilderen op te geven wanneer een van zijn door Andy Warhol opgemerkte doeken wordt verkocht voor een fortuin. Geconfronteerd met dit buitenproportionele succes verliest de schilder zijn houvast. In een opwelling vertrekt hij naar Californië waar hij Johnny Cash ontmoet, die ook in de greep van de twijfel zit. Verpletterd door de roem vertrouwt de legendarische countryartiest de schilder toe dat hij maar naar één ding verlangt: het vinden van een “duivelse plek”, zoals hij het noemt, waar hij eindelijk innerlijke rust kan vinden. Vanaf dat moment maakt Thomas de zoektocht naar deze plek tot zijn eigen zoektocht.)
 2. De Bultenaar van Montfaucon 1: Onze zuster, Éric Stalner/Philippe Pelaez, Saga Uitgaven, HC 19,95. (Eind vijftiende eeuw. Lodewijk van Orléans, hertog en eerste prins in lijn, ziet zich het regentschap van de jonge koning Karel VIII geweigerd worden. De koning is gemanipuleerd door hun zus, de verraderlijke Anna van Beaujeu. Als vluchteling in Bretagne bereidt Lodewijk de verdediging van Nantes voor, terwijl een op wraak beluste man hem zijn diensten aanbiedt. Pierre de Bastaard is vergezeld van een misvormde bultenaar uit de kelders van de galg van Montfaucon en waarschuwt de hertog. Anna van Beaujeu en haar handlanger, de meedogenloze Axel Lochlain, hebben twee documenten in hun bezit die de Bastaard als enige kan terugkrijgen. Het zijn twee brieven die de Lodewijks legitimiteit over de Franse troon in vraag stellen.)
 3. De man zonder lach, Hirlemann/Louis/Daviet, Saga Uitgaven, HC 19,95. (In dit fantasierijke verhaal voert Louis een futuristische wereld op waarin lachen verboden is, behalve voor de koning en zijn hofhouding. Zijn broer aast intussen op de troon. De koning wordt echter vreselijk depressief nadat zijn dochter van huis wegloopt en bij een man terechtkomt die bij zijn geboorte werd gestraft omdat hij het waagde te lachen.)

 1. De Overlevende integraal, Paul Gillon, Dark Dragon Books, HC 39,95.
 2. Jagen op Ramirez deel 2, Nicolas Petrimaux, Dark Dragon Books, HC 39,95.
 3. Lachen met Beevees, Charel Cambré, Saga Uitgaven, HC 19,95. (Deze hardcoverstrip bundelt meer dan zestig cartoons van Charel Cambré die hij doorheen de jaren voor het weekblad Story tekende. “Charel Cambré is in het professionele leven stripmaker, illustrator en cartoonist. Hij is een BT, Bekende Tekenaar, werkzaam voor diverse stripreeksen en tijdschriften. Daarin spot hij gretig — zij het met komische bedoelingen — met BV’s, Bekende Vlamingen. Of ze nu uit de sportwereld, showbizz, politiek of een ander vakgebied komen, Charel houdt hen in de gaten om vroeg of laat toe te slaan, gewapend met potlood, papier en een ferme dosis humor.”)

 1. Spider-Man Life story: Special, Mark Bagley/Chip Zdarsky, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Eleonora Mandragora 4: Het lied van de Korrigans, Thomas Labourot/Séverine Gauthier, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Malefosse 8: Het vergetelkruid, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. DC Icons: Justice League – Vrijheid en gerechtigheid 1 van 2, Alex Ross/Paul Dini, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. DC Icons: Justice League – Vrijheid en gerechtigheid 2 van 2, Alex Ross/Paul Dini, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Fantastic Four – Life story 3: De 00’s & 10’s, Sean Izaakse/Mark Russel, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Magda Ikklepotts deel 1 van 3, Krystel/François Debois, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Magda Ikklepotts bezit de dubbele glief, wat haar een heel machtige heks zou kunnen maken. Maar dan moet iemand haar natuurlijk wel inwijden in de magie. Om rond te komen gebruikt Magda tot die tijd de paar krachten die ze onder de knie heeft om antiquairs op te lichten, en meteen een beetje lol te maken. Maar wanneer er aanvallen plaatsvinden door een bovennatuurlijke kracht, heeft Magda geen andere keuze dan te helpen waar ze kan, met gevaar voor haar eigen leven.)
 2. Magda Ikklepotts deel 2 van 3, Krystel/François Debois, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Malcolm Max 5: De zusterschap van de nacht, Ingo Römling/Peter Mennigen, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Donald Duck pocket 328: Het verdwenen strand, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 329: Duel in de diepzee, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Donald Duck dubbelpocket 84: De grote reddingsactie, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.
 4. Donald Duck themapocket 52: Duckstad in het donker, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95.

 1. Donald Duck premium pocket 28: Macht & Magie: Duistere tijden, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 10,95.
 2. Club Donald Duck pocket 9, Walt Disney Studio’s, Sanoma, SC 6,95.
 3. Dirkjan Scheurkalender 2023, Marc Retera, Uitgeverij Mandarijn, zwart/wit 15,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken