skip to Main Content

2019 WEEK 14

 1. Suske en Wiske Classics 21: Het Spaanse spook, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 9,99.
 2. Suske en Wiske Classics 22: De Tartaarse helm, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 9,99.
 3. Suske en Wiske Classics 23: De koddige kater, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 9,99.
 4. Suske en Wiske Classics 24: De schone slaper, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 9,99.
 5. De Rode Ridder integraal 2: De eerste avonturen 1960 – 1961, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99, luxe HC 75,00. (Bundel van de delen 7 t/m 12. Bijgevoegd een prentje. De luxe uitgave heeft een genummerde oplage van 135 exemplaren + bijgevoegd een door Claus Scholz getekend & gesigneerd prentje.)
 6. Nero, de Stalleart jaren integraal 3, Dirk Stallaert/Marc Sleen, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 29,99. (Bevat de delen 131 t/m 134. Met uitgebreid dossier.)

 1. Vertongen & Co 27: Kapitein Mark, Wim Swerts & Vanas/François Corteggiani & Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 2. Jan, Jans en de kinderen 62, Studio Jan Kruis, Sanoma, 6,25.
 3. Astrid IJskoud 3: Hoe je een wild kind temt, Fabrice Parme, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 11,00.
 4. De werelden van Thorgal – De jonge jaren 7: De blauwe tand, Roman Surzhenko/Yann, Le Lombard, 8,20, HC 16,40.
 5. Kenya seizoen 3: Amazonia deel 4, Bertrand Marchal/Rodolphe & Leo, Dargaud Benelux, 8,20.
 6. De grote dode 8: Renaissance, Vincent Mallié/Régis Loisel & Jean-Blaise Djian, Glénat Benelux, HC 17,45.

 1. De jeugd van Alex 1: De kindertijd van een Galliër, Laurent Libessart/Marc Bourgne, Casterman, 8,20. (In 58 v.C., net voor de Gallische oorlog, wordt het leven van Alex, de zoon van Astorix, overhoop gegooid. Na een zorgeloze kindertijd heeft hij nu de leeftijd bereikt waarop een Galliër zijn opvoeding moet voltooien. Hij moet binnenkort zijn vader, het dappere stamhoofd, zijn moeder en zijn grote zus Alexia achterlaten. Maar zijn uitgestippelde levensplan krijgt een onverwachte wending door een machtsstrijd. De verraders Alderic en Ansila smeden een complot tegen Astorix en het hele gezin van Alex zit in de val. Alex gaat in Gallië strijden voor het leven van zijn familie! Na Alex Senator nu ook een spin-off over Alex’ jonge jaren. Op basis van gedegen historische research, naar het voorbeeld van Jacques Martin. Met een historisch dossier achteraan.)
 2. Jommeke 294: De wraak van de mummies, Jef Nys, Ballon Comics, 6,15.
 3. De muziekdoos 2: Het geheim van Cyprien, Gijé/Carbone, Dupuis, 7,15.
 4. Cédric 32: Totaal van de kaart!, Laudec/Raoul Cauvin, Dupuis, 7,15.
 5. Lucky Luke 55: The daily star, Morris/Xavier Fauche & Jean Léturgie, Lucky Comics, 7,70. (New look.)
 6. Rommelgem 1: Enigma, David Etien/BéKa, Dupuis, 8,20, HC 16,40. (Berlijn, 1938. Duitse ingenieurs stellen Enigma voor, een codeermachine die boodschappen zo opstelt dat ze niet ontcijferd kunnen worden. Een uitvinding die de nazi’s in staat moet stellen de oorlog te winnen. Juni 1940. Duitsland is Frankrijk en België binnengevallen, en beide landen hebben gecapituleerd. In het kasteel van Rommelgem ontvangt de graaf, een jonge wetenschapper gespecialiseerd in paddenstoelen, een brief in geheime code. Een interessante uitdaging voor Paschasius Hilarius Adelbertus Ladislaus die al snel de sleutel vindt. De boodschap komt van zijn oude makker Black, die hem vraagt naar Londen te komen voor een missie van het allergrootste belang. Wanneer het kasteel wordt opgevorderd door het Duitse leger, slaagt Rommelgem erin te vluchten en het Kanaal over te steken. In Londen ontvangt hij een nieuwe boodschap die hem naar het dorpje Bletchley leidt. Daar stort hij zich, samen met professor Black, Alan Turing en Miss MacKenzie op de ontcijfering van de Enigmamachine. Een meeslepend avontuur dat zijn intellectuele vaardigheden duchtig op de proef stelt. Een avontuur waarin hij kennismaakt met Churchill en de liefde ontdekt, een avontuur waarin hij het verloop van de oorlog mee kan bepalen.)

 1. Exile deel 1 van 3: Kayenn, Éric Stalner/Cédric Simon & Éric Stalner, Glénat Benelux, HC 17,45.
 2. Green Class 1: Pandemie, David Tako/Jérôme Hamon, Le Lombard, 8,20. (Op de terugweg van een schoolreis in de moerassen van Louisiana komt een klas jonge Canadezen terecht in een ware nachtmerrie. Een mysterieus virus, dat mensen langzaamaan in schrikwekkende plantaardige monsters verandert, grijpt snel om zich heen. Het leger heeft de controle over het gebied overgenomen. Wanneer ze in quarantaine worden geplaatst en een van hun makkers in de steek moeten laten, besluiten vijf leerlingen in opstand te komen. Einde van de wereld of niet, ze willen zelf over hun lot beslissen.)
 3. Conan 3: Aan de overkant van de zwarte rivier, Anthony Jean/Mathieu Gabella, Glénat Benelux, HC 18,45.
 4. Maankop integraal 1 van 2, François Boucq/Alejandro Jodorowsky, [Blloan], HC 25,95. (Bevat het eerste verhaal “De Onzichtbare Kathedraal” + een uitgebreid dossier.)
 5. Hoempa Pa integraal, Albert Uderzo/René Goscinny, Ballon Comics, HC 25,95. (Bundel van de vijf verhalen + uitgebreid dossier en veel onuitgegeven materiaal.)
 6. Yoko Tsuno integraal 5: Onder de Chinese hemel, Roger Leloup, Dupuis, HC 25,65. (Bundel van de delen 16 + 22 + 23 + dossier.)

 1. Bloodborne 1: De dood van de slaap deel 1 van 2, Piotr Kowalski/Aleš Kot, Uitgeverij Daedalus, 7,15. (Ontwaken in een stad geteisterd door een afschuwelijke epidemie, waar gruwelijke beesten door de schaduwen sluipen en de straten doordrenkt zijn met het bloed van de verdoemden, begint een naamloze jager aan een gevaarlijke zoektocht op zoek naar Paleblood. De enige ontsnapping uit de eindeloze Night of the Hunt! Ontdek de angstaanjagende geheimen van Old Yharnam in deze gloednieuwe stripreeks gebaseerd op Fromsoftware/Hidetaka Miyazaki’s veelgeprezen Bloodborne-videogame.)
 2. The lost fleet 1: Corsair deel 1 van 2, Andre Siregar & Bambang Irawan/Jack Campbell, Uitgeverij Daedalus, 7,15. (De eeuwenlange oorlog tussen twee ruimte-imperiums, de Alliantie en de Syndics, is geëindigd. Maar Captain Michael Geary, neef van de legendarische Alliantiecommandant John “Black Jack” Geary is nog steeds een gevangene. Samen met de voormalige vijand Destina Aragon probeert hij wanhopig te ontsnappen uit de klauwen van een tirannieke regering. En zet hij alles op alles om haar rebellie te Laten slagen en de legende die zijn familienaam kleurt waar te maken. Maar zal hij dit levend tot een goed einde brengen? Spannend SF-epos geschreven door best selling militaire-science-fiction-auteur Jack Campbell, als spinoff van zijn boekenreeks Lost Fleet!)
 3. Kleine overwinningen, Yvon Roy, Uitgeverij Daedalus, zwart/wit, HC 20,50. (Hoe kan je aan je zoontje vertellen dat hij de geweldigste is van alle kleine jongens, ondanks de vreselijke diagnose die inslaat als een bom. Autisme, psychomotorische problemen, sociale onaangepastheid. Het is het gevecht van een vader om, ondanks hun scheiding, samen met zijn vrouw een aangekondigde nederlaag om te zetten in geweldige kleine overwinningen. Yvon Roy brengt een prachtige en heldere getuigenis en richt zich tot alle ouders, voor wie de grootste uitdaging is onvoorwaardelijk lief te hebben, hoe je kind ook in elkaar zit. Knappe graphic novel waarin hij zijn leven met een autistische zoon op aangrijpende wijze beschrijft.)
 4. Dangerous liaisons – hoe het begon 2: Liefde en tegengif, Djief/Stéphane Betbeder, Glénat Benelux, HC 17,45.
 5. Rag racers deel 2, Philippe Madou, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 6. Vluchtelingen 2: Cell, Przemyslaw Klosin/Sytse S. Algera, Uitgeverij Comicwatch, 9,25, HC 19,95.

 1. Castan cassette, Alexandre Morellon/Raphaël Morellon, Uitgeverij Microbe, HC 75,00. (Cassette met deel 1 van 4: “Voor de eer van Macchawari” + deel 2 van 4: “Het land van de donderdraak” + deel 3 van 4: “Het fort van Koning Xiang” in een genummerde oplage van 300 exemplaren. Deel 4 en de losse delen volgen later, eveneens in SC. 17de eeuw, Indische Oceaan, Golf van Bengalen. Twee jonge Franse matrozen worden gedwongen dienst te nemen in het koninklijke leger van Macchawari. Door hun inzet, en geholpen door hun strijdmakkers, bouwen ze mee aan de faam van een groot rijk.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken