skip to Main Content

2020 WEEK 12

 1. Tot de laatste, Paul Gastine/Jérôme Félix, Saga Uitgaven, HC 24,99. (Reeds uitverkocht, maar er komt later ook een SC. Het tijdperk van de cowboys loopt op zijn einde. Treinen vervoeren nu het vee naar de slachthuizen van Chicago. In het gezelschap van Benett, een twintigjarige simpele jongen, heeft de al wat oudere cowboy Russell beslist om de sporen aan zijn laarzen op te bergen en landbouwer te worden in Montana. Onderweg houden ze halt in Sundance. ’s Morgens is Benett dood. De burgemeester denkt liever aan een ongeluk dan aan de mogelijkheid dat er een moordenaar onder zijn burgers is en hij verjaagt Russell uit de stad. Maar de voormalige cowboy komt terug aan het hoofd van een bende outlaws om de waarheid over de dood van Benett te achterhalen.)
 2. Na de hel 1 van 2: De tuin van Alice, Fabrice Meddour/Damien Marie, Saga Uitgaven, HC 19,99. (De Amerikaanse Burgeroorlog is voorbij. Drie voormalige geconfedereerden keren terug naar de verwoeste gebieden van het uitgeputte Zuiden. Hun pad kruist dat van twee jonge meisjes. Dorothy, die de plundering van haar boerderij als een tornado beleefde, en Alice, die blijkbaar beschutting zocht aan de andere kant van de spiegel om te vergeten. Ze bevinden zich allen in een wereld die ze niet meer herkennen. Deze vijf gekwetste zielen zoeken een doel om met de realiteit om te gaan en proberen hun menselijkheid terug te vinden te midden de door de broederoorlog achtergelaten ruïnes.)
 3. Het kerkhof der onschuldigen 3: Het grote mysterie van gene zijde, Xavier Fourquemin/Philippe Charlot, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 4. Meneer Jules, Arno Monin/Aurélien Ducoudray, Saga Uitgaven, HC 24,99. (Iedereen in de wijk kent de stuurse meneer Jules. Weinigen weten dat hij zijn oude beroep nog steeds uitvoert. En dat is nauw verbonden met het oudste beroep ter wereld. Op het moment dat nieuwe straatmadeliefjes uit Afrika en Oost-Europa dagelijks worden aangevoerd, woont hij samen met Solange en Brigitte, twee oudere prostituées. Op een nacht ligt het toegetakelde lichaam van het zwarte meisje Tina in de moestuin. Door haar te helpen, trekt hij de aandacht van een prostitutienetwerk dat een compleet andere invulling geeft aan het beroep dat hijzelf ook uitvoert.)
 5. Sloeber 7: De fluitspeler van het veenhuis, Jeff Broeckx/Maria de Winter, Saga Uitgaven, zwart/wit, 8,99.
 6. Boes deel 18, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, 8,99. (HC WK 38-19. Dit is de helft van band HC 9.)

 1. Suske en Wiske kortverhalen 11: De coole kastaar, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 6,95.
 2. Suske en Wiske kortverhalen 12: De microkomiek, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 6,95.
 3. Suske en Wiske kortverhalen 13: De kribbige krab, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 6,95.
 4. Orbital verzamelbox, Serge Pellé/Sylvain Runberg, Uitgeverij Microbe, 69,95. (Cassette met de 8 delen in SC.)
 5. Orbital eerste periode, Serge Pellé/Sylvain Runberg, Uitgeverij Microbe, luxe HC 99,95. (Bundel met de delen 1 t/m 4 met linnen rug gebonden en extra dossier in een oplage van 199 exemplaren + bijgevoegd 4 genummerde prentjes.)
 6. Arcadia archief 51: Archie Cash: Wie heeft Jack London vermoord?, Malik/Jean-Marie Brouyère, vzw Arcadia, zwart/wit, HC 24,95. (Met linnen rug gebonden in een genummerde oplage van 500 exemplaren.)
 7. Piet Pienter en Bert Bibber integraal 1, Pom, Standaard Uitgeverij, luxe HC 70,00. (De gewone HC verscheen vorige week. Bundel van de delen 1 t/m 5.)

 1. Op Mars 1: Een nieuwe wereld, Grun/ Sylvain Runberg, Uitgeverij Microbe, HC 19,95. (SC volgt later. Jasmien, een ex-agent, doodt de dochter van een minister tijdens een interventie op aarde. Als straf krijgt ze een ticket, zonder retour, naar Mars waar ze in de gevangenis terecht komt en haar straf moet uitzitten. De gevangenen op Mars moeten er dwangarbeid uitvoeren om verder de planeet leefbaar te maken. Dit omdat Mars meer en meer mensen krijgt die vrijwillig naar hier immigreren omdat er op aarde de natuurlijke bronnen meer en meer uitgeput raken. Jasmien maakt er kennis met de corruptie, agressie en ontdekt er tevens een complot tegen de bestaande orde. Op hetzelfde moment op aarde is er een beweging die de werking van de kolonisatie op Mars wil bestrijden. Of de politiek verder deze situatie zal kunnen handhaven en zo de kolonisatie verder zetten is nu de grote vraag.)
 2. Ter 1: De vreemdeling, Christophe Dubois/Rodolphe, Uitgeverij Microbe, HC 19,95. (SC volgt later. Een man komt uit het niets, vanuit een begraafplaats in een vijandige, onbewoonde woestijn, waar leven onmogelijk is. Hij wordt ontdekt door Pip, een jonge bedrieglijke, ernstige dief die hem in zijn slaap terugvindt in een grafkelder. Hij is naakt en spreekt niet. Het enige onderscheidende kenmerk: een tatoeage die een hand voorstelt, die hem de bijnaam “Gouden Hand” opleverde. Pip neemt hem mee naar Bas Courtil, een primitief stadje dat zich vastklampt aan een rotsachtige heuvel. Beetje bij beetje leert hij spreken en blijkt hij intelligent te zijn, want hoewel zijn geheugen nog steeds ontbreekt, is hij ongelooflijk goed in het repareren van alle soorten mechanische toestellen en kan zelf de duizend en één toestellen doen herstarten die Pip reeds verzamelde. Hij wint al snel de sympathie van de ene kant van de bevolking maar ook de afgunst van de andere kant.)
 3. Liberty Bessie deel 1 van 2: Een piloot uit Alabama, Vincent/Djian & PRSD, Uitgeverij Microbe, HC 19,95. (SC volgt later. De vader van Bessie beslist om een collega-piloot te vervangen tijdens een missie en keert niet meer terug. Zijn vriend die hij verving beslist om verder voor Bessie te zorgen. Hij leert haar vliegen en daarna gaat Bessy op zoek naar het mysterie waarom haar vader mysterieus om het leven kwam.)
 4. Thanos 5: Thanos wint! deel 1 van 2, Geoff Shaw/Donny Cates, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Thanos 6: Thanos wint! deel 2 van 2, Geoff Shaw/Donny Cates, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Marvel action – Avengers: De rode wereld, Jon Sommariva/Matthew K. Manning, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Twee jaar vakantie deel 1 van 3, Hamo/Frédéric Brémaud & Philippe Chanoinat, Dark Dragon Books, 8,95. (Veertien kinderen, uit een Nieuw-Zeelands college, zitten vast op een drijvende boot voor de Stille Oceaan. Wanneer hun schip op een duidelijk verlaten eiland is vernield, moeten ze leren zich te organiseren om op zichzelf te wonen en hulp te zoeken. Maar rivaliteit verschijnt al snel in de kleine gemeenschap. Aan de andere kant ontdekken de veertien avonturiers door het verkennen van de plaatsen dat het eiland veel geheimen verbergt.)
 2. Twee jaar vakantie deel 2 van 3, Hamo/Frédéric Brémaud & Philippe Chanoinat, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. Celestine en de paarden 7: Veel wind, weinig regen!, Stefano Turconi/Lili Mésange, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Black Sheep squadron deel 1 van 6: De naam is Boyington, Jean Michel Arroyo & Vincent Jagerschmidt/Pierre Veys, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Vrijwel in hun eentje stopt dit eskader van jonge piloten het Japanse offensief, waarmee ze een einde maken aan de onoverwinnelijkheid van het keizerlijke leger. Boyington moet helaas het toneel verlaten om te genezen, maar hij keert snel terug naar de strijd in de Stille Oceaan. om daar met slechts enkele mannen de meest formidabele oorlogsmachine te vormen.)
 5. Black Sheep squadron deel 2 van 6: Blach Sheep komt van de grond, Jean Michel Arroyo & Vincent Jagerschmidt/Pierre Veys, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 6. De vampier van Barcelona, Jandro González/ Miguel Ángel Parra & Iván Ledesma, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Het verhaal van een authentiek nieuws-item dat Barcelona en de Catalaanse bevolking in spanning hield van 10 februari tot 15 april 1912. Het is eindelijk het zinken van de Titanic die de Spaanse pers zal afleiden van dit verhaal terwijl het onderzoek verre van afgesloten is. 1912. De jonge Teresita wordt gekidnapt in een straat in Barcelona. De ontvoering van dit meisje zal de publieke opinie ontroeren en druk uitoefenen op Fernando De Prat, de onderzoeksrechter die verantwoordelijk is voor het onderzoek. Het kind wordt eindelijk twee weken later veilig en wel gevonden. Maar voor rechter De Prat, het onderzoek is net begonnen en wat hij zal ontdekken zal hem het kleine vertrouwen dat hij nog had in de mensheid verliezen.)

 1. Sir Nigel, Christian Gine/Roger Seiter, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Het jaar 1349. De jonge Nigel Loring is weliswaar van adel, maar zijn familie is aan lager wal geraakt. Hij wil zijn aanzien verbeteren door aan de zijde van de Engelse koning deel te nemen aan de Honderdjarige Oorlog. Ondanks zijn kleine postuur werkt hij zich op van een eenvoudige schildknaap naar een roemruchte ridder, gedreven door ongeëvenaarde moed, strijdlust en een sterk eergevoel. Toernooien, hoofse feesten en duivelse valstrikken zijn dagelijkse kost voor hem. Glorie is de beloning die aan zijn horizon wenkt.)
 2. Leren masker, Jacques Terpant/Jean Dufaux, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Compleet verhaal. Graaf Roger de Tainchebraye keerde misvormd terug van de Franse campagne van 1814 en moest zijn gezicht verbergen achter een masker van leer. Zou dit het einde kunnen zijn van de 22-jarige die een “Don Juan” was in zijn geboorteland Normandië? Diep gemarkeerd, cynisch en gekneusd, vermenigvuldigt hij zijn veroveringen. Slechts één vrouw verzet zich tegen hem, Judith de Rieusses. Roger wordt waanzinnig verliefd maar weigert het huwelijk van angst dat hij door het masker te laten vallen zijn verval onthult en alleen het medelijden van zijn geliefde aantrekt.)
 3. Het nevelvolk deel 1 van 3: Ze is zo betoverend, Styloïde/ Katia Even, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Erotiek. In het Drakenrotswoud leeft het Nevelvolk harmonieus in een wereld die te groot voor hen is. Hier wonen ook de fee Ailina en de kobold Amandil. In deze omgeving waar het genot van alle zintuigen wordt geprikkeld, hebben de kleine wezens een missie. De lente laten ontluiken.)
 4. De Wijsheid van Mythes: nieuwe collectie die in softcover en hardcover zal verschijnen. De Franse reeks verschijnt sinds 2016 bij Glénat onder de hoede van filosoof Luc Ferry die de dertig belangrijkste Griekse mythes als stripverhaal wil (her)introduceren, verteld als one-shots of minireeksen van twee tot vier albums. Achter dat plan schuilt het idee dat onze kennis over deze mythes vaak gebrekkig is door vele fouten in allerlei boeken en naslagwerken. De verhalen zijn ervoor gemaakt dat ze door volwassenen kunnen gelezen worden om hun kinderen de mythes te laten begrijpen. Achterin elk album wordt in een extra katern van acht pagina’s de behandelde mythe uitgediept. Alle verhalen worden geschreven door Clotilde Bruneau met per verhaal een andere tekenaar onder leiding van artistiek directeur Didier Poli. Frédéric Vignaux, de huidige tekenaar van Thorgal, zorgt voor harmonie door alle covers te schilderen. In het Frans onthaalt pers en publiek de reeks erg goed. Intussen zijn er in het Frans al meer dan twintig albums verschenen over onder meer Jason, Hercules, Perseus, Antigone, Midas, Orpheus, Gilgamesh en langere verhalen die De Ilias en De Odyssee samenvatten. De delen 1 en 2, de nummers 30 en 31 hieronder, hebben een introductieprijs van 20,50. Dus 2 voor de prijs van 1.)
 5. De wijsheid van de mythes: Deadalus en Icarus, Giulia Pellegrini/Luc Ferry & Clotilde Bruneau, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50. (Introprijs de 2 delen voor de prijs van 1.)
 6. De wijsheid van de mythes: De Ilias de 1 van 3: De twistappel, Pierre Taranzano/Luc Ferry & Clotilde Bruneau, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50. (Introprijs de 2 delen voor de prijs van 1.)

 1. Orks & Goblins 5: De schurk, Stefano Martino/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC WK 08-20.)
 2. Dwergen 11: Torun van de smidse, Pierre-Denis Goux/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC WK 08-20.)
 3. Elfen 21: Wedergeboorte, Jose Francisco Kyko Duarte/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC WK 08-20.)
 4. De verschrikkelijke paus 4: Liefde is blind, Theo/Alejandro Jodorowski, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 5. De 5 Rijken 1: Uit alle macht, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Deadalus, 10,25. (HC WK 08-20.)
 6. Air America 1: Op de Hô Chi Minh-route, Julien Lepellletier/ Patrice Buendia & Wallace, Uitgeverij Deadalus, 10,25. (HC WK 08-20.)

 1. De meester-chocolatier deel 1 van 2: De boetiek, Chetville/Eric Corbeyran & Bénédicte Gourdon, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50. (Alex Carret is een echte chocoladekunstenaar met een passie voor smaken. Met de hulp van zijn jeugdvriendin Clémence, de ambitieuze Benjamin en de handige Manon gaat hij eindelijk zijn professionele en persoonlijke dromen waarmaken en met innoverende ideeën een frisse wind door het conservatieve chocolademetier jagen.)
 2. De kathedraal 1: Het evangelie van Ariathia, Sébastien Grenier/ Jean-Luc Istin, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50. (Een wereld gescheiden door een scheur, de grens, twee grote voorouderlijke rijken en drie gekken die ervan dromen om ze samen te brengen door een grote kathedraal te bouwen! Sinead was 10 jaar oud toen ze werd opgenomen door Simon, een Tempelier. Hij leerde hem de profetie van de afgrond. Hoe de goden, moe van de oorlogen tussen het Noorden en het Zuiden, besloten om een gigantische kloof tussen hen te creëren. De voorspelling zegt dat op een dag een kathedraal de twee rijken met elkaar zal verbinden en dat de Messias zal komen. Als volwassene zocht Sinead een evangelie met betrekking tot profetie. Tegelijkertijd sloot de architect Pier de La Vita zich aan bij de stad Anselme om een geschil te beslechten. Een zeer gevaarlijke reis begint, want ook deze is verbonden met de profetie.)
 3. Robert Sax 1: Nucleon 58, Louis Alloing/ Rodolphe, Uitgeverij Indruk, 8,20, HC 17,45. (Een heel interessante reeks met afzonderlijke complete verhalen. Robert Sax is eigenaar van een garage die hij geërfd heeft maar waar hij niet veel interesse in betoont. Robert Sax raakt steeds verwikkeld in spionage zaken, ontvoeringen, etcetera. Samen met zijn vriend Boon, eigenaar van een boekenwinkel slagen ze erin om zich steeds in nesten te werken. Brussel in de jaren 50 is het decor waar de avonturen zich afspelen. Dit maakt het bijzonder leuk om de verschillende locaties van onze hoofdstad te herkennen. Tevens is de tijd van koude oorlog, microfilms, de wereldexpo, contra spionage, een bijzonder dankbare periode om de avonturen spannend te houden. De tekenstijl van Alloing is perfect voor deze strip, je bent onmiddellijk in de sfeer van de jaren 50 gedompeld en is een mooi hommage aan de klassieke Franco-Belgische strips uit die jaren met een duidelijke klare lijn. De mooie Amerikaanse auto’s, de Brusselse gebouwen en de klasse dames zijn een streling voor het oog.)
 4. Androïden 06: De deserteurs, Erion Campanella Avdisha/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 5. Godenschemering 6: Ragnarök, Djief/ Nicolas Jarry, Uitgeverij Indruk, HC 17,45.
 6. Brocéliande – woud van het kleine volk deel 6 van 7: Het dal zonder terugkeer, Paul Frichet/Stéphane Betbeder, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.

 1. Vlerkwerk – 30 jaar undergroundposters, Edmond Spierts, Uitgeverij Sherpa, 50,00.
 2. Duke 4: Mijn laatste gebed, Hermann/Yves H., luxe HC 79,99. (SC + HC week 06-20. De luxe-uitvoering is op groot formaat met stofomslag in een oplage van 200 exemplaren, met schetsdossier + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken