skip to Main Content

2022 WEEK 24

Helaas moet ik dit bericht beginnen met triest nieuws.
Grote vriend van de zaak en bekende in de stripwereld Patrick van Gelder is ons deze woensdag geheel onverwacht ontvallen.
Zelf groot stripliefhebber en immer hardwerkend en ondernemend, door velen onder andere bekend als co-organisator van het Brabants Stripspektakel en met zijn bedrijf Pat’s Collectors Items.
Over de jaren heen heeft hij veel voor ons gedaan, al sinds hij hier als tiener kwam en zijn passie voor strips en verzamelen begon.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden en we wensen ze heel veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Je zal enorm gemist worden Patrick!

 

 1. Meccano 5: Poppy, Hanco Kolk, Uitgeverij De Harmonie, HC 20,00.
 2. Bob Morane (nieuwe avonturen) 1: De 100 demonen van de Gele Schaduw, Grella/Bec/Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (HC was in week 21.)
 3. Tex Willer 16: Outlaw, Stefano Andreucci/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, zwart/wit SC 19,95.

 1. Wunderwaffen 14: Hemelvuur, Maza/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 21.)
 2. Wunderwaffen – Space Reich 1: Het duel der adelaars, Marko Nikolic/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Spin-off van de Wunderwaffen reeks, waarin Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen maar de VS door hun isolationisme nog bestaat. HC was in week 21.)
 3. Malefosse 7: De maagd, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Aquablue 17: De nacht van de genade, Reno/Régis Hautière, Uitgeverij Daedalus, SC 11,95. (HC was in week 21.)
 2. Bloedkoninginnen: Johanna – De boosaardige koningin 1, Suro/Richemond/Fogolin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. De Gebroeders Rubinstein 3: De bruiloft bij de Bensoussans, Le Roux/Chevallier/Brunschwig, Uitgeverij Daedalus, HC 24,50.

 1. Elfen 27: De ogham-meesters, Maconi/Benoit/Jarry, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (HC was in week 21.)
 2. Dwergen 17: Gurdan van de Mout, Pierre-Denis Goux/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (HC was in week 21.)
 3. De Wijsheid van Mythes – Herakles 2: De twaalf werken, Carlos Rafael Duarte/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Sonata 2: Het dal van de slapers, Brian Haberlin/David Hine, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.
 2. De Belofte van Schildpadeiland 2: Menseneters, Tieko/Stéphane Piatzszek, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Peter Pan, De Integrale Uitgave 2: De wraak van Haak, Loisel, Uitgeverij Arboris, HC 29,95.

 1. Gino Bartali: Een wereldkampioen onder de rechtvaardigen, Lorena Canottiere/Julian Voloj, Uitgeverij Daedalus, HC 35,50. (Gino Bartali wordt beschouwd als een van de beste wielrenners aller tijden. Hij won drie keer de Ronde van Italië en twee keer de ronde van Frankrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde hij een boegbeeld te worden voor het fascisme, integendeel. Hij werkte als clandestiene boodschapper en vervoerde documenten om honderden joden te redden.)
 2. Biblio + Picto, Joost Swarte, Scratch Books, HC 30,00. (Scratch Books beschouwt het artbook Biblio + Picto als een zusje van Joost Swartes succesvolle New York Boek met opnieuw heel wat ontwerpen, tekeningen en grafische juweeltjes. In het œuvre van Joost Swarte speelt het boek een hoofdrol. Hij heeft er vele vol getekend, vormgegeven en van omslagen voorzien. In deze uitgave ligt het accent op het boek, als object, als levend wezen, en ook als drager van ideeën, die het boek zijn toevertrouwd. Aanvullend zien we pictogrammen en silhouetten, bescheiden, betekenisvolle vignetten. Beeldtaal in essentie, ergens tussen een tekening en het alfabet.)
 3. Het Konijn 2: Draver 1, Sasha Jovanovich, Scratch Books, HC 29,95.

 1. Jopo in Mono XL, Joost Swarte/Fay Lovsky, Concerto Books, 44,99. (Fay Lovsky’s fijne nieuwe Jopo-songs zijn wederom voorzien van prachtige illustraties door Joost Swarte, de meester van de klare lijn. Hoe gaat het na al die jaren met Jopo? JoPo in MoNo XL gaat verder waar het eerste Jopo-album, JoPo in MoNo, eindigde. Het plaat- en boekwerk van dit illustere duo bevat zowel JoPo in MoNo als JoPo XL. Boekuitgave met twee 10”-vinylplaten.)
 2. Een eeuw in verandering: Marc Sleen 100, Nero 75, Stichting Marc Sleen, SC 14,95. (Een eeuw in verandering is de catalogus van de gelijknamige tentoonstelling in het Brussels Stripmuseum. De catalogus bevat veel extra materiaal en bevat de teksten in het Nederlands, Frans en Engels.)
 3. Donald Duck themapocket 51: Tijd voor… Rock-‘n-lol!, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95.

 1. Asterix 11: Het ijzeren schild, Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette Livre, SC 6,95. (Speciale editie met een 16 pagina’s dossier, in een beperkte oplage.)
 2. Star BarzTM, Ger Apeldoorn/Michiel Offerman, Uitgeverij Hum!, SC 9,95. (De beste latte macchiato in de hele Melkweg komt natuurlijk van Star Barz! Samen met tom-tomjuf Siri en scheepshond Pookie reist salesman Al Together komeet en sterrennevel af om de beste bakkies aan deze kant van Andromeda te serveren. En wat ze dan allemaal tegenkomen alle Senseo’s nog aan toe! Star Barz is een heldere komeet aan de Nederlandse striphemel. Intergalactisch vermaak dat – onbegrijpelijk genoeg – nog niet eerder gebundeld werd. Tot Hum! er zich mee bemoeide.)
 3. Olivier Blunder 4: Olivier Blunder is weer helemaal de oude, Greg, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.

 1. Sfinxcollectie 5: Johnny Goodbye – Hanky-Panky, Dino Attanasio/Patty Klein, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 2. Sfinxcollectie 6: Gino en Ambrosius 2 – De vluchtelingenberg, Dino Attanasio/Patty Klein, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 3. Een avontuur van Cool, Clever en Classy: Het geheimzinnige perkament, Pirg, Hauwaerts Uitgeverij, SC 10,00. (Cool, Clever en Classy zijn drie jongeren die een stuk van een perkament vinden. Uit de voorgeschiedenis leren we meer over die schatkaart en de bijhorende schat. De drie zoeken via internet meer informatie, maar Tempeliers krijgen er lucht van en zetten nu de zoektocht op Cool, Clever en Classy én de schat in. Het basisgegeven en alle locaties en gebouwen zijn historisch correct.)

 1. De Reuzen 3: Bora en Leap, Russo/Lylian/Drouin/Lorien, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Klaw 3: Verbonden, Jurion/Ozanam, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. De Verboden Haven, Stefano Turconi/Teresa Radice, Uitgeverij Hum!, HC 29,95. (Abel is een jonge schipbreukeling. De zee heeft zijn geheugen verzwolgen en creëerde daarmee een groot mysterie over zijn verleden en wat hem is overkomen. Hij krijgt onderdak bij de drie dochters van de kapitein van de zeeman die hem vond op een strand in Siam. De verboden haven is een machtig verhaal over de woeste zee, liefde zo puur dat het pijn doet, verraad, rijkdom en verlangen. En dat alles gevangen in de zwierige potloodkunst van Turconi, in een vuistdikke grafische roman van 300 pagina’s die echt uit moet als je er eenmaal aan begonnen bent.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken