skip to Main Content

2022 WEEK 34

 1. De onderzoeken van Machiavelli 1: Het pad van het kwaad, Gabriel Andrade/Jean-Marc Rivière, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (Voordat Machiavelli de grondlegger werd van het moderne politieke denken, kwam hij in aanraking met bloed, ondeugd en manipulatie. Zijn verhaal is dat van een mens die de doortraptheid van de wereld ontdekt en leert ervan te houden. Zijn verhaal is dat van ons.)
 2. Agatha Christie 10: Miss Marple: In Hotel Bertram, Olivier Dauger/Dominique Ziegler, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 3. Zij schreven geschiedenis – Caesar, Meloni/Gabella/Traina, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. De Cirkel van Minsk 3: In de naam van de vader, Jean-Marc Stalner/Frank Giroud, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. De Cirkel van Minsk 4: De gebroken keten, Jean-Marc Stalner/Frank Giroud, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Willem van Oranje 2: De apologie, John Heijink, Uitgeverij Arboris, SC 10,95/HC 21,95.

 1. Collectie Plankgas 15: 24 Uren van Le Mans 4: 1972-1974: De Matra-jaren, Papazoglakis/Paquet/Bernard, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 27.)
 2. Collectie Plankgas 16: Renault – Vuile handen, Benéteau/Lapasset, Uitgeverij Daedalus, SC 13,25. (HC was in week 27.)
 3. Air America 2: Het TET-offensief, Lepelletier/Buendia/Wallace, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Helden van de Pacific 2: Gunfight at the OK Corral, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Unit 66 3: Dubbel K, Lourenco/Caniaux/Pistis, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Unit 66 4: Black-out, Lourenco/Caniaux/Pistis, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Macbeth, Koning van Schotland 1 van 2: Het boek der heksen, Guillaume Sorel/Thomas Day, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 2. Macbeth, Koning van Schotland 2 van 2: Het boek der geesten, Guillaume Sorel/Thomas Day, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 3. Odysseus 1: De liefde van een godin, Cosimo Ferri, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Met deze reeks laat Cosimo Ferri ons een monument van de westerse cultuur herontdekken: de Griekse mythologie, en dan met name de meest sluwe held ervan: Odysseus. De auteur blijft trouw aan Homerus’ beroemde boek ‘De Odyssee’ en verrijkt dat met tekenwerk waarvoor hij zich liet inspireren door klassieke en antieke schilderijen en beeldhouwwerken. Het resultaat is een rijk, uitbundig werk dat menige liefhebber van geschiedenis en literatuur zal bekoren.)

 1. Les Pin-Up de Marcel Uderzo, Marcel Uderzo, Idées+, portfolio 30,00. (Portfolio met 16 illustraties.)
 2. Les Pin-Up de Bruno Bouteville, Bruno Bouteville, Idées+, portfolio 30,00. (Portfolio met 16 illustraties.)
 3. Les Pin-Up d’Éric Stoffel, Éric Stoffel, Idées+, portfolio 30,00. (Portfolio met 16 illustraties.)

 1. Superman/Batman: Staat van beleg 1 van 2, Ed McGuinness/Jeph Loeb, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Superman/Batman: Staat van beleg 2 van 2, Ed McGuinness/Jeph Loeb, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De Onsterfelijken 1: Requiem, Nikolic/Nenadov/Stojanovic, Reboot Comics, SC 9,95/HC 24,95. (Deze spannende strip die zich op 5 december 1791 in Wenen afspeelt, gaat over de norse Marko (gepassioneerd wijnliefhebber) en de poëtische vampier Chen die op zoek is naar informatie. Zij ontmoeten elkaar tijdens een uit de hand gelopen gevecht in herberg De Zwarte Kat, het gat van de duisternis, ook wel: de weg naar de hel. Vrij plotseling zit de lezer dan weer in het armoedige familiedrama van Mozart. Wolfgang Amadeus Mozart schrijvend aan zijn meesterwerk: Requiem. De vampiers hebben door de eeuwen heen hun entree in de samenleving gemaakt en zijn volledig geïntegreerd. Er wordt gegooid met mythologische en historische personages en epische gedichten. Plaatsnamen uit Servische sprookjes. Wie zijn Jozef en Karl? Wie is die zogenaamd dode vriend Till? Hoe kan het dat Marko onsterfelijk is? Hij loopt toch ook al wat eeuwen rond. Omdat deze filosofische strip zonder al te veel uitleg drie parallelle eenheden weergeeft, vergt lezen Uw maximale concentratie. Maar dan krijg je ook wel wat terug: wijn, bloed, geweld, satire en natuurlijk het ingenieuze nooit afgemaakte Requiem. Een fraaie combinatie van het mythische en historische.)

 1. Spider-Man & Black Cat 1 van 3, Dodson/Smith, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Spider-Man & Black Cat 2 van 3, Dodson/Smith, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De Wijsheid van Mythes – Iason en het gulden vlies 3: In de macht van Medeia, Alexandre Jubran/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 27.)

 1. De Vijf 3: De Vijf gaan ervandoor, Nataël/Béja, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 2. De Vijf 4: De Vijf op de smokkelaarsrots, Nataël/Béja, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. FRNK 7: Gevangenen, Brice Cossu/Olivier Bocquet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Schipbreuk in de Tijd complete box, Paul Gillon/Jean-Claude Forest, Dark Dragon Books, HC 200,00. (Boxset met alle 10 de albums gebundeld per 2 delen, totaal 5 hardcovers in een insteekhoes. Het tiende deel is nooit eerder in het Nederlands vertaald.)

 1. Luc Orient – alle avonturen deel 4, Eddy Paape/Greg, Uitgeverij Sherpa, HC 34,95. (Integrale met de verhalen “Het Zesde Continent”, “De Vallei van de Verstoorde Wateren” en “De Kristalpoort”. Als bonus nog het korte verhaal “Missie in 2012” en een dossier.)
 2. Petar & Liza, Miroslav Sekulic-Struja, Concerto Books, HC 34,99. (Petar & Liza is een strip van de Kroatische kunstenaar en schrijver Miroslav Sekulic-Struja. Bedachtzaam en met veel oog voor detail vertelt hij een kleurrijk verhaal waarvan de vervreemdende, surrealistische sfeer en de droge humor herinneren aan Franz Kafka.)

 1. Een geschiedenis van de Velvet Underground, Prosperi Buri, Concerto Books, HC 24,99. (Ongeveer tien jaar voordat The Ramones de muziekwereld op z’n kop zetten, wees in 1964 niets erop dat de ontmoeting tussen Lou Reed, een jonge, aan drugs verslaafde New Yorker en John Cale, een pedante multi-instrumentalist uit Wales, zou leiden tot de oprichting van een van de origineelste rockgroepen aller tijden. In minder dan tien jaar zal de Velvet Underground alle muzikale, artistieke en culturele disciplines omverwerpen en generaties muzikanten beïnvloeden. In dit humoristische maar tegelijkertijd goed gedocumenteerde album schetst de Franse cartoonist, scenarioschrijver en muzikant Prosperi Buri in stemmig zwart en roze de geschiedenis van de New Yorkse groep die in 1965 door Andy Warhol onder z’n hoede genomen werd nadat hij de band had zien optreden in Café Bizarre in New York.)
 2. Jules Verne – grootse avonturen van een kleine schrijver 1, Daniel van den Broek/Robbert Damen, Menlu, HC 19,99. (Wie kent de fantastische verhalen van de beroemde Franse schrijver Jules Verne (1828-1905) niet? Maar weten jullie ook waar hij de inspiratie voor boeken als ‘20 000 mijlen onder zee’, ‘Reis om de Wereld in 80 Dagen’ en ‘Naar het Middelpunt van de Aarde’ vandaan haalde? Mon dieu! Wie had ooit kunnen vermoeden dat de 11-jarige Jules al net zo’n avonturier was als de personages in zijn latere boeken.)
 3. Mijn Lagen, Pénélope Bagieu, Scratch Books, SC 17,50. (Met ‘Mijn Lagen’ maakt Pénélope Bagieu haar eerste autobiografische werk, waarin zij vertelt over de verschillende lagen waaruit zij is opgebouwd. Door middel van verhalen uit haar jeugd en puberteit laat ze zien hoe ze de volwassene is geworden die ze nu is.)

 1. StripGlossy zesde jaargang 2022 nummer 25: Augustus 2022, Uitgeverij Personalia, SC 9,95.
 2. Stripschrift 476, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50.
 3. Extra Large, Roel Smit, Concerto Books, SC 22,99. (‘Extra Large’ is een fascinerende en kleurrijke reis langs de covers die Roel Smit gedurende 25 jaar tekende voor de catalogi van Large Popmerchandising.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken