skip to Main Content

2022 WEEK 16

 1. Asterix – Idefix en de onverzettelijken 1: Romeinen aan de lijn, SC 5,95.
 2. De laatste mens, Merel Moonen, Menlu, HC 19,95. (In een rauwe, wrede woestijn, waar mens en machine niet met elkaar overweg kunnen, probeert een klein maar hard meisje de met bloed doordrenkte slagvelden over te steken in de hoop een veilige plek te vinden. Maar in plaats daarvan ontdekt ze iets wat ze nooit zou verwachten in dit verlaten land.)
 3. Code Kimono 5: Black Cat Brouard/Nicole, Arboris, SC 9,95/HC 19,95.

 1. Eugene 12: Lockdown, Barreveld, Syndikaat, SC 9,95.
 2. Kapitein Ansjovis 6: Tussen wal en schip, Floris, Syndikaat, SC 9,95.
 3. Peter Pan, De Integrale Uitgave 1: Op weg naar het eiland, Liosel, Arboris, HC 29,95.

 1. Sabels en Galjoenen 10: Van de maan naar de aarde, Ayroles/Masbou, Arboris, SC 9,95.
 2. Strip Glossy 24: 75 jaar André van Duin, SC 9,95.
 3. Carthago 11: Kane, Bec/Bufi, Daedalus, SC 11,25.

 1. Karolus Magnus: De Barbarenkeizer 1: De Wasconische gijzelaars, Bartoll/Eon, Daedalus, SC 11,25.
 2. Het Bloed van de Valois 1: De man van de rivier, Decoin/Clément/Jailloux, Daedalus, SC 11,25.
 3. Kurusan, De Zwarte Samoerai 1: Yasuke, Gloris/Zarcone, Daedalus, SC 11,25.

 1. Woest 1: Bloedtaiga, Muro Harrier/Macho, Daedalus, SC 11,25. (Een ecologische thriller gebaseerd op waargebeurde feiten. Het scenario is van de hand van Gregorio Harriet (Dragonders van de grens), die van de hitte van Mexico bij de dragonders zo naar de koude van de taiga vliegt… en je meesleept in een bloedstollend verhaal vol natuurkrachten en verraad. En ondanks de bloeddorst van het beest kies je onvermijdelijk een kant.)
 2. Sigrid 1: Op deze onbekende grond, Chauvel/Pion/Lou, Daedalus, HC 22,50. (Sigrid is een jonge Viking die de wijde wereld wil zien… Wanneer haar drakar Groenland verlaat, op weg naar Markland, een onlangs gekoloniseerd gebied, kan ze onmogelijk vermoeden wat er haar te wachten staat… Een mysterieuze ziekte die de bemanning uitroeit, trouweloosheid die haar bijna het leven kost en een ontmoeting met een Beothuk-indiaan… Haar leven wordt overhoopgehaald!)
 3. Man van het jaar 14: 09, Pécau/Fafner, Daedalus, HC 22,50.

 1. De laatste schaduw: hoofdstuk 1, Filippi/Yvan, Daedalus, HC 22,50. (Een groep met Russische soldaten en burgers trekt zich uitgeput terug van het front. De Eerste Wereldoorlog sleept aan en het vreselijke conflict is een aanslag voor het lichaam en teistert bovendien ook de gezondste geesten. Soldaat Zvoga, voorheen nog kapitein, stelt voor halt te houden in een landhuis waar ze langslopen. Het is niet naar de zin van zijn luitenant, maar zo krijgt ‘Doc’ wel de kans om de gewonden te verzorgen. Irina en Natalia, Docs dochters, krijgen zo eindelijk wat rust. De Barones, die met haar familie in het landhuis woont, kan niet anders dan hun onderdak bieden, maar ze heeft een geheim… Verborgen in de muren van het landhuis leeft een groep kinderen, die zij probeert te behoeden voor de oorlog.)
 2. De Omgekeerde Rivier 2: Hannah. Diedeldus, SC 10,25.
 3. Gevangen, Riviere/Ormiere, Daedalus, SC 10,25/HC 22,50. (Een atypische western waarin kolonisten het slachtoffer worden van plunderende indianenstammen, die voor een appel, een ei en wat brandewijn werken voor de Europese mogendheden. Het resultaat is een verhaal vol spanning maar vooral veel emotie…)

 1. Countdown 1: Es-Shahid, Trévidic/Matz/Liotti, Daedalus, HC 22,50. (Bloedstollende thrillerreeks over terrorisme in het hart van Frankrijk. ‘Je zoon is als martelaar gestorven. Hij is in het paradijs. Gefeliciteerd.’ Wanneer de DGSI een telefoongesprek afluistert waarin de martelaarsdood van jihadstrijder Abou Othman wordt aangekondigd, komt het overheidsapparaat in actie. Antiterrorismerechter Antoine Duquesne heft het opsporingsbevel op en de DGSI schrapt zijn fiche S. Sommige geesten blijken echter gevaarlijker dan een zichtbare vijand…)
 2. Countdown 2: De glazen val, Trévidic/Matz/Liotti, Daedalus, HC 22,50.
 3. Hard Rescue 1: De baai van het artefact, Tracqui/Bozino/Meli, Daedalus, SC 10,25/HC 22,50. (Hard Rescue is een firma die is gespecialiseerd in risicovolle reddingsoperaties en uitsluitend werkt met geharde huurlingen. Maar deze keer worden Caleb McKay en zijn handlangers door een mysterieuze zakenman ingehuurd voor een geheime missie op Antarctica. Hun doel is een artefact dat onlangs is ontdekt onder het smeltende ijs. Maar het artefact bevat gewichtige geheimen: de Amerikaanse regering doet er alles aan om Hard Rescue te stoppen. Wat volgt is een ongelijke strijd tussen McKay en zijn mannen, de Amerikanen en de mysterieuze kracht van het artefact.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken