skip to Main Content

2019 WEEK 13

 1. Tanguy en Laverdure 30: De derde factor, Yvan Fernandez/Jean-Claude Laidin, Uitgeverij Arboris, 8,95, HC 18,95.
 2. Tex Willer 6: Gerechtigheid in Corpus Christi, Corrado Mastantuono/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, 8,99.
 3. Tyler Cross 3: Miami, Brüno/Fabien Nury, Uitgeverij Hum!, HC 24,95.
 4. StripGlossy vierde jaargang 2019 nummer 12, Uitgeverij Personalia, 8,95. (Belgische editie met covertekening van Claire en Nederlandse editie met covertekening van Sjors en Sjimmie.)
 5. De avonturen van Nero en Co: De Totentrekkers, Marc Sleen, Uitgeverij Bonte, zwart/wit 15,50. (Tussen 30 oktober 1971 en 12 januari 1972 verscheen het Nero-verhaal De Totentrekkers in De Standaard en Het Nieuwsblad. Voor de albumuitgave paste Standaard Uitgeverij de tekst aan omdat ze het te Vlaams vonden. Deze uitgave bevat de oorspronkelijke tekst zoals die te lezen was in de krant. Het album zoals Marc Sleen het dus oorspronkelijk had bedoeld. Dirk Stallaert tekende er een gloednieuwe cover voor. De twaalf extra pagina’s, in kleur, zijn samengesteld uit een uitgebreide versie van een artikel dat Yves Kerremans en Noël Slangen in Brabant Strip Magazine 212 publiceerden. Het gaat over het taalgebruik in Nero en de taalzuivering waarmee Marc Sleen te kampen had. Er volgt daarop ook een artikel over het schilderij van Jheronimus Bosch dat in De totentrekkers voorkomt.)

 1. Lanfeust Odyssey 10: Karaxaletie de profetie, Didier Tarquin/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 2. Trollen van Troy 23: Ruw talent!, Jean-Louis Mourier/Christhophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 3. Openbaringen, Job van der Meulen/Miquel Bulnes, Uitgeverij Prometheus, 24,99. (Als een aan lager wal geraakte neonazi in stukken gesneden wordt aangetroffen in zijn appartement, is het aan inspecteurs Elvira Muller en Andrej Ruzedski de moord te onderzoeken. Uit de hand lopende massabetogingen en tegenwerkende veiligheidsdiensten maken dat echter nagenoeg onmogelijk. Elders in de stad begint een zichzelf drogerende arts zijn grip op de werkelijkheid te verliezen, waardoor hij zelfs verdachte wordt in het moordonderzoek.)
 4. Argus, de biografie, Marten Toonder/Erik Können & Paul Verhaak, Uitgeverij De Republiek, zwart/wit 15,00. (Marten Toonder schiep met het personage Argus de spreekwoordelijke journalist. Nieuwsgierig, vasthoudend en als het moest opportunistisch. Met een sigaretje tussen de lippen en het blocnote in aanslag. Hij ontwikkelde zich in de avonturen van Olivier B. Bommel tot een ware nieuwsjager, die onvermoeibaar naar feiten en primeurs speurde. En tot luis in de pels van de bovenbazen. In deze tijden van nepnieuws werd het hoog tijd voor een biografie over deze gedreven journalist. Leven en werk van Argus, zoals zich dat – met zijn ups en downs – ontvouwde in de Bommelsaga, worden in dit boek door Erik Können en Paul Verhaak nauwgezet beschreven. Marten Toonder-biograaf Wim Hazeu schreef het voorwoord, en August Hans den Boef completeert deze levensschets met een diepgravend nawoord waarin hij de belevenissen van Argus in het licht plaatst van de naoorlogse journalistieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Maak kennis met de wederwaardigheden en tactieken van Argus: “Je hoort van alles, maar het fijne kom je alleen aan de bron te weten. U kent dat. Hebt u een nieuwtje voor me?”)
 5. Donald Duck galaxy pocket 4, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,25.
 6. Donald Duck themapocket 35: Donald Hoed, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,25.

 1. Marshal Bass 4: Yuma, Igor Kordey/Darko Macan, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 2. Prins Valiant 32: Jaargang 1968, Hal Foster, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 3. Uur U 13: Stupor Mundi, Igor Kordey/Fred Duval & Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 4. Nils 2: Cyan, Antoine Carrion/Jérôme Hamon, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 5. Piloot Storm 37: verhaal 74: Het vergetelheidsgas + verhaal 75: Intermezzo in Shastar, Uitgeverij Boumaar, zwart/wit 17,50.
 6. StripNieuws nummer 74 – maart 2019, Het Stripschap, 4,95.

 1. Edelweiss integraal, Romain Hugault/Yann, Silvester Strips Uitgeverij, HC 79,95. (Samen met De Nachtuil integraal als voordeelpakket voor 149,95. Bundel van de drie delen op groot formaat in een oplage van 400 genummerde exemplaren + prent. Met leeslint.)
 2. De Nachtuil integraal, Romain Hugault/Yann, Silvester Strips Uitgeverij, HC 79,95. (Samen met Edelweiss integraal als voordeelpakket voor 149,95. Bundel van de drie delen op groot formaat in een oplage van 400 genummerde exemplaren + prent. Met leeslint.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken