skip to Main Content

2017 WEEK 36

SILVERSTER VERZAMELBOXEN
In november komen er weer een aantal verzamelcassettes
uit bij Silvester Strips Uitgeverij. Lege box + prent voor € 15,00.
TEKEN NU IN !!!
Cosa Nostra box 3 (11 t/m 14)
Drakenbloed box 3 (7 t/m 9)
Hemel in strijd box (1 t/m 4)
De orde van de drakenridders box 4 (10 t/m 12)
De orde van de drakenridders box 5 (13 t/m 15)
De orde van de drakenridders box 6 (16 t/m 18)
Orion box (1 + 2)
De verborgen geschiedenis box 5 (28 t/m 32)
Wollodrïn box 4 (7 + 8)

 1. Donald Duck history pocket 6: De moderne tijd, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.
 2. Peter’s zeurkalender 2018, Peter van Straaten, De Harmonie, zwart/wit, 15,00.
 3. Het 9e eiland, Marcel Ruijters, Uitgeverij Sherpa, zwart/wit, 19,95. (Het 9e eiland is in eerste instantie een aburdistische en humoristische avonturenstrip, dat zich afspeelt op een tropisch eiland, waar de gestrande hoofdpersoon zich te buiten gaat aan seks en kannibalisme. Maar onder dit gruwelsprookje valt een tweede vertelling te lezen, waarin de auteur het fenomeen “stripverhaal” analyseert en becommentarieert.)
 4. Murdervale, Vicente Cifuentes, Prestige, HC 14,95. (De relatie van Victor en Sara staat onder druk. Daarbij helpt het niet dat hij door zijn stressvolle baan bijna nooit thuis is. Als Victor instort tijdens een ruzie met Sara, is dat een wake-up call. De huisarts adviseert rust, dus gaat het stel op een broodnodige vakantie. Een autorit zonder doel voor ogen. Onderweg horen ze over een dorp dat zo afgelegen ligt dat het niet eens op de kaart staat: Murdervale. Het is er inderdaad rustig, misschien wel te rustig. Is Murdervale wel wat het is? Victor krijgt hallucinaties van de medicijnen die hij slikt. Of hangt dit samen met de vloek die een oude vrouw ooit over het dorp uitsprak? Door hun dagelijkse hel te ontvluchten, lijken Victor en Sara in een veel ergere hel te zijn beland. Ze moeten nu niet strijden voor hun relatie, maar voor hun leven.)
 5. Byron P.D.: Het portret, Rodrigo Luján/Alberto Moreno, Prestige, HC 14,95. (Londen, 1880. In een vreemd antiekwinkeltje kopen advocaat Denton Wingham en zijn vrouw Katrina een vrouwenportret. Door de geheimzinnige gebeurtenissen die volgen, raakt onze held bij de zaak betrokken: Ian Byron, psychisch detective en lid van de duistere orde der Wachters.)

 1. Mijn vriend Grompf 1: Onze huisyeti, Nob, Plan A Uitgevers, HC 9,95. (AVI E5.)
 2. Mijn vriend Grompf 2: Een harige makker, Nob, Plan A Uitgevers, HC 9,95. (AVI M6.)
 3. Mijn vriend Grompf 3: Hajaa!, Nob, Plan A Uitgevers, HC 9,95. (AVI E6.)
 4. Arcadia archief 41: Melisande: Het tovertoernooi, Clarke, Arcadia vzw, HC 23,95. (Deze uitgave heeft een genummerde & gesigneerde oplage van 500 exemplaren en is gebonden met linnen rug.)
 5. Tex Willer 8: Storm over Galveston, Massimo Rotundo/Pasquale Ruju, Uitgevrij Hum!, zwart/wit 17,95.
 6. Mortensens mondiale mysteries 1: De rode robijn, Lars Jakobsen, Hauwaerts Uitgeverij, 10,00. (Volgens de legende is de Rode Robijn behekst. Mortensen moet dit gestolen kleinood terugbrengen naar zijn plaats in de geschiedenis, maar een handjevol kapers op de kust zit hem op de hielen. Mortensen en zijn nieuwe vriendin Kate belanden op de plek waar niemand de Rode Robijn verwacht. Aan boord van de Titanic. Zal de vloek van de robijn Mortensen naar de bodem van de oceaan verdoemen? De geschiedenis van de wereld wordt herschreven. Niemand weet ervan… tot vandaag.)

 1. Mortensens mondiale mysteries 2: Santa Fé jail, Lars Jakobsen, Hauwaerts Uitgeverij, 10,00.
 2. De Miekes: Zonnedorp op z’n kop, Philippe Delzenne, Ballon Comics, 5,95. (Flip is een geluksvogel. Nu Jommeke en Filiberke op reis zijn, mag hij op pad met de Miekes. Ze verzeilen bij professor Gobelijn maar die geeft niet thuis. Vreemd. Ze gaan op verkenning door zijn huis en in de kelder stuiten ze op een eigenaardig wezentje. Een afgeleide reeks van Jommeke.)
 3. Bff’s 4: Wat ’n plaatje!, Philippe Jenech/Christophe Cazenove, Ballon Comics, 6,95.
 4. Angry Birds – movie comics 3: Ten aanval!, diverse auteurs, Ballon Comics, 6,95.
 5. Voetbalgek! deel 14, Olivier Saive/Christophe Cazenove & Sulpice, Ballon Comics, 6,95.
 6. Zon, Wilbert van der Steen, [Blloan], HC 17,95. (Lucien is het resultaat van een dronken vrijpartij. Zijn moeder kon de schaamte nooit van zich afschudden en is hem liever kwijt dan rijk. Maar voor zijn grootvader is Lucien de zoon die hij nooit gehad heeft. Hij ziet in hem de erfgenaam van zijn bedrijf en neemt hem onder zijn vleugels. Er groeit een hechte band tussen de twee. Tot grootvader op een dag sterft. Als Lucien met zijn demente grootmoeder gaat wandelen, gebeurt er een vreselijk ongeluk. Hij wordt beschuldigd van moord en belandt moederziel alleen in de gevangenis.)

 1. Airborne 44 integraal 2 (Bevat de delen 3 en 4, heeft dezelfde kaft als deel 3), Philippe Jarbinet, Casterman, HC 20,00.
 2. De Killer cyclus 2 integraal, Luc Jacamon/Matz, Casterman, HC 45,00. (Bundel van de delen 6 t/m 10.)
 3. Het verslag van Brodeck boek 2/2: De stilte, Manu Larcenet naar Philippe Claudel, Dargaud Benelux, zwart/wit, HC 24,95.
 4. Trent integraal band 1 van 3, Léo/Rodolphe, Dargaud Benelux, HC 24,95. (Bundel van de eerste 3 delen.)
 5. Zoon van de zon, Éric Henninot/Fabien Nury, Dargaud Benelux, HC 19,95. (Aan boord van zijn tweemaster vaart David Grief tussen de Salomoneilanden waar hij handel voert. Hij is een keiharde maar eerlijke koopman. Zo deinst hij er niet van terug om zijn leven te wagen om een openstaande rekening te vereffenen! Een raadselachtige verkoop van parels brengt hem naar het eiland Hikihoho. Daar zwaait de oude Parlay de scepter, die zichzelf tot koning uitriep van een Indiaanse gemeenschap. Het atol in de Stille Zuidzee wordt de verzamelplaats voor mannen die achter hersenschimmen aanjagen of gedreven worden door een waanzinnige hebzucht. En dan steekt een vreselijke orkaan op. Moderne interpretatie van The Son of the Sun [1912] van de Amerikaanse schrijver Jack London.)

 1. Katanga 1: Diamanten, Sylvain Vallée/Fabien Nury, Dargaud Benelux, HC 17,95. (1960. Na tachtig jaar koloniale overheersing door de Belgen, roept Congo zijn onafhankelijkheid uit. Minder dan twee weken later scheurt de rijke mijnprovincie Katanga zich af. Congo en Katanga staan meteen op voet van oorlog. Inzet van hun conflict? Het bezit van de diamantmijnen. De moordpartijen volgen elkaar op en veel burgers vluchten weg. De VN komt tussen en stuurt blauwhelmen. Tegelijk wordt een horde meedogenloze huurlingen ingeschakeld om de bezette mijnexploitaties te bevrijden. Charlie, een zwarte huisbediende, krijgt een ongelooflijke schat in handen: 30 miljoen dollar aan diamanten. Het maakt hem de meest gezochte zwarte van Katanga. Politieke thriller, een sprong in de chaos bij de dekolonisering van Congo. Fictief verhaal tegen de achtergrond van een turbulent stuk van de Belgische geschiedenis.)
 2. Wayne Shelton 13: Vendetta, Christian Denayer/Jean Van Hamme, Dargaud Benelux, 7,95.
 3. H.G. Wells collectie 2: De oorlog der werelden deel 2 van 2, Vicente Cifuentes/Dobbs, Glénat Benelux, HC 16,95.
 4. Borgia integraal, Milo Manara/Alexandro Jodorowski, Glénat Benelux, HC 45,00. (Bundel van de 4 delen. Compleet afgerond verhaal.)
 5. Dokus de leerling 23: Meesterspieker, Godi/Benoît Zidrou, Le Lombard, 6,95.
 6. Saga Valta deel 3, Mohamed Aouamri/Jean Dufaux, Le Lombard, 7,95.

 1. Steven Sterk de integrale 2: 1968 – 1973, diverse auteurs, Le Lombard, HC 29,95. (Bundel van de delen 4 t/m 6.)
 2. Frnk 1: Het prille begin, Brice Cossu/Olivier Bocquet, Dupuis, introprijs 5,00. (Frank woont al zolang hij zich herinnert in een weeshuis. Hij is dertien nu en het zoveelste gezin staat op het punt hem te adopteren. Maar dan laat de directrice glippen dat niemand weet wat er van zijn ouders is geworden. Dat brengt Frank van streek, hij dacht immers dat ze dood waren! Hij vlucht en gaat op zoek naar zijn familie. Nieuwe jeugdreeks vol humor en avontuur.)
 3. Frnk 2: De vuurdoop, Brice Cossu/Olivier Bocquet, Dupuis, 5,00.
 4. De Rode Baron 3: Donjons en draken, Carlos Puerta/Pierre Veys, Dupuis, HC 14,95.
 5. Alles van Guust Chronologisch 3: Heet van de Flater, André Franquin & Jidéhem, Dupuis, HC 16,95.
 6. Alles van Guust Chronologisch 4: Daverende Flaters te koop, André Franquin & Jidéhem, Dupuis, HC 16,95.
 7. Jeremiah 35: Kurdy Malloy en Mama Olga, Hermann, Dupuis, 7,95, HC 13,95.
 8. Michel Vaillant seizoen 2 deel 6: Rebellion, Marc Bourgne & Benjamin Benéteau/Philippe Graton & Denis Lapière, Graton/Dupuis, 7,95, HC 13,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken