skip to Main Content

2019 WEEK 48

 1. Het meisje van de wereldexpo 2: Parijs, 1867, Étienne Willem/Jack Manini, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 2. Chick Bill integraal 7: “Territorium 22” + “Drie schoten voor de senator” + “36 Sterren” + “Kid de revolverheld” + “Roze stormwind”, Tibet/Greg, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 3. De minimensjes integraal 8: 1989 – 1991, Pierre Seron, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 4. Jean van Florette deel 2 van 2, Alexandre Tefenkgi/Serge Scotto & Éric Stoffel, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 5. Detox deel 1 van 2: De ontkenning, Antonin Gallo/Jim, Saga Uitgaven, 11,99. (HC verscheen week 41-19.)
 6. Robbedoes en Kwabbernoot door… 16: Hoop in bange dagen deel 2: De gruwel neemt toe, Émile Bravo, Dupuis, luxe HC 64,99. (De SC verscheen week 45-19. Deze luxe uitgave is in rood linnen gebonden met goudopdruk en opgeplakt plaatje in een oplage van 160 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)

 1. Helemaal wild! deel 1: Jan-Willem Spakman,Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (De leukste dierenstrips uit Quest Junior zijn nu verzameld in deze geweldige dierenstrip boordevol weetjes over wilde dieren. Er is altijd wat te leren voor jong en oud.)
 2. Het venijn 1: Vuurregen, Laurent Astier, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Emily komt aan in Silver Creek, een klein mijnstadje in volle bloei. Maar komt het jonge meisje echt om te trouwen, zoals ze beweert? In het Wilde Westen, waar hartstocht oplaait en wraaklust welig tiert, bedriegt soms de schijn. En wordt de wet met kruit geschreven! Zeker als je verleden zwaarder weegt dan de valies die je voortsleept.)
 3. Iguana, Domingo R. Mandrafina/Carlos Trillo, Uitgeverij Prestige, HC 22,95. (Iguana was een dictator, een perverse sadist en zo hevig gevreesd dat zelfs na zijn onmiskenbare dood de doodsbange bevolking van La Colunia geen rust kon vinden. De research van een ambitieuze Amerikaanse journalist brengt bijgeloof, sentimenten en angsten aan het licht die nog steeds volop leven. Trillo en Mandrafina, twee grootheden uit de wereld van de Zuid-Amerikaanse strip, vertellen hier een aangrijpend relaas over totalitarisme, met sarcasme en een vleugje zwarte humor.)
 4. Rusty Brown, Chris Ware, Concerto Books, HC 39,99. (Een monumentale gebeurtenis in de striphistorie. Het eerste deel van een nieuw meesterwerk door de auteur van Building Stories. Chris Ware doet een poging, de zin van het bestaan te vatten in één enkel, schitterend vormgegeven beeldverhaal. Rusty Brown volgt een halve dag lang de levens van drie mensen in het Amerikaanse midwesten. Chris Ware vervlecht het leven van de jongen die wakker wordt met superkrachten met het leven van de tiener die later als vader zijn teleurstellingen wegstopt op Mars en met het leven van de vrouw die naar de liefde van slechts één andere persoon op aarde verlangt. Rusty Brown is een minutieus uitgewerkte studie over intermenselijke relaties, twijfels en volharding tegen wil en dank; opgemaakt en getekend op maar liefst 352 pagina’s. Met zijn verraderlijk eenvoudige stijl creëert Chris Ware een overdonderende leeservaring. Alles is tot op de millimeter nauwkeurig in beeld gebracht in een poging zo diep mogelijk in de geest van de hoofdpersonen te kruipen. Hun breed uitwaaierende overpeinzingen omvatten zowel de allergrootste thema’s als de allerkleinste momenten van het leven; van de jongste herinneringen in de kindertijd tot aan de laatste dagen in ouderdom. Deze duizelingwekkende reis door de gedachtewereld van de hoofdpersonen zal een brede lezersgroep aanspreken. De meer traditionele liefhebbers van de graphic novel kunnen hun hart ophalen aan de geweldige tekeningen en schitterende vormgeving. Chris Ware wordt alom beschouwd als een van de beste striptekenaars van zijn generatie. Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in The New Yorker, McSweeney’s en The Best American Comics.)
 5. Donald Duck pocket 294: Een kerst zonder cadeaus, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.

 1. Fokke & Sukke: het afzien van 2019, Jean-Marc van Tol/John Stuart Reid & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, 12,50.
 2. Argus – het nieuwsoverzicht van 2019 in meer dan 200 cartoons, René Leisink, Uitgeverij L, 8,95.
 3. Donald Duck Classics pocket 2: Casablanca, WDS, Sanoma Media, 8,95.
 4. Donald Duck Classics box, WDS, Sanoma Media, 14,95. (Cassette voor de 6 delige serie Classics pockets.)
 5. 3”, Marc-Antoine Mathieu, Editions Delcourt, HC 20,90. (3 Seconden, de tijd dat het licht 900.000 kilometer aflegt, de tijd van een schot, een traan, een tekst, een explosie. Via een krachtige grafische zoom vertraagt Marc-Antoine Mathieu de tijd, zodat je als lezer in een gebeurtenis, die in werkelijkheid slechts 3 seconden duurt, een volledige verhaal kan ontdekken. Een absoluut origineel en volstrekt innovatief beeldverhaal!)
 6. Maelstorm, Céline Hudréaux, Uitgeverij Bries, HC 27,00. (De Maelstrom, de beruchte draaikolk ten zuiden van de Noorse eilandengroep de Lofoten, inspireerde meer dan één schrijver. Het bekendste verhaal is allicht “Afdaling in de Maalstroom” van Edgar Allan Poe. Hierin vertelt een schijnbaar oude man hoe hij en zijn twee broers enkele jaren eerder op hun vissersboot werden meegesleept in de Maelstrom en hij als enige overleefde. Céline Hudréaux herbewerkte Poe’s tekst tot een poëtische beeldroman. Haar etsen verhalen het onfortuinlijke lot van de drie broers tegen de achtergrond van leven en werken in een vissersdorp.)
 7. Ongedierte, Piero Macola, Concerto Books, HC 24,99. (Een getekende metafoor van de samenleving. Een verhaal over illegalen en wettelozen, rampzalige liefdes en eenzaamheid. Het Ongedierte speelt zich af aan de oevers van de Italiaanse rivier de Po. De langzaam verdwijnende ochtendmist op de Povlakte weerspiegelt het desolate leven van Bruno, die probeert zijn geliefde Ennio te vergeten. Ennio liet Bruno achter met een gebroken hart. Bruno sleept zich voort door het leven, hier aan de waterkant. Hij trekt veel op met de oude Maria die in haar eentje aan de rivier woont sinds haar man is overleden. Samen proberen ze er het beste van te maken. Op de bouwplaats waar Bruno vroeger heeft gewerkt, ontmoet hij op een dag Anton. Anton is een jonge, ontsnapte illegaal uit Moldavië. Bruno verbergt Anton in zijn huis. Tussen de twee mannen ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar plotsklaps staat Ennio weer voor de deur.)

 

 1. StripNieuws nummer 76 – november 2019, Het Stripschap, 4,95.
 2. Indianenreeks, de complete serie deel 2: Wraak, Hans G. Kresse, Uitgeverij Arboris, HC 29,95, luxe HC 59,95. (De luxe editie is in linnen gebonden, heeft een stofomslag en is gemaakt in een oplage van 100 genummerde exemplaren + bijgevoegd een genummerde prent. Het voorste schutblad heeft een speciale reliëfstempel evenals de prent.)
 3. Panda volledige werken – de avonturen van Panda band 25, Marten toonder, Uitgeverij Cliché, HC 57,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken