skip to Main Content

2017 WEEK 47

 1. Familieziek, Peter van Dongen, Scratch Books, HC 24,95. (Voor Familieziek bewerkte Peter van Dongen de gelijknamige roman van Adriaan van Dis tot een beeldroman. Een verhaal in taferelen over een Indisch gezin, getekend door de oorlog, dat probeert te aarden in het Holland van de jaren vijftig. De zussen fluisteren achter het gordijn over hun geheimen. De vader, gebrand op rechtsherstel, bereidt zijn zoon voor op een nieuw gevaar. De Russen! Te midden van dit alles vindt de jongen troost bij zijn schaduwbroertje, wiens aanwezigheid hij voelt maar over wie nooit gesproken mag worden.)
 2. De meesters van WhitePlain 1: Verbonden door haat, Antoine Giner-Belmonte/Edouard Chevais-Deighton, Saga Uitgaven, HC 19,99. (1837. Henri Berthier, eigenaar van de WhitePlainplantage en lid van de democratische partij in Louisiana, staat op het punt vader te worden. Terwijl zijn vrouw Sally het kind baart, weerklinkt een schot. Elf jaar later is Charles, het kind dat die avond werd geboren, de perfecte vertegenwoordiger van zijn klasse. Een arrogante kwajongen met een superioriteitsgevoel, vooral tegenover slaven. Zijn bloed kookt wanneer hij achter de hechte band komt tussen zijn moeder en Mozes, een jonge zwarte die even oud is als hijzelf. De twee jongeren worden hopeloos verbonden door hun haat voor elkaar.)
 3. De erectie deel 2 van 2, Lounis Chanbane/Jim, Saga Uitgaven, HC 19,99.

 1. Dag en Heidi 1: Het rode licht, Maria de Winter/Jeff Broeckx, zwart/wit 8,99.
 2. Garfield compleet 5: 1986 tot 1988, Jim Davis, Saga Uitgaven, zwart/wit, HC 29,99.
 3. Stille woorden, Frédéric Blier/Laurent Galandon, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Omdat hij zich ongeliefd voelt in zijn familie verlaat Célestin het platteland om naar de hoofdstad te trekken waar hij zijn kinderdroom hoopt te realiseren. Films maken! Maar als onbeduidende notarisklerk, zonder referenties of kennis, blijkt dat een lastig project te zijn. Ondanks de tips van zijn vriend Anatole Fortevoix, een voormalige kermisomroeper en nu directeur van een bioscoop, die hem op het hart drukt terug naar het notariaat van zijn vader te gaan, vindt Célestin een plaatsje als assistentdecorateur in een filmstudio. De leerling-regisseur krijgt door onverwachte ontmoetingen in burleske omstandigheden een eerste kans. Hij is vastbesloten zijn droom te realiseren, via een omweg. Met extra dossier over de uitvinding van de film en de gebroeders Lumière.)
 4. Voyeurs deel 1, Horacio Altuna, Saga Uitgaven, HC 29,99. (Horacio Altuna is een van de meesters van de erotische strip. Hij is geboren in Argentinië, hij woont en werkt in Spanje, dicht bij Barcelona. Dit is het eerste deel van een collectie met alle stripverhalen, illustraties en schetsen die in het maandblad Playboy verschenen. De originele platen zijn opnieuw ingescand, vertaald en geletterd. Voyeur is de nieuwe titel van Altuna’s kortverhalenreeks Opwindende Gebeurtenissen. Dit eerste deel bundelt 24 kortverhalen en een 20-tal pagina’s nooit eerder gepubliceerde “indiscrete schetsen”.)

 1. Van 9 tot 5 deel 2: Gezelligheid 3.0, Dirk van de Wiel, De Harmonie, zwart/wit, 12,50.
 2. Eugène 9: En die dikke, Jan Dirk Barreveld, Syndikaat, 8,95.
 3. Swamp Thing 9: Swamp Thing is gek!, Floris Oudshoorn, Syndikaat, 8,95.
 4. Zen zonder meester, Frenk Meeuwsen, Uitgeverij Sherpa, zwart/wit 19,95. (Auteur Frenk Meeuwsen [1965] werkte drie jaar aan deze semi-autobiografie over zijn ervaringen met zen en spiritualiteit. In 55 korte hoofdstukken, die zich zowel in Europa als in Japan afspelen, beschrijft hij zijn belevenissen en zijn zoektocht naar verdieping en doet dat vooral met heel veel humor. Meeuwsen ontpopt zich als een rasschrijver en getalenteerd tekenaar.)
 5. Grenzeloos – waargebeurde verhalen uit een grensregio, Tejohaas Productions, 25,00. (Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Limburg, na het ontbinden van de Duitse bond, definitief onderdeel werd van het Koninkrijk der Nederlanden. Sindsdien lagen de grenzen van de meest zuidelijke provincie nog verre van vast, al helemaal niet in de hoofden van haar inwoners. Marco Jeurissen, Jean Gouders, Gady Mirtenbaum, Berend Vonk en Toon Hezemans zijn op zoek gegaan naar vergeten verhalen en verborgen histories die zich afspelen in het grensgebied met Duitsland en België. Het album is een verzameling van getekende anekdotes en reportages in ieders eigen stijl en op basis van eigen onderzoek.)
 6. Donald Duck pocket 268: De kerstboom, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken