skip to Main Content

2022 WEEK 28

  1. Non-Retour: Algerije, juli 1962, Mangin/Truc/Jusseaume, Silvester Strips Uitgeverij, HC 24,95. (Juli 1962, Algerije wordt onafhankelijk. In een repatriëringsvlucht met een Constellation zitten gevluchte burgers, een spion een agent van de inlichtingendienst, een kolonel van het geheime koloniale leger en de bemanning bijeen. Boven het brandende Oran geven de autoriteiten het bevel tot landing, en de spanning stijgt ten top…)
  2. Pawnee, Patrick Prugne, Silvester Strips Uitgeverij, HC 24,95. (‘Frenchman’ en ‘Pawnee’ vormen samen een compleet verhaal, en zijn ook samen als voordeelpakket te koop (zolang de voorraad strekt) voor 44,95.)
  3. Frenchman, Patrick Prugne, Silvester Strips Uitgeverij, HC 24,95. (Oktober 1803. Militaire ronselaars arriveren in een vredig Normandisch dorpje. De jongens die worden opgeroepen vertrekken om de rangen van het leger van eerste Consul Bonaparte te versterken. Aan de overzijde van de oceaan staat Frankrijk Louisiana af aan de jonge Amerikaanse natie. Alban, die zoals vele anderen werd gerekruteerd om “vrede” te brengen in die wilde overzeese gebieden, zal weldra inschepen richting New Orleans. De onstuimige jongeman, geheel doordrongen van revolutionaire idealen, trekt zijn wapen om een jonge slaaf te verdedigen, waarna hij wordt opgepakt en gevangengenomen. Hij riskeert het schavot, maar de Franse trapper Toussaint Charbonneau redt zijn vel en neemt hem mee op een tocht die zijn leven ingrijpend zal veranderen. Tegen de historische achtergrond van de verovering van het Wilde Westen schetst Patrick Prugne een indringende en bewogen reis doorheen de uitgestrekte binnenlanden van Noord-Amerika. ‘Frenchman’ en ‘Pawnee’ vormen samen een compleet verhaal, en zijn ook samen als voordeelpakket te koop (zolang de voorraad strekt) voor 44,95.)

  1. Robbedoes en Kwabbernoot door…: Hoop in bange dagen deel 4: Het einde, maar ook een nieuw begin, Émile Bravo, Dupuis, HC luxe 65,00.
  2. War Machines 4: De ster van Koersk, Pécau/Mavric & Andronik/Verney, Silvester Strips Uitgeverij, HC 24,95.

  1. De Dikke Stok, Barbara Stok, Nijgh & Van Ditmar, HC 30,00. (In deze omnibus zijn de beste autobiografische strips gebundeld die Barbara Stok in de afgelopen 25 jaar maakte. Uit ‘Barbaraal tot op het bot’ tot en met ‘Toch een geluk’. De eerste stripverhalen dateren uit 1996, toen Barbara een twintiger was. Ze drumde in een punkrockband, ging veel uit en ontdekte haar seksualiteit. In de loop der jaren groeiden de verhalen met haar leeftijd mee. Ze vertelt over een burn-out, ongewenste kinderloosheid, maar ook over internationaal succes.)
  2. Het Geheim van Raoul Taburin, Jean-Jacques Sempé, Uitgeverij Oevers, HC 22,50. (Raoul Taburin, de bekende fietsenverkoper uit Saint-Céron, heeft een geheim. Hij weet alles wat er te weten valt over fietsen, behalve hoe hij erop moet rijden. De ervaren fietsenmaker, dankzij constant vallen en vervolgens als kind fietsen moeten repareren, wordt door iedereen in het dorp bewonderd vanwege zijn vaardigheid en kennis, zozeer dat ze ter ere van hem een fiets zelfs een ‘taburin’ zijn gaan noemen. Niemand kent zijn geheim – zelfs zijn vrouw weet niet dat de grote Raoul Taburin niet kan fietsen. Als zijn vriend Hervé Figougne, die fotograaf is, aankondigt dat hij graag een foto wil maken van Raoul die met zijn fiets een heuvel afrijdt, moet Raoul eindelijk zijn angsten onder ogen zien, met onverwacht dramatische gevolgen. Het geheim van Raoul Taburin is een humoristisch, liefdevol verhaal voor jong en oud.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken