skip to Main Content

2018 WEEK 30

  1. De complete Mac Coy 1: De legende van Mac Coy, Antonio Hernandez Palacios/Jean-Pierre Gourmelen, Uitgeverij Arboris, HC 27,95, luxe HC 59,95. (Bevat de eerste drie verhalen van de gewezen soldaat van de zuidelijken. Met dossier. De luxe editie is in linnen gebonden, voorzien van een stofomslag en heeft een genummerde oplage van 200 exemplaren met preegstempel + bijgevoegd een genummerd prentje eveneens met preegstempel.)
  2. De complete Tanguy en Laverdure 1: De vliegschool van Meknès, Albert Uderzo/Jean-Michel Charlier, Arboris, HC 27,95. (Eindelijk uit herdruk, de serie is nu weer compleet verkrijgbaar.)
  3. Zetari integraal, John M. Burns/Martin Lodewijk, Uitgeverij Prestige, HC 24,95.
  4. De geschiedenis van de toonder Studio’s 9: Een nieuwe generatie tekenaars deel 2, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.
  5. Hebt u geklopt, heer Olivier? – Marten Toonder in woord en beeld, Marten Toonder/Pim Oosterheert en Paul Verhaak, Uitgeverij Cliché, HC 49,95. (De taal van Toonder onderscheidt zich van die van andere schrijvers door toevoeging van illustraties bij de tekst. In de Bommelsaga is zodoende een nieuwe kunstvorm ontstaan door tekst, noch tekening ondergeschikt te maken aan elkaar. Zo is te zien welke grote waarde Toonder aan de illustraties hecht. Daarin gaat Toonder soms zo ver dat tekening en taal elkaar niet alleen ondersteunen, maar  elkaar nodig hebben om Toonders wens “te begrijpen wat hij bedoelt” te verduidelijken. Soms gaat dat zo ver dat taal en tekening elkaar zelfs tegenspreken. Dat levert vaak een humoristisch effect op. Toonder zei zelf “Ik wantrouw de taal, daarom maak ik er tekeningen bij”. In dit boek vindt u de beste voorbeelden van verwevenheid van taal en tekening bijeengezocht.)

  1. DC universum herboren – Justice league boek 2: Uitbraak, diverse auteurs, RW – Uitgeverij, HC 24,50.
  2. Fietsmod, Tobi Dahmen, Uitgeverij SubQ, zwart/wit, HC 29,99. (Mods, skinheads. De Britse subculturen bereiken ook het kleine stadje Wesel, waar Tobi opgroeit. Tobi wil graag bij de mods horen. Hij gaat hippe kleding dragen en naar ska en soul luisteren. De beweging zal hem nooit meer loslaten. In de subcultuur stappen gaat hem makkelijk af, maar hij realiseert niet dat zijn keuze ook weleens heftige, onverwachte consequenties zou kunnen hebben. Fietsmod is een autobiografisch verhaal over opgroeien in een kleine stad en de “mod”-subcultuur van de jaren zestig. Het geeft een indringend beeld van jeugdculturen en de gevaren van op het verkeerde pad komen. Het is een boek over liefde voor muziek, over opgroeien in de kleine stad en over vriendschap.)
  3. Donald Duck dubbelpocket 64: De nevelpiraat, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 7,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken