skip to Main Content

2019 WEEK 06

 1. De Kiekeboes 152: Niet van gisteren, Merho, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 2. Vertongen & Co 26: Formule H2O bis, Wim Swerts & Vanas/François Corteggiani & Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 3. De buurtpolitie 4: Het gangsterparadijs, Nix, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 4. De Rode Ridder 261: Het bloedkleed, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 5. De Rode Ridder integraal 1: De eerste avonturen 1959 – 1960, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 1 t/m 6. Bijgevoegd een prentje.)

 1. Nachtwacht 1: De absorbant, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,50. (Wanneer Keelin een toverspreuk ontdekt waarmee het portaal naar de onderwereld kan afgesloten worden, twijfelt de Nachtwacht om dat ook daadwerkelijk te doen. Enerzijds zou dat de veiligheid van Schemermeer ten goede komen, maar anderzijds blijft de vraag waarom de toverspreuk nooit eerder werd gebruikt. Vega besluit eerst de Raad der Wijzen te raadplegen. Maar daar denkt Wilko dan weer anders over. Hij heeft ruzie met Vlad en wil niet langer met hem samenwerken. Daarom besluit hij op eigen houtje de onderwereld af te sluiten zodat de Nachtwacht overbodig wordt.)
 2. De avonturen van Urbanus 182: Het billenknijpertje, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 3. Rani 7: Koningin, Francis Vallès/Jean van Hamme & Alcante, Le Lombard, 8,20.
 4. Lucky Luke 13: De rechter, Morris/Goscinny, Dupuis, 7,70. (New look.)
 5. Lucky Luke 63: De Daltons op de bruiloft, Morris/Xavier Fauche & Jean Léturgie, Lucky Comics, 7,70. (New look.)

 1. Kid Noize 1: De man met het apenhoofd, Otocto/Kid Noize & Kid Toussaint, Dupuis, 8,20. (Hij heet Kid Noize. Hij rijdt met een Mustang, heeft een apenhoofd en komt uit Nowera. Hij droomt ervan dj te worden. Maar tot het zover is, levert hij pakketjes die je leven zouden kunnen veranderen. Dit eerste album weerspiegelt precies waar Kid Noize voor staat. Lef, durven dromen, met gevoel voor humor en een vleugje fantasie. De sfeer ligt volledig in de lijn van cultfilms uit de jaren 80 en 90 als Ghostbusters en Back to the Future, en de revival ervan via reeksen als Stranger Things en films als Ready Player One en Midway, de allereerste albums van de reeks.)
 2. Jommeke 293: Balletkoorts, Jef Nys, Ballon Comics, 6,15.
 3. Bff’s 7: Huiswerk is de hel, Philippe Jenech/Christophe Cazenove, Ballon Comics, 7,15.
 4. Duke 3: Ik ben een schaduw, Hermann/Yves H., 8,20, HC 16,40.
 5. Robbedoes en Kwabbernoot door… 15: Hoop in bange dagen deel 1, Émile Bravo, Dupuis, 10,25.
 6. De grote zeeslagen 7: Stamford Bridge, Christian Gine/Jean-Yves Delitte & Roger Seiter, Glénat Benelux, HC 17,45.

 1. De klaagzang van de verloren gewesten (10): 3e cyclus De heksen 2: Inferno, Béatrice Tillier/Jean Dufaux, Dargaud Benelux, 10,25.
 2. Jakob Kane 1: La Isabela, Mateo Guerrero/Sylvain Runberg, Le Lombard, 8,20. (Jakob en zijn broer Simon zijn de laatste overlevenden van het volk van de Hippocraten. Jakob is een vechter met een bijzondere gave die tegelijk ook een vloek is. Niemand kan zich zijn gezicht herinneren. Op die manier kan hij zich overal binnenwerken. Simon is de erfgenaam van de kennis van de allergrootste genezers. De krijger en de mirakeldokter vormen samen een veelgevraagd duo huurlingen. Dan krijgen ze de opdracht om de zieke dochter van een rijke handelaar te genezen. Maar die zit vast op Isabela, een belegerde stad.)
 3. Shi 3: Revenge!, José Homs/Zidrou, Dargaud Benelux, HC 17,45.
 4. Caravaggio 2: Gratie, Milo Manara, Glénat Benelux, HC 18,45.
 5. Atom Agency: De juwelen van de Begum, Olivier Schwartz/Yann, Dupuis, HC 14,35. (Cannes, augustus 1949. De Cadillac die de rijkste imam ter wereld en zijn echtgenote, de Begum, naar de luchthaven van Nice vervoert, wordt op klaarlichte dag klemgereden. Op enkele minuten voltrekt zich de spectaculairste hold-up uit de naoorlogse geschiedenis. Mevrouw Aga Khan wordt een handtasje lichter gemaakt. De inhoud? Onder meer een diamant van 22 karaat. De totale buit? Meer dan 200 miljoen francs aan juwelen… en wat extra’s in cash! In Parijs ziet de jonge Atom Vercorian in de overval de uitgelezen kans om zijn agentschap van privédetectives op de kaart te zetten. Hij is de zoon van een politiecommissaris en droomt al lang van een carrière als privédetective. Terwijl het politieonderzoek van zijn vader aanmoddert, krijgt Atom het beruchte Armeense netwerk aan de praat! Met de hulp van de beenharde Mimi en van Jojo, een catchlegende van wie het verleden wel eens gelinkt zou kunnen zijn aan dat van de Begum, spoort de speurder in spe de overvallers op. De oude verzetsmakkers van zijn vader zetten hem daarbij op het goede pad. Een retro detectiveverhaal vol humor en historische knipogen. Door Yann en Schwartz, het duo achter Gringos Locos en drie gesmaakte albums in de reeks Robbedoes door… Insteek is een waargebeurde en ophefmakende overval uit de jaren vijftig die ook een van de inspiratiebronnen zou zijn geweest voor het Kuifje-album De juwelen van Bianca Castafiore. Zwierig tekenwerk in de atoomstijl in de lijn van Yves Chaland.)
 6. Keizerin Charlotte 1: De prinses en de aartshertog, Matthieu Bonhomme/Fàbien Nury, [Blloan], HC 18,45. (Charlotte van België, de dochter van koning Leopold I, wordt uitgehuwelijkt aan aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk, de jongste broer van keizer Franz Jozef. Ondanks de pracht en praal wordt het al snel duidelijk dat het geen gelukkig huwelijk wordt. Het jonge koppel wordt het slachtoffer van de rivaliteit tussen de vreselijke Habsburgers en de uitgekookte keizer Napoleon III. Bovendien toont Maximiliaan zich niet opgewassen tegen de omstandigheden. Op zowat alle fronten schiet hij tekort. Door haar vijanden recht in de ogen te kijken kan Charlotte zich losrukken van het levenslot dat voor haar is uitgetekend.)

 1. Buck Danny de integrale 1: 1946 – 1948, Victor Hubinon/Jean-Michel Charlier & Georges Troisfontaines, Dupuis, HC 30,80. (Bevat de verhalen “De Jappen vallen aan” + “De geheimen van Midway”. Met uitgebreid dossier en het onuitgegeven verhaal “De doodsstrijd van de Bismarck”.)
 2. Nestor Burma 13: Corrida op de Champs-Élysées, Nicolas Barral, Casterman, HC 18,45.
 3. De Brokkenmakers integraal band 5, Christian Denayer/André-Paul Duchâteau, Le Lombard, HC 30,80. (Delen 13 t/m 15 + dossier.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken