skip to Main Content

2019 WEEK 22

 1. Een avontuur van Blake en Mortimer: De laatste farao, François Schuiten/Jaco Van Dormael & Thomas Gunzig, Uitgeverij Blake en Mortimer, 12,30, HC oblong 30,80. (De HC oblong is reeds uitverkocht, veel minder gekregen dan dat we besteld hadden.)
 2. Losse eindjes, Olivier Pont, Dargaud, HC 25,65. (Olivier Pont laat zich in dit album leiden door zijn personage, zonder dat hij weet waar het hem zal brengen. Het verhaal ontwikkelt zich naargelang zijn humeur en zijn inspiratie, wat leidt tot absurde en nachtmerrieachtige situaties voor het hoofdpersonage, Thibau. Op die manier ontdekt de lezer samen met het hoofdpersonage wat hem voor de voeten wordt geworpen. Een onwaarschijnlijk avontuur over een schuchtere en onhandige jongeman, held tegen wil en dank, een verhaal dat zijn leven voor altijd verandert.)
 3. Buck Danny de integrale 2: 1948 – 1951, Victor Hubinon/Jean-Michel Charlier & Georges Troisfontaines, Dupuis, HC 30,80. (Bevat de verhalen “De zonen des hemels” + “De vliegende tijgers” + “De zwarte draak” + “Aanval in Birma”. Met uitgebreid dossier.)
 4. Bug boek 2 van 2, Enki Bilal, Casterman, HC 19,50.
 5. Collectie Getekend: Zaroff, François Miville-Deschênes/Sylvain Runberg, Le Lombard, HC 20,50.
 6. Libertalia 3: De wegen naar de hel, Paolo Grella/Rudi Miel & Fabienne Pigière, Casterman, HC 16,40.

 1. Dad 5: Roem, liefde en afwas, Nob, Dupuis, 7,15.
 2. Lucky Luke 52: De Strop van de gehangene, Morris/Goscinny, Lucky Comics, 7,70. (New look.)
 3. Voetbalgek! deel 16, Olivier Saive/Sti, Ballon Comics, 7,70.
 4. De Psy 22: Leve m’n pensioen!, Bédu/Raoul Cauvin, Dupuis, 7,70.
 5. Amorostasia 3: …en eeuwig, Cyril Bonin, [Blloan], HC 23,15.
 6. Irons 2: Het zand van Sinkis, Luc Brahy/Tristan Roulot, Le Lombard, 8,20.

 1. Midnight moon, Ersel/Renot, Hauwaerts Uitgeverij, HC 25,70.
 2. Legacy II, Ersel, Hauwaerts Uitgeverij, HC 30,85.
 3. Koning Hollewijn band 6, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, zwart/wit, HC 56,00.
 4. Donald Duck megapocket 10: Zomer, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 6,95.
 5. Madelfried deel 2, Kim, Uitgeverij Oogachtend, 16,50.

 1. In vino veritas 2: Toscane tweede deel, Luca Malisan/Eric Corbeyran, Uitgeverij INdruk, HC 17,45.
 2. Tiago Solan 2: Bouzkachi, Fabio Pezzi/Nathalie Sergeef, INdruk, HC 17,45.
 3. Melior 1984 memoires: De muurschilder, Jan Vervoort & Mieke Somers, Uitgeverij Arboris, HC 19,95, luxe HC 39,95. (Toen Jan Vervoort in 1984 gevraagd werd een nieuwe strip te bedenken voor het op stapel staande stripmaandblad Titanic, was het resultaat Melior. Na een korte proloog in Titanic 5 ging in Titanic 7 het lange verhaal “De muurschilder” van start, dat in afleveringen werd gepubliceerd in 1985 en 1986. Speciaal voor deze uitgave hebben Jan Vervoort en zijn vaste inkleurster Mieke Somers alle pagina’s opnieuw ingekleurd, en er nog enkele andere korte verhalen uit dezelfde periode aan toegevoegd. Een dossier over de ontstaansgeschiedenis van de strip en een hoofdstuk illustraties en schetsen completeren het geheel.)
 4. De balling, Erik Kriek, Scratch Books, HC 29,90. (IJsland, 10e eeuw. Hallstein, een Vikingkrijger, keert terug naar huis. Jaren geleden is hij verbannen wegens de moord op zijn beste vriend Hraffn. Als Hallstein thuiskomt, blijkt niet iedereen blij met zijn terugkeer. Hraffn’s broer Einar zint op wraak. Zal Hallstein aan zijn gewelddadige verleden kunnen ontsnappen en de rust vinden hij zo naar verlangt?)
 5. De avonturen van Valarie Moore: Moordgeheimen, Aan Budi Sulistyo/SparQ, Comic Watch, HC 19,95. (Als Tonarius Mars voor een veilinghuis de inboedel van een gestorven weduwe taxeert, wordt er een poging gedaan om een geheimzinnige, maar ogenschijnlijk waardeloze kubus te stelen. De rechtmatige erfgename van het kleinood is de mooie Valarie Moore. Als Valarie de waarheid achter de oorsprong van de kubus probeert te achterhalen, komt ze veel meer te weten dan haar lief is. De Orde van de Piramide doet er alles aan om haar te belemmeren de waarheid te achterhalen. Een spannende achtervolging door Egypte is het gevolg.)
 6. Taxi!, Aimée de Jongh, Scratch Books, HC 17,90. (In haar eerste autobiografische graphic novel vervlecht De Jongh op vakkundige wijze de verhalen van vier opmerkelijke, waargebeurde taxiritten in vier steden verspreid over de wereld. In elke ontmoeting leert ze iets over de mens die aan het stuur zit, de wereld waarin wij leven maar vooral iets over haarzelf.)

 1. Maus, Art Spiegelman, De Bezige Bij, zwart/wit, HC 29,99. (Heruitgave. Eindelijk.)
 2. Pokereiland 6: Het vijfde symbool, Michele Condosta, Arboris, 8,95.
 3. Sandman Deluxe boek negen, diverse auteurs/Neil Gaiman, RW Uitgeverij, HC 43,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken