skip to Main Content

2020 WEEK 36

 1. Little Nemo, Frank Pé naar Winsor McCay, Dupuis, HC 45,00. (Frank Pé laat Little Nemo rondwandelen in zijn poëtische en naturalistische droomwereld. Hij neemt hem mee naar het heden waar hij zijn dromerige reizen kan voortzetten, op zoek naar dromen van een andere artiest. Het verhaal is ontstaan uit een uitdaging van een galerijhouder aan Frank Pé: “Wat als je je eigen tekeningen rond Little Nemo zou maken?”  Frank Pé heeft geen twee keer hoeven na te denken en stortte zich op het revolutionaire werk van Winsor McCay, de Amerikaanse tekenaar die speelde met bladvulling en vertelstijl en vaak letterlijk het traditionele kader van het stripverhaal opblies. In deze meesterlijk hommage maakt Frank Pé zich die stijl eigen, in direct colour en op groot formaat. In een reeks dromen, doorspekt met zijn persoonlijke overpeinzingen, brengt hij een ware ode aan de natuur, de kindertijd, de onschuld en het leven.)
 2. Govert Suurbier integraal 1, Laurent Verron/Yann, Le Lombard, HC 34,95. (Bundel van de eerste 4 delen + dossier.)
 3. Natasja integrale deel 5, François Walthéry & Mittéï & Georges Van Linthout/Mythic & Peyo & Maurice Tillieux, Dupuis, HC 29,95. (Bevat de delen 14 t/m 16 + dossier.)
 4. Jugurtha integraal deel 3 van 4, Franz/Jean-Luc Vernal, Le Lombard, HC 37,95. (Bevat de delen 9 t/m 12 + dossier.)

 1. De grote zeeslagen 12: No Ryang, Q-ha/Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 17,95.
 2. Keizerin Charlotte 2: Het rijk, Matthieu Bonhomme/Fàbien Nury, [Blloan], HC 18,95.
 3. Nestor Burma 14: De ratten van Montsouris, François Ravard/Emmanuel Moynot naar de roman van Léo Malet, Casterman, HC 18,95.
 4. Een seconde later, Éric Maltaite/Zidrou, Dupuis, HC 17,95. (Iedereen kan verdwijnen. In een oogwenk. Spoorloos. Blandine Lefranc lijkt wat op Natasja: het figuur van een knappe airhostess die als stripteaseuse in een obscure bar in de States is beland. Ze heeft een klant. Maar terwijl de schoonheid zich laag na laag uitkleedt, heupwiegend op het ritme van The Stripper, voelt ze dat er haar tweelingzus Aline iets ernstig is overkomen. De twee zussen zien elkaar nochtans niet meer. Aline is in Frankrijk gebleven. Aline is de lieveling van hun ouders, wel geslaagd in het leven, een succesvolle harpiste. Ze is verdwenen. Op weg in de wagen, met haar echtgenoot, een seconde later was ze er niet meer. Alles wijst natuurlijk in de richting van haar echtgenoot.)
 5. Robbedoes en Kwabbernoot door… 17: Robbedoes bij de Sovjets, Fabrice Tarrin/Fred Neidhardt, Dupuis, 10,50.
 6. Licht, Wilbert van der Steen, [Blloan], HC 19,95. (De voortvluchtige Lucien strandt in een circus aan de andere kant van het land, waar niemand hem vragen stelt over waar hij vandaan komt. Hij mag er aan de slag als manusje-van-alles en wordt met open armen ontvangen door de circusfamilie. Behalve Ritus, die mag Luc niet. Hij doet er alles aan hem in diskrediet te brengen bij Bernt, die de jongen in zijn armen heeft gesloten. Wanneer Ritus een krant uit het Noorden vindt, met Lucs foto op de voorpagina, heeft hij de geknipte aanleiding om de jongen te chanteren.)

 1. Rani 8: Markiezin, Francis Vallès/Jean van Hamme & Alcante, Le Lombard, 8,50.
 2. Team Rafale 6: Anarchy 2012, Michel Lourenço/Frédéric Zumbiehl, Dupuis, 8,50, HC 16,95.
 3. De Wolf, Jean-Marc Rochette, Casterman, HC 22,50. (Hoe moet de mens zich verhouden tegenover het dierenrijk? Rochette en Bocquet situeren hun verhaal in het hart van het Massif des Écrins, in de vallei van de Vénéon. Een grote witte wolf en een herder gaan een hevige strijd aan, tot aan hun limieten, voor ze het op een akkoordje gooien en een manier vinden om samen te leven. Rochette bezingt het hooggebergte, de schoonheid en het geweld. De inzet en de nederigheid die het leven daar van je vraagt. Hij probeert ook, door de fictie, een uitweg te vinden uit het eindeloze conflict tussen twee valabele standpunten. De herders die het leven van hun dieren willen beschermen en de natuurparken die bedreigde diersoorten willen redden.)
 4. Lotta 1: Net even anders, Marloes de Vries, Ballon Comics, 6,50. (Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Sinds de dood van haar mama, redden ze het met hun drietjes. Ook oma Toeps en Lotta’s beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.)
 5. Yasmina 1: Het geheim van de chef, Wauter Mannaert, Dargaud Benelux, 7,50. (De 11-jarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan “leent” ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel.)
 6. Bff’s 10: Waar is dat feestje?, Philippe Jenech/Christophe Cazenove, Ballon Comics, 7,50.

 1. Lucky Luke 3: Arizona, Morris, Dupuis, 7,95. (New look.)
 2. Lucky Luke 71: De profeet, Morris/ Patrick Nordmann, Lucky Comics, 7,95. (New look.)
 3. De nieuwe avonturen van Roodbaard 1: Gehangen maar niet Dood, Stefano Carloni/Jean-Charles Kraehn, Dargaud Benelux, 8,50, HC 16,95. (Roodbaard, Eric, Baba en Driepoot zijn nu kaapvaarders voor de koning. Ze gaan op jacht naar “het Spook”, een mysterieuze piraat die de planters van Pamticoe Sound afperst. Er ontspint zich een dodelijke kaapvaart tegen een gewetenloze tegenstander.)
 4. Game over 19: Beauty trap, Adam & Midam, Ballon Comics, 7,50.
 5. Jommeke 301: Feest in Zonnedorp, Jef Nys, Ballon Comics, 6,50.
 6. De spannendste avonturen van Donald Duck 25: De turbo-tomaat, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,95.

 1. Bollie & Billie 5: Billie en de bellen, Jean Roba, Dupuis, 7,50. (Heruitgave.)
 2. Bollie & Billie 6: Weet je nog, Billie?, Jean Roba, Dupuis, 7,50. (Heruitgave.)
 3. Hilda 4: Hilda en de zwarte hond, Luke Pearson, Scratch Books, 7,95. (HC verscheen 26-08-15.)
 4. Hilda 5: Hilda en het woud van steen, Luke Pearson, Scratch Books, 7,95. (HC verscheen 02-05-17.)
 5. Jan Kordaat integraal 5: 1959 – 1965, Jijé/Philip & Guy Mouminoux, Uitgeverij Arboris, HC 39,90.

 1. Jump stripblad # 2, Uitgeverij Personalia, 4,25.
 2. De klusjesman, Øyvind Torseter, De Harmonie, HC 19,90. (De hoofdpersoon van het nieuwe boek van de Noor Øyvind Torseter lijkt verdacht veel op Kleine Broer. Hij doet allerhande klusjes voor de president, die zo tevreden over hem is dat hij misschien wel de bewaker van het atoomkoffertje mag worden, een functie van nationaal belang. Maar dan duikt er plotsklaps een dubbelganger op en beginnen de problemen voor onze klusjesman.)
 3. Peter’s zeurkalender 2021, Peter van Straaten, De Harmonie, zwart/wit, 15,00.
 4. Bommel literatuurgids – een overzicht van tachtigjaar Bommelstudie, Klaas Driebergen & Hugo Klooster, Uitgeverij Klaas Driebergen, zwart/wit, HC 19,99. (Dit boek is eigenlijk twee boeken in een. Het is allereerst een overzicht van de literatuur die er in een periode van bijna tachtig jaar is verschenen over de Bommelverhalen van Marten Toonder. Daarmee verschijnt er voor het eerst een bibliografie van wat er geschreven is over de belangrijkste Nederlandse strip van de afgelopen eeuw. Daarnaast is het ook een bloemlezing van citaten uit de Bommelsaga die met lezen te maken hebben, met de bijbehorende plaatjes. Het is daardoor niet alleen een waardevol naslagwerk voor Bommelliefhebbers, maar ook een vermakelijk bladerboek voor iedereen die van boeken houdt.)
 5. Tom Poes 9: Tom Poes en de knopenmaker, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, 9,50, HC 17,50.
 6. Typex’s Andy # 1: “Somewhere over the rainbow” 1932-1946, Typex, Scratch Books, 7,95. (“Het 2,2 kilo zware meesterwerk van Typex over Andy Warhol is al enige tijd uitverkocht. Daarom leek het ons een goed idee om het tilwerk te verlichten en het levensverhaal van Andy in 10 delen uit te geven.”)
 7. Kent State: Vier doden in Ohio, Derf Backderf, Concerto Books, HC 29,99. (Op 4 mei 1970 schoot de Nationale Garde onbewapende studenten neer die op de universiteit van Kent State protesteerden tegen de oorlog in Vietnam. In een dodelijk spervuur van zevenenzestig schoten werden vier studenten gedood en negen gewond. Het was de dag waarop Amerika geweren inzette tegen zijn eigen kinderen. Een schokkende gebeurtenis die in ons nationale geheugen gebrandmerkt is. Enkele dagen tevoren zag de tienjarige Derf Backderf diezelfde leden van de Nationale Garde patrouilleren in zijn nabijgelegen geboorteplaats, waar ze door de gouverneur heen waren gestuurd om een staking van vrachtwagenchauffeurs te onderdrukken.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken