skip to Main Content

2022 WEEK 27

 1. Legio Patria Nostra 1: De tamboer, Marc-Antoine Boidin/Jean-André Yerlès, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (1856, Lyon. Casimir, een staatjongen, pleegt een moord in een poging om zijn moeder te beschermen tegen haar gewelddadige pooier. Samen met zijn beste vriend, Dino, die droomt van een beter leven, ontvlucht hij de stad. Maar je lot proberen te ontlopen is een gevaarlijk spelletje en ze belanden in de klauwen van de Moor, een tirannieke, verdorven bendeleider. Casimir slaagt er opnieuw in te ontkomen en leert Évariste kennen, een voormalige soldaat, een dandy en een onverbeterlijke gokker. Samen nemen ze dienst bij het Vreemdelingenlegioen, onder een valse naam. Voor het eerst sinds lange tijd is er weer licht in het leven van Casimir, in de gedaante van Zélie, met haar groene ogen en haar wonderlijke temperament. Ja, Casimir gaat zelfs aan het dromen en besluit te deserteren. Het verhaal van Casimir begint nog maar net, hij kan onmogelijk weten dat hij een held zal worden.)
 2. Sheridan Manor 1: De poort naar Gehenna, Ma Yi/Jacques Lamontagne, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Nadat hij de kassa van de kruidenier heeft gestolen, slaat Daniel halsoverkop op de vlucht met zijn slee en belandt in een ijskoud meer. Angus Mac Mahon weet hem op het nippertje te redden en brengt hem naar z’n woning, Sheridan Manor, een groot, afgelegen en somber gebouw. Tijdens zijn herstel ontdekt Daniel in de verboden vleugel van het landhuis de nicht van Angus, de mooie Édana. Ze is in een diepe staat van catalepsie verzonken. Wanneer hij de poort naar een duistere wereld opent, vermoedt hij niet dat hij het zal moeten opnemen tegen de heer des huizes. In die strijd zal hij zijn leven moeten beschermen en dat van de mysterieuze Édana die hem heeft betoverd.)
 3. Buonaparte 1: Sint-Helena, Gil/Miel/Pigière, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 21.)

 1. De Wijsheid van Mythes – Iason en het gulden vlies 3: In de macht van Medeia, Alexandre Jubran/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. De Wijsheid van Mythes – Herakles 2: De twaalf werken, Carlos Rafael Duarte/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 21.)
 3. De Verloren Tijden 1: Het heidefort, Jérôme Le Gris/Didier Poli, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 21.)

 1. Het Piratenrijk, Toulhoat/Brugeas, Dark Dragon Books, HC pakket 59,95. (De Bahama’s, 1718. Na een harde strijd neemt piratenkapitein Sylla, bijgestaan door zijn kwartiermeester Olivier en zijn mannen, een Engels schip in bezit. Tegen alle verwachtingen in nodigt de piraat de gevangen bemanningsleden uit om zich bij hen aan te sluiten, in plaats van dat hij ze afslacht. Dit in naam van hun principes: vrijheid, democratie en broederschap. Olivier is nu kapitein geworden van het buitgemaakte schip. Hij neemt een verlaten Spaans fregat in, maar er zijn zwarte, muitende slaven aan boord. Met aan het hoofd koningin Maryam. Compleet verhaal in twee delen, samen als pakket inclusief een art-print.)

 1. De wapenbroeders van de bevrijding 1: Generaal Leclerc, Frédéric Blier/Jean-Yves Le Naour, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Generaal Leclerc is de man die het bevel voerde over de 2e Pantserdivisie en Parijs bevrijdde. Eind 1940 besloot kolonel Philippe Leclerc de Libische oase Koufra op meer dan 1500 km aan te vallen. De missie lijkt vreemd, want je moet de Ramla oversteken, een zandvlakte waarin de auto’s wegzinken en daarna komt de Hamada. Dat zijn kale rotsen waar je blootgesteld wordt aan de geselende wind. En dat zonder wegen, zonder kaarten, en zonder waterpunten. Met 400 man en 56 voertuigen zal Leclerc echter het onmogelijke proberen om het Italiaanse leger te verslaan.)
 2. De wapenbroeders van de bevrijding 2: Pierre Messmer, Philippe Tarral/Catherine Valenti, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. 1122: Een Utrechtse familiekroniek, diverse auteurs, Stichting De Inktpot, SC 11,22. (1122: Een Utrechtse familiekroniek neemt de lezer mee op een tijdreis door middeleeuws Utrecht. Aan de hand van de wederwaardigheden van de familie De Vries is de lezer getuige van de stormachtige ontwikkeling die Utrecht doormaakte als gevolg van de toekenning van het stadsrecht in het jaar 1122.)

 1. Literaire klassiekers in beeld: Ivanhoe, Garau/Enna/Walter Scott, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 2. Literaire klassiekers in beeld: Sandokan en de tijgers van MompracemTamburo/Enna/Emilio Salgari, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 3. De Vier van Bakerstreet 8: De meesters van Limehouse, David Etien/J.B. Djian & Olivier Legrand, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25/HC 22,50.

 1. Collectie Plankgas 15: 24 Uren van Le Mans 4: 1972-1974: De Matra-jaren, Papazoglakis/Paquet/Bernard, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Collectie Plankgas 16: Renault – Vuile handen, Benéteau/Lapasset, Uitgeverij Daedalus, HC 25,50.
 3. De Schrik van de Zeven Zeeën 1: De Hermione schiet te hulp!, Rigano/Brremaud, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Het is 1780, aan de Atlantische kust, in Les Sables-d’Olonne hebben Arsène en Alix een nieuwe manier van kustpiraterij ontwikkeld. Ze misleiden schepen met lichtjes om ze aan de grond te laten lopen en vervolgens hun wrakstukken te plunderen. Maar nu ze denken een volgeladen, Engels schip in hun netten te strikken, zijn zij degenen die vast komen te zitten! Terwijl Alix weet te ontsnappen, wordt Arsène gevangengenomen en met geweld op het Engelse schip ingelijfd als scheepsjongen… Om hem te redden vraagt zijn zus, Alix aan hun oudere broer, de schurk Germain om haar te helpen. Samen treden ze in de voetsporen van Arsène door aan boord te gaan van het gloednieuwe vlaggenschip van de Franse vloot: de Hermione. Je ruikt de zeebries en de piraterij al!)

 1. Saint-Exupéry – Luchtpost 1: De heer van het zand, Cédric Fernandez/Pierre-Roland Saint-Dizier, Dark Dragon Books, SC 10,95. (HC was in december 2019.)
 2. Saint-Exupéry – Luchtpost 2: Het koninkrijk tussen de sterren, Cédric Fernandez/Pierre-Roland Saint-Dizier, Dark Dragon Books, SC 10,95. (HC was in december 2019.)
 3. Celestine en de paarden 10: De koning van de prairie, Stefano Turconi/Lili Mésange, Dark Dragon Books, SC 9,95.

 1. Captain America Winter Soldier 3 van 4, Steve Epting/Ed Brubaker, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Captain America Winter Soldier 4 van 4, Steve Epting/Ed Brubaker, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De Oger Leeuw 1: De barbaarse leeuw, Bruno Bessadi, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Normaal is Kgosi een hele gewone leeuw. Maar wat doet hij zo ver van zijn land in de noordelijke regio’s? En waarom deelt hij zijn lichaam met een bloeddorstige, carnivoor-dodende demon? Vergezeld door Wilt, een onverwachte reisgenoot, zal Kgosi tijdens de reis naar het koninkrijk aan de andere kant van de zee de waarheid ontdekken die hem in staat zal stellen zichzelf te vinden en zijn volk te bevrijden.)

 1. DC Icons 3: Wonder Woman – Geest van de waarheid, Alex Ross/Paul Dini, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. DC Icons 4: Shazam! – Kracht van hoop, Alex Ross/Paul Dini, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Spirit deel 2 van 4: Obsessie, Mara, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Moebius: Alla ricerca del tempo/À la recherche du temps, Moebius, Moebius production, HC 47,00. (Frans- en Italiaanstalig. Het boek werd gepubliceerd ter gelegenheid van een tentoonstelling in het Nationaal Archeologisch Museum van Napels. De tentoonstellingscatalogus bevat teksten geschreven rond de thema’s tijd en archeologie, een deel van de tentoongestelde werken en aanvullende tekeningen.)
 2. Sweet artbook, Nachoz, Ominiky ediciones, HC 25,00.

 1. Stripschrift 475, juli 2022, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50. (Robbert Damen – Bruno Duhamel.)
 2. Ariol: Ik ben een ezel, Marc Boutavant/Emmanuel Guibert, Lannoo, HC 9,99. (Nieuwsgierig, vindingrijk en energiek. Ariol is een héél gewone jongen, behalve dan zijn blauwe vel, lange oren en te grote bril. Ariol is een ezel… zoals jij en ik. Leuk kinderboek, met al veel succes in Frankrijk.)
 3. Ariol: Een ezel zoals jij en ik, Marc Boutavant/Emmanuel Guibert, Lannoo, HC 9,99.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken