skip to Main Content

2024 WEEK 42

  1. Vleugels van Eer 1: Hans-Joachim Marseille, Antonio Gil, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Ontdek de Vleugels van Eer, een reeks met afgeronde verhalen per album van onverschrokken piloten. Een combinatie van oorlog en luchtvaart van Antonio Gil, de auteur van Operatie Market Garden en De hertog van Alva. Het eerste deel is over Hans-Joachim Marseille, de “Ster van Afrika”. Een Duitse jachtvlieger en legendarische aas uit de Tweede Wereldoorlog.)
  2. Gil St. André 14: Een onverkwikkelijke zaak, Chrys Millien/Jean-Charles Kraehn, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
  3. Collectie Plankgas 20 – Jacky Ickx 2: Monsieur Le Mans, Jean-Marc Krings/Dugomier, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (De softcover volgt in week 47.)

  1. Het verhaal van Louise Pembleton 1: Het pension van Miss Daisy, Djief/Ben Prieur, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95. (In 1985 krijgt schrijver Roger Lefort de opdracht om een biografie te schrijven van Louise Pembleton, een 84-jarige inwoonster van Cape May in de Verenigde Staten. In mei van dat jaar landt hij op het New Yorkse vliegveld JFK en reist door naar de beroemde badplaats aan de oostkust, om de vrouw te ontmoeten wier uitzonderlijke leven de komende weken de pagina’s van zijn notitieboeken zal gaan vullen. Als hij de deur van Pembleton Manor binnengaat, heeft Roger geen idee dat hij op het punt staat het New York van de tweede helft van de jaren 1920 binnen te stappen en de eerste stappen te volgen van het professionele leven van een buitengewone vrouw, die achtereenvolgens als journaliste, fotografe, illustratrice, actrice, vrouwenactiviste en modeontwerpster werkzaam was en daarnaast nog vele andere levens leidde.)
  2. Carmen McCallum cyclus 5: Bandiagara, deel 15: Centaur, Emem/Maffre/Duval, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
  3. Travis cyclus 5: Europa-missie en opstand van de GGW, deel 15: Europa, Quet/Schelle/Duval, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

  1. Het Kasteel van Miljoenen Jaren 2: Sinds mensenheugenis, Vladetic/Nolane/Przybylski, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (De softcover volgt in week 47.)
  2. De Wijsheid van Mythes – Gilgamesj 3: De zoektocht naar onsterfelijkheid, Pierre Taranzano/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (De softcover volgt in week 47.)
  3. De Wijsheid van Mythes – De Ilias 3: De val van Troje, Pierre Taranzano/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

  1. Dwergen 23: Ararun en de blauwe razernij, Deplano/Powell/Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Softcover volgt in week 47.)
  2. De Kronieken van Atlantis 2: De zwarte spiegel, Stefano Martino, Uitgeverij Daedalus, HC 23,50. (De softcover volgt in week 50.)
  3. Arboris XL 9: De wraak van Eliza Fuller, Le Hénanff/Seiter, Uitgeverij Arboris, SC 13,95/HC 23,95.

  1. Oorlogen & Draken 1: De slag om Engeland, Vax/Powell/Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 23,50.(Wanneer een oorlog de wereld in vuur en vlam zet, ontwaken de draken om hun krachten te bundelen met helden, wier lot de loop van de geschiedenis verandert. 1940. Hitler lanceert een groot luchtoffensief tegen Engeland, verdedigd door de Royal Air Force. Terwijl de Luftwaffe zich voorbereidt om Londen te verwoesten, vliegt een mysterieuze draak door het Britse luchtruim. De softcover volgt in week 50.)
  2. Oorlogen & Draken 1: De slag om Engeland, Vax/Powell/Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC zwart/wit 30,95.(Uitgevoerd in zwart/wit en inclusief extra schetsdossier.)
  3. Bloedkoninginnen: Roxelana – De vreugdevolle 2, Roman/Rizzu/Greiner, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

  1. Medea 3: De barbaarse echtgenote, Nancy Peña/Blandine Le Callet, Lauwert Uitgeverij, HC 22,95.
  2. Een Vrolijk Man 1: De monsterlijke stad, Régis Hautiére/David François, Lauwert Uitgeverij, HC 21,95. (New York, 1932. Sasja Stasevitsj Bujak wordt uit Oekraïne verdreven door de Grote Hongersnood die door Stalin is georkestreerd en komt aan in de Verenigde Staten. Hij hoopt een dak boven zijn hoofd te vinden en wat geld te verdienen, maar hij merkt al snel dat Amerika niet het El Dorado is dat hem is voorgespiegeld. Het land worstelt om te herstellen van de crisis van 1929 en er is een tekort aan werk. Twee voorzienige ontmoetingen zullen zijn leven snel op zijn kop zetten.)
  3. Herr Doktor: Geen weg terug, Denoël/Jean-François Vivier, Lauwert Uitgeverij, HC 27,95. (1940. Martin is dokter in Straatsburg. Zijn vrouw, Elisabeth, is Joodse. Wanneer de Duitsers Frankrijk binnenvallen, stuurt hij haar samen met hun dochter naar Parijs. Maar de antisemitische vervolgingen maken het leven in de bezette hoofdstad steeds moeilijker. Bovendien wordt Martin naar het oostfront gestuurd. Het lot zal hem via de Berghof naar de ruïnes van het totalitaire regime in Berlijn brengen. Om menselijk te blijven in de onmenselijkheid van de oorlog moet hij zich voortbewegen op de flinterdunne lijn tussen zijn ethiek en de wrange werkelijkheid van de wereldbrand.)

  1. Stoker, Michaël Olbrechts, Uitgeverij Daedalus, HC 25,50. (1910-1911. Her en der in België vallen speurders van Douane en Accijnzen binnen in afgelegen, verlaten panden om sluikstokers bij de kraag te vatten. Zo ook in de Oost-Vlaamse steden Gent en Eeklo waar ‘de ongrijpbare Bruno Declercq’ op de hielen gezeten wordt en er tot twee keer toe met de schrik vanaf komt. Een waarschuwing voor hem om uit het straatbeeld te verdwijnen. Tien jaar later vieren Maurice en Mira hun bruiloft in het bijzijn van vrienden en familie. Het gespreksonderwerp is de komst van de beruchte Bruno Declercq, vader van de bruidegom. Zal Bruno aan de feesttafel schuiven of blijft hij veilig onder de radar?)
  2. Een Corsicaans Verhaal, Glen Chapron/Dodo, Lauwert Uitgeverij, HC 32,95. (Zoals elke zomer brengt Catherine haar vakantie door in het familiehuis op Corsica. Op een avond wordt ze verrast door een van die stormen waar alleen het eiland van de schoonheid het geheim van kent. Ze kan schuilen in de wagen van Antoine. Na een kort praatje ontdekt ze dat deze charmante vreemdeling niemand minder is dan haar halfbroer! In de grote traditie van de Corsicaanse omerta werd het bestaan van deze broer al meer dan twintig jaar voor haar geheimgehouden. Antoine wist het en Catherine probeert het te begrijpen. Terwijl ze hun verloren tijd inhalen, komen ze geleidelijk aan andere familiegeheimen op het spoor. Maar sommige kunnen beter verborgen blijven.)
  3. Een Oceaan Vol Liefde, Grégory Panaccione/Wilfrid Lupano, Lauwert Uitgeverij, HC 34,95. (Unieke samenwerking tussen de tekenaar van Iemand Om Mee te Praten en de scenarist van Krasse Knarren. Dit boek bevat alleen ideeën die Wilfrid Lupano uit open zee heeft gevist, met behulp van traditionele technieken die de culturele omgeving respecteren, en ingeblikt in de grafische sardienenfabriek Panaccione in Milaan, Italië (Europese Unie). Ingrediënten: oceaan (water, zout, afval), liefde (rozenwater, kussen, sardientjes, meeuwen, pannenkoeken, kreeft, rouwende Bretoense vrouwen), saus (avontuur, spanning, dubbele lagen, sentimenteel drama, absurde wendingen, hilarische grappen), Che Guevara (0,5%), kunstmatig aroma van Maria.)

  1. Arsène Lupin Gentleman Inbreker 4: Gravin de Cagliostro, Michaël Minerbe/Jérôme Eho, Dark Dragon Books, SC 13,95/HC 24,95.
  2. Stranger Things: De tombe van Ybwen 1 van 2, Diego Galindo/Greg Pak, Dark Dragon Books, SC 11,95.
  3. Stranger Things: De tombe van Ybwen 2 van 2, Diego Galindo/Greg Pak, Dark Dragon Books, SC 11,95.

  1. De Meisje van Black City 1: De val der engelen, Lorenzo Nuti/Marco Rastrelli, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Black City, een stad in het westen van de Verenigde Staten, fungeert als een doorvoerpunt voor de soldaten van het noordelijke leger. Hier bevindt zich het Huis van Madame Deveraux en haar Engelen van Black City, drie vrouwen die hun vrijheid proberen te kopen ten koste van hun eigen schande. Door mee te werken aan de overval op de postkoets die het salaris van het leger vervoert, kunnen ze rijker worden dan in 150 jaar van prostitutie. Hun rol? De koeriers afleiden met hun charmes. Maar ze hadden niet gerekend op het gewelddadige en wrede karakter van de koeriers.)
  2. De Meisje van Black City 2: Het gewicht van ketenen, Lorenzo Nuti/Marco Rastrelli, Dark Dragon Books, HC 24,95.
  3. Something is Killing the Children boek 1, Dell’Edera/Muerto/Tynion IV, Dark Dragon Books, HC 29,95. (In het kleine stadje Archer’s Peak verdwijnen kinderen onder mysterieuze en angstaanjagende omstandigheden. De inwoners zijn radeloos en vrezen het ergste. Wanneer de tiener James getuige is van een gruwelijke aanval op zijn vrienden, wordt hij het middelpunt van een nachtmerrie die het stadje overspoelt. Erica Slaughter, een onverschrokken en raadselachtige jonge vrouw, arriveert in Archer’s Peak. Haar missie: de kinderen redden en het kwaad dat hen bedreigt uitroeien. Met haar indrukwekkende vaardigheden en vastberadenheid gaat ze de strijd aan met de monsterlijke wezens die in de schaduwen loeren.)
  4. Something is killing the children boek 2, Dell’Edera/Muerto/Tynion IV, Dark Dragon Books, HC 29,95.
  5. The Nice House on the Lake 1/2, Bueno/Bellaire/Tynion IV, Dark Dragon Books, HC 39,95. (Een luxe en afgelegen huis aan een meer lijkt de perfecte locatie voor een ontspannen vakantie. Voor een diverse groep mensen, uitgenodigd door hun gemeenschappelijke vriend Walter, begint het avontuur vol verwachting en opwinding. De genodigden komen uit verschillende achtergronden en hebben uiteenlopende relaties met Walter, variërend van hechte vrienden tot vage kennissen. Maar zodra ze zich in het huis vestigen, wordt al snel duidelijk dat Walter geen gewone gastheer is. De sfeer verandert drastisch wanneer de groep ontdekt dat de buitenwereld is verwoest door een apocalyptische gebeurtenis. Geïsoleerd en gevangen in het huis, realiseren ze zich dat Walter dit allemaal van tevoren heeft gepland. Maar wat zijn zijn ware motieven?)
  6. The Nice House on the Lake 2/2, Bueno/Bellaire/Tynion IV, Dark Dragon Books, HC 39,95.

  1. Batman/Superman: World’s Finest: Buitenaards bezoek 1/2, Mora/Moore/Waid, Dark Dragon Books, SC 11,95.
  2. Batman/Superman: World’s Finest: Buitenaards bezoek 2/2, Dan Mora/Mark Waid, Dark Dragon Books, SC 11,95.
  3. Marvel Action: Avengers – The Infinity Gauntlet 1/2, Churilla/Clevinger/Black, Dark Dragon Books, SC 11,95.
  4. Marvel Action: Avengers – The Infinity Gauntlet 2/2, Churilla/Clevinger/Black, Dark Dragon Books, SC 11,95.
  5. Deadpool: Suicide Kings 1/2, Barberi/Benson/Glass, Dark Dragon Books, SC 11,95.
  6. Deadpool: Suicide Kings 2/2, Barberi/Benson/Glass, Dark Dragon Books, SC 11,95.

  1. Jan, Jans en de kinderen 73, Studio Jan Kruis, DPG Media, SC 6,75.
  2. De Familie Super 4: Dark Lowena, Willy Linthout/Ann Smet, Uitgeverij Bonte, SC 8,99/HC 28,00.
  3. De Rechter 27: Rechtspraakmakend, Jesse van Muylwijck, Jessecartoons, SC 19,95.

  1. Sfinxcollectie 11: Luitenant Burton – 12 + 1 kortverhalen, L. & F. Funcken, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 15,00.
  2. Sfinxcollectie 12: De blauwe sperwer – De Peruviaanse puzzel, Sirius, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 15,00.

  1. Pokémon: Het grote avontuur 11 Kusaka/Yamamoto, Panini, SC 8,95.
  2. Donald Duck dubbelpocket 93: Voorbij de grenzen van de wereld, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 8,95.
  3. Donald Duck dubbelpocket 94: De rampzalige nies, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 8,95.
  4. Donald Duck Detectivespocket 2: Avonturen onder de loep, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 10,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken