skip to Main Content

2017 WEEK 48

Zondag 3 december en maandag 4 december extra open van 12 tot 17 uur!

 1. Overlevenden van de holocaust, Zane Whittingham & Ryan Jones, Uitgeverij Memphis Belle, HC 14,95. (Tussen 1933 en 1945 waren Adolf Hitler en zijn nazipartij verantwoordelijk voor de vervolging, mishandeling en dood van miljoenen Europese Joden. Deze bijzondere graphic novel vertelt de verhalen van zes joodse kinderen die de Holocaust hebben overleefd. Je leest onder andere over de angstige Kristallnacht, over een gewelddadige nazi-inval in het door oorlog verscheurde Parijs, over de verschrikkelijke bombardementen op de Engelse plaats Coventry en over de deportatie naar, en aankomst in, het gruwelijke Auschwitz. Elk verhaal is waargebeurd en toont de enorme overlevingskracht van de mens. In 2014 werd van deze verhalen een documentaire gemaakt: Children of the Holocaust. Genomineerd voor een Bafta Award!)
 2. Virus #2: Highborn, Patrick Cornelis, Pangolin Comics, zwart/wit, 17,50.
 3. Stripgids # 2, november 2017, Strip Turnhout, 14,99.
 4. Donald Duck themapocket 28: Is dit nou kunst?, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.
 5. De complete Sophie 2: De vindingen van Karapolie, Jidéhem, Arboris, HC 24,95, luxe HC 59,95. (De luxe uitvoering is met stofomslag en heeft een genummerde oplage van 90 exemplaren + bijgevoegd een genummerd prentje. Zowel boek als prentje zijn voorzien van een preegstempel.)
 6. Wunderwaffen 8: De bliksem van Thor, Maza/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.

 1. USA über alles 2: Basis 51, Maza/Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 2. De meester-inquisiteurs 3: Nikolaï, Augustin Popescu/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 3. Collectie 1800: Sherlock Holmes – Crime alleys 2: Een plotse roeping, Allessandro Nespolino/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 4. Tijd voor beweging met Daniël, Matthias Phlips, Uitgeverij Polis, HC 24,99. (Terwijl onze oude, vertrouwde wereld op instorten staat, blijft hij een rots in de branding. Daniël. Hij bekijkt het leven door een roze bril, zonder al te rooskleurige dromen te koesteren. Grote dromen en verlangens worden door hem teruggebracht tot hun genadeloos geestige essentie.)
 5. Stille meisjes, Sibylline Meynet/Salomé Joly, PerspectivesArt9, HC 17,50. (“Zal ik je ‘ns pakken met je hoge hakken?” Woorden die zomaar geroepen worden wanneer ze voorbijloopt. Maar ze doet alsof ze het niet hoorde. Dat doet ze altijd. Achteraf bekeken is het niet zo erg. Eigenlijk is het zelfs lachwekkend. “Ze”, dat is Ana, Maya, Zoé, Julie. Het is je vriendin, je dochter, je zus, je verloofde. Het is jij en ik. En het gebeurt elke dag. Het gebeurt zo vaak dat ze haar jurkje liever ruilt voor een lange broek. Om niet langer gereduceerd te worden tot een object.)
 6. Alice Matheson 4: Wie is Morgan Skinner?, Federico Pietrobon/Stéphane Betbeder & Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, 8,95.

 1. Dwergen 4: Oosram van de zwervers, Jean-Paul Bordier/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 2. Elfen 13: Gelukzalig de dode strijder, Stéphane Bileau/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 3. De vorsers 1: Ferraris, 1512 – Van lood naar goud, Stefano Carloni/Luca Blengino & Jean-Marc Lainé, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95. (Nicolas Copernicus wordt als wetenschapper vaak gevraagd op conferenties en colloquia. De Poolse astronoom, dokter en jurist heeft jaren gespendeerd aan de gerenommeerde universiteit van Ferraris, die de beste studenten uit heel Europa verenigt. Zelfs de rebelse types die lak hebben aan de conventies van de canonieke leer. Bij zijn aankomst treft Copernicus een faculteit aan in rep en roer, opgeschrikt door de zelfmoord van een jonge student. Bepaalde individuen, zoals de arrogante Paracelsus, stellen de omstandigheden van het overlijden in twijfel, terwijl het onderzoek van de politie beperkt blijft tot een aantal ondervragingen. Zullen de wijsgeren met hun briljante geesten in staat zijn om de menselijke ziel te doorgronden en een nieuw licht te werpen op die duistere zaak? Enkele wetenschappers, waaronder Copernicus, onderzoeken de moord op een docent in de universiteit aan de hand van wetenschappelijke methodes.)
 4. Samoerai legenden 3: Het rode ochtendgloren, Cristina Mormile/Jean-François Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, 8,95.
 5. De zang van de vampiers 17, seizoen 3 boek 5: Werkelijkheden, Richard Guerineau/Eric Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, 8,95.
 6. Zij schreven geschiedenis 4: Djenghis Khan, Manuel Garcia/Denis-Pierre Filippi & Marie Favereau, Uitgeverij Daedalus, 7,95. (HC week 41-17.)

 1. Wills kracht, Willem Ristier, Uitgeverij SubQ, 19,99. (Willem Ritstiers vrouw Will ontdekte een knobbeltje in haar borst en kreeg de diagnose borstkanker. In dit boek tekent Willem Ritstier het proces in hun gezin. De vragen die er komen, de angsten, de behandelingen en het einde. Tijdens haar reis van vijf jaar door de medische wereld werd duidelijk dat kanker nog altijd een relatief onbekend terrein is in die wereld. Soms voelde het of er maar wat werd gegokt en als er iets aansloeg werd dat gezien als een overwinning. Helaas is dat niet altijd het geval, zo ook niet bij de vrouw van Willem. Willem Ritstier werkte zeven jaar aan dit boek. Het is ondanks alles geen somber verhaal geworden, ook door de grafische en kleurrijke stijl.)
 2. Jonathan Cartland 1: De indianenvriend, Michel Blanc-Dumont/Laurence Harlé, Uitgeverij Sherpa, zwart/wit, HC 29,95. (Prachtige heruitgave in een beperkte oplage van 500 exemplaren. Later volgt ook nog een luxe editie in een oplage van 75 stuks voorzien van een bandstempel met bijgevoegd een prent.)
 3. Jonathan Cartland 2: Het laatste konvooi naar Oregon, Michel Blanc-Dumont/Laurence Harlé, Uitgeverij Sherpa, zwart/wit, HC 29,95.
 4. Angor boek 3 van 5: Het eiland met het eigendom, Dimitri Armand/Jean-Charles Gaudin, Dark Dragon Books, 8,95.
 5. Angor boek 4 van 5: Vilyana, Dimitri Armand/Jean-Charles Gaudin, Dark Dragon Books, 8,95.
 6. De avonturen van de Pirates of the Caribbean: “De bewakers van de windbaai” + “Water en Vuur”, Joe Flood/Chris Schweizer, Dark Dragon Books, 6,95.
 7. De avonturen van de Pirates of the Caribbean: “Banshee-bonus” + “Moeder van water”, Joe Flood/Chris Schweizer, Dark Dragon Books, 6,95.

 1. Steam Noir – Het koperen hart boek 3 van 4, Felix Mertikat/Verena Klinke, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, diverse auteurs, Dark Dragon Books 14,95. (Remastered filmboek.)
 3. Star Wars Darth Maul: Niet zonder strijd deel 1 van 2, Luke Ross/Cullen Bunn, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Star Wars Darth Maul: Niet zonder strijd deel 2 van 2, Luke Ross/Cullen Bunn, Dark Dragon Books, 8,95.
 5. Leren lezen met: Star Wars niveau 1: Strijd in het kasteel, Andrea Parisi & Grzegorz Krysinski/Nate Millici, Dark Dragon Books, HC 9,95.
 6. Leren lezen met: Star Wars niveau 3: Het gevecht in het bos, Pilot Studio/Nate Millici, Dark Dragon Books, HC 9,95.
 7. Op de barricades! – Blijf van mijn vriendin af, Xavier Fourquemin/Wilfred Lupano, Dark Dragon Books, HC 18,95.
 8. De kat die geen brokjes lust, Odrade, Dark Dragon Books, HC 18,95. (Een gewone kat, wat aan de dikke kant, ontsnapt op een avond op zoek naar zijn lievelingseten: vlees. Hij heeft een hekel aan brokjes, die hij thuis gewoonlijk krijgt. Om zijn honger te stillen is hij tot alles bereid. Daardoor beleeft hij verrassende, absurde, tragikomische avonturen, waar zijn baasje geen idee van heeft.)

 1. De Eenhoornridder, Guillermo G. Escalada/Stéphane Piatzszek, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 28-17.)
 2. Complot in het wildpark, Steve van Bael/Jan Kragt, Eureducation, 7,95. (Dieren en mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit prachtig getekende stripalbum komt die relatie tussen mens en dier én dieren onderling op een bijzondere manier tot leven. Humor, stropers, geheime intriges en boeiende dieren met hun soms hilarische gedrag en relatieperikelen wisselen elkaar in een adembenemend tempo af. Ontrafel samen met Ellen en Irma een wereldwijd complot en ervaar van heel dichtbij de passie en liefde voor dieren in de fascinerende wereld van WILDLANDS.)
 3. Prins Valiant 29: Jaargang 1965, Hal Foster, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Golden City 12: Stadsguerrilla, Nicolas Malfin/Daniel Pecqueur, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 5. Blue adventures artbook, Nicolas Malfin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 6. Golden City exclusief pakket: Nicolas Malfin/Daniel Pecqueur, Silvester Strips Uitgeverij, HC 49,95.
 7. Operatie Overlord 5: De pointe du hoc, Chistian Dalla Vechia/Bruno Falba, Silvester Strips Uitgeverij, 7,95. (HC week 40-17.)

 1. De avonturen van Betsy 2: Het zilveren spook, Jérome Phalippou/Olivier Marin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 2. Arctica 9: Zwart commando, Boyan Kovačević/Daniel Pecqueur, Silvester Strips uitgeverij, HC 16,95.
 3. De verborgen geschiedenis 32: Apocalypto, Igor Kordey/Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Hauteville House 13: De orde van de obsidiaan, Thierry Gioux/Fred Duval, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken