skip to Main Content

2017 WEEK 28

 1. Ivo en de Vikingszoon 3: De vijand overzee, Roelof Wijtsma, Christelijke Tijdschriften, 7,95.
 2. Justice league boek 4: De grid, diverse auteurs, RW – Uitgeverij, HC 23,50.
 3. Het complete proza 1: Heer Bommel en ik – essays over Bommel en Tom Poes en strips, Marten Toonder/Klaas Driebergen, zwart/wit 19,99. (Marten Toonder schreef een grote hoeveelheid essays, artikelen en ander “beschouwend proza”. Tezamen met zijn korte verhalen verschijnen al deze verspreid verschenen stukken voor het eerst compleet in boekvorm in een vierdelige reeks. In dit eerste deel zijn al Toonders essays, lezingen, voorwoorden en ingezonden brieven over de Bommelverhalen samengebracht. Ook de voorwoorden die hij schreef bij alle 177 Bommelverhalen uit de 40 banden van “Heer Bommel – Volledige werken – De dagbladpublicaties” van uitgeverij Panda zijn integraal opgenomen. Daarnaast bevat dit deel de artikelen die Toonder schreef over strips in het algemeen. Een onderwerp waarin hij als “vader van het Nederlandse beeldverhaal” decennialang de deskundige bij uitstek was. Enkele stukken zijn nooit eerder gepubliceerd. Een schat aan informatie voor de Bommel- en stripliefhebber.)
 4. Fokke & Sukke aan de praat, John Stuart Reid/Jean-Marc van Tol & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, zwart/wit, HC 12,50. (De beste therapiegrappen.)

 1. Star Wars – De laatste vlucht van de Harbinger deel 1 van 2, George Molina/Aaron & Milla, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. Star Wars – De laatste vlucht van de Harbinger deel 2 van 2, George Molina/Aaron & Milla, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. Assassin’s creed: Zonsondergang deel 1 van 2, Neil Edwards/Anthony del Col & Conor McCreery, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Assassin’s creed: Zonsondergang deel 2 van 2, Neil Edwards/Anthony del Col & Conor McCreery, Dark Dragon Books, 8,95.
 5. De avonturen van Lily, Lea en Lee: Drie sterren cupcakes, Émilie Decrock/Maxe l’Hermenier, Dark Dragon Books, 6,95. (Lily, Lea en Lee zijn al onafscheidelijk vanaf hun peutertijd, maar hebben alle drie een heel ander karakter. Lea is de leider van het trio. De extraverte fashionista droomt ervan haar eigen modelijn te lanceren. Lee houdt van proefjes doen; zij is de chemicus van de groep. Ooit zal ze het eerste biologische merk make-up creëren. Lily is het meest verlegen van de drie. Als echte geek is ze altijd op de hoogte van alle technologie. Haar andere passie: koken! Dit wordt een belangrijk jaar voor haar. Om te slagen voor haar eerste jaar op de beroepsopleiding moet ze haar stage in een voornaam restaurant succesvol afronden. Met het zware werk en een weinig begripvolle chef zal Lily al haar goede wil en creativiteit in moeten zetten om er goed doorheen te komen. Gelukkig kan ze rekenen op Lee en Lea, die altijd vol goede ideeën zitten.)

 1. Wraithborn, renaissance deel 1 van 3, Joe Benitez/Marcia Chen & Joe Benitez, Dark Dragon Books, 8,95. (In deze trilogie nemen een normaal meisje, dat boven-natuurlijke krachten heeft gekregen, en een jonge krijger, van wie de krachten zijn gestolen, het op tegen demonische wezens die een hedendaagse wereld teisteren. Er zijn demonen onder ons, geketend en onzichtbaar, maar immer worstelend om vaste voet te krijgen in de materiële wereld. Een geheime broederschap van krijgers bewaakt een oude kracht, de Wraithborn. Dit is het enige wapen dat de wezens in bedwang houdt. Valin is de jonge krijger die al vanaf zijn geboorte wordt opgeleid om de Wraithborn te erven en te bewaken. Maar door toeval – of verraad? – komt de kracht terecht bij het schoolmeisje Melanie. Samen moeten de verlegen, ongetrainde tiener en de trotse krijger zonder krachten een manier vinden om gebruik te maken van de Wraithborn en de mensheid te redden van een algehele demonenonderdrukking.)
 2. Wraithborn, renaissance deel 2 van 3, Joe Benitez/Marcia Chen & Joe Benitez, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. Op de barricades! – De rode olifanten, Lucy Mazel/Wilfred Lupano, Dark Dragon Books, HC 18,95. (Revolutie is niet alleen een zaak voor mannen. Op de barricades is geschreven door Lupano maar wordt steeds getekend door een andere tekenaar.)
 4. Op de barricades! – De spook-aristocrate, Anthony Jean/Wilfred Lupano, Dark Dragon Books, HC 18,95.
 5. De Eenhoornridder, Guillermo G. Escalada/Stéphane Piatzszek, Dark Dragon Books, HC 18,95. (Een ridder op zoek naar de zin van zijn bestaan. Een buitengewoon bijzonder avontuur, haarscherp in beeld gebracht. Een dramatisch verhaal over vernietiging en verlossing, over droom en wedergeboorte.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken