skip to Main Content

2022 WEEK 14

 1. Shi 5: Black Friday, Homs/Zidrou, Dargaud Benelux, HC 17,95.
 2. Clifton de integrale 3, Turk/Greg/De Groot, Le Lombard, HC 34,99.
 3. De man die de wereld bedacht, Marchal/Rodolphe, Standaard Uitgeverij, HC 19,99. (De aarde wordt geconfronteerd met een verschrikkelijke buitenaardse dreiging en de oorlog die in de ruimte woedt, lijkt verloren. Aan het front is kapitein John Bowman, een uitzonderlijke navigator, het slachtoffer van een incident dat hem in contact brengt met een mysterieuze donkere materie. Gerepatrieerd en in quarantaine geplaatst, wordt hij voortdurend in de gaten gehouden en wordt hij geconfronteerd met terugkerende nachtmerries. Uitgeput besluit hij te ontsnappen en ontdekt dat de entiteit waarmee hij in contact is geweest hem met vreemde krachten heeft begiftigd. Het zou zelfs kunnen dat zijn krachten het tij van de oorlog kunnen keren en… de mensheid kunnen redden!)

 1. Tex Willer 11: De laatste missie, Mario Milano/Pasquale Ruju, Uitgeverij Hum!, SC 9,95.
 2. Immortals Fenyx Rising: De odyssee van Fenyx deel 2 van 2, Looky & Siamh/Nykko, SC 9,50.
 3. Watchdogs Legion 2 van 2: Spiral syndrome, Gabriel Germain/Sylvain Runberg, Standaard Uitgeverij, SC 9,50.

 1. La bande dessinée de Drs. P, Frits Smid, Concerto Books, HC 24,99. (Drs. P (Heinz Hermann Polzer, 1919- 2015) gold als een liefhebber van tekst en muziek, maar de Drs. was evenzeer een picturaal genieter. Hij maakte vrolijke tekeningen voor zijn reclamewerk en hij verzamelde schilderijen en ansichtkaarten. Frits Smid maakte mooie en fantasievolle illustraties bij 10 liedteksten van de Drs. De grote hits (Veerpont, Dodenrit, Het Trapportaal, Tante Constance en tante Mathilde) ontbreken niet, maar ook minder bekende nummers groeiden uit tot visuele verrassingen.)
 2. Bleekwater, Joris Mertens, Uitgeverij Oogachtend, HC 28,00. (François rijdt dagelijks leveringen van een droogkuisfirma rond. Met een busje, in een afgeleefde grootstad waar het de laatste weken onophoudelijk lijkt te regenen, zonder veel opklaringen in het vooruitzicht. Plotseling geconfronteerd met een dramatische situatie, neemt François op enkele seconden een beslissing die op het eerste gezicht zijn mooie toekomstdromen zou kunnen waarmaken. Op het eerste gezicht… Na zijn tekstloze debuutstrip Beatrice komt Joris Mertens met zijn tweede album, deze keer met dialogen en tekst erbij. Ook hierin komt een stadsomgeving naar voren als een nadrukkelijk decor.)
 3. Lance Crow Dog Collector’s Pack 6 + 7 + 8, Jean-Marc Allais/Serge Perrotin, BDMust, HC 59,00. (Pakket van de nog niet eerder in het Nederlands uitgebrachte delen 6, 7 en 8. In een genummerde oplage van 400 exemplaren, met een illustratie van Gaël Sejourné (storyboard)).

 1. Bestemming: Canada, verschillende auteurs o.a. De Jongh/Kolk/Kriek, Scratch Books, HC 27,50/HC 27,50. (Ook Engelstalig verkrijgbaar. Meer dan een miljoen Canadezen hebben Nederlands voorouders. Dit betekent dat heel veel Nederlanders familie in Canada hebben. Wanneer, waarom en hoe verlieten die hun geboortegrond? Aan tien van onze beste stripauteurs werd gevraagd een van die verhalen tot leven te brengen. Zie deze link voor een leuk artikel op Stripspeciaalzaak met voorproefjes van alle 10 de verhalen.)
 2. The Set-Up, Erik Kriek/Joseph Moncure March, Korero Press, HC 28,00. (Engelstalig verhalend gedicht over de onderwereld van het boksen. Met illustraties van Erik Kriek.)
 3. Natasja The Full Monty, Walthéry, Wonderland, SC 10,00.

 1. Sigmund gaat eropuit, Peter de Wit, De Harmonie, HC 14,90.

 1. Bollie & Billie 39: Koning deugniet, Bastide/Cazenove, Dargaud Benelux, SC 7,50.
 2. Jommeke 309: De schat van niemand, Jef Nys/Philippe Delzenne, Standaard Uitgeverij, SC 7,25.
 3. Lotta 4: Lotta draaft door, Marloes de Vries, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.

 1. Suske en Wiske 362: De kale kroon, Luc Morjeau/Peter van Gucht, SC 7,25.
 2. De Kiekeboes 161: Dood wakker worden, Steven van Bael/Merho, Standaard Uitgeverij, SC 7,25.
 3. F.C. de Kampioenen 118, De strijd der titanen, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.

 1. Suske en Wiske kortverhalen 31: Het betoverende boek, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 2. Suske en Wiske kortverhalen 32: De laaiende linies, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 3. Suske en Wiske kortverhalen 33: Het monster van Loch Ness, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.

 1. Vier Dansen: Tango, Waltz, Samba en Chachacha, Joost Swarte, Griffioen Grafiek, portfolio 39,00. (Vier losse prenten als set, Waltz is gesigneerd.)
 2. WWWW: een montage, Joost Swarte, Griffioen Grafiek, portfolio 35,00. (Genummerd en gesigneerd in een oplage van 300 exemplaren.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken