skip to Main Content

2024 WEEK 40

  1. Storm 34: De jagers van Umatopee, Romano Molenaar/Rob van Bavel, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.
  2. Wynona 2: Het offer, Hans van Oudenaarden, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.
  3. Trollen van Troy 26: De ballade van de natte zee, Jean-Lous Mourier/Christophe Arleston, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.

  1. Jesse Owens: Miles and miles, Gradimir Smudja, Silvester Strips Uitgeverij, HC 34,95. (We herinneren ons Jesse Owens allemaal als viervoudige Olympische kampioen op de spelen van Berlijn. Hij wordt geboren in 1913 in Alabama, in een gezin met elf kinderen, zijn grootvader was een slaaf. Om het verhaal te vertellen van dat kind dat de hele tijd rent, dat wordt achtervolgd door sprinkhanenzwermen, een beer, door politieagenten, de Ku Klux Klan en daarna door atleten, kiest Gradimir Smudja voor een combinatie van fantasie, humor en spektakel. Hoe kan je niét onder de indruk zijn van de schitterende platen van de artiest?)
  2. Ladies at War artbook, Thomas Du Caju, Silvester Strips Uitgeverij, HC 21,95.
  3. Dante’s Hel, Paul & Gaëtan Brizzi, Silvester Strips Uitgeverij, HC 39,95. (Auteurs Paul en Gaëtan Brizzi hebben een opmerkelijke prestatie geleverd in het herschrijven van dit beroemde en moeilijke werk, om het toegankelijk te maken zonder al te grote verdraaiingen en zonder de geest en het genie van Dante te verloochenen. Ze wisten het boek om te zetten in een stripverhaal, met behoud van de essentie: de hang naar het bovenmaatse, de dramatische spanning van het verhaal en de onvermijdelijke duisterheid van het onderwerp.)

  1. Ode aan Franka’s de tanden van de draak 2, diverse auteurs, Uitgeverij L, HC 24,95.
  2. Dutch 2: Outlaws op de vlucht, Anco Dijkman/Ger Apeldoorn, Uitgeverij L, HC 19,95.
  3. Isa Locus 4: Buiten de wet, Fred de Heij, Uitgeverij L, HC 19,95.

  1. Bouncer integraal cyclus 5, Boucq, Standaard Uitgeverij, HC 29,99. (Bevat deel 10 ‘Het vervloekte goud’ en deel 11 ‘Dragon’s Spine’.)
  2. Moon 2, Stephan Louwes/Johan Vandevelde, Menlu, SC 11,99.
  3. Brzrkr boek 2, Garney/Crabtree/Reeves/Kindt, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.

  1. Blasfamous, Mirka Andolfo, Silvester Strips Uitgeverij, HC 39,95. (In een wereld waarin popsterren tot goden zijn gerezen en de massa’s vol adoratie buigen voor een nieuwe generatie virale supersterren, floreren engelen en demonen door deze verheerlijking en genieten van de schijnwerpers die hen onvoorstelbare macht geven. Clelia, de heersende popkoningin, merkt dat haar troon in gevaar komt door een nieuwkomer met een mysterieuze charme. Terwijl haar fans aarzelen en het publiek dreigt af te dwalen, moeten Clelia en haar duivelse agent, Vader Lev, strijden om dominantie op dit opwindende podium van muziek en mystiek. Hoe ver zullen ze gaan om haar aan de top te houden en het mysterie van deze sensationele nieuwe bedreiging te ontrafelen?)
  2. Volage: Kroniek van de onderwereld, Tony Sandoval/Stephen Desberg, Silvester Strips Uitgeverij, HC 34,95. (Ian McGilles wordt wakker in de hel. Wat heeft hij gedaan om dat te verdienen? McGilles deelt zijn gevangenis met een aantal oorlogsmisdadigers, historische figuren en seriemoordenaars die hun plek hier dik hebben verdiend. Deze angstwekkende groep vertelt hem een geheim en ze willen dat hij meedoet. Het gaat om niets minder dan ontsnappen uit de hel.)
  3. De Incal: Psychoversum, Paquette/McCaig/Russell, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Het eerste deel in een nieuwe prequelreeks gebaseerd op de legendarische serie ‘De Incal’ van Jodorowsky en Moebius. Ieder deel is een afgerond verhaal. De Incal, het machtigste artefact van het universum, is verdwenen. De Psychononnen gaan ernaar op zoek, zelfs al moeten ze alles op hun weg vernietigen. Maar ze zijn niet de enige die op het heilige voorwerp jagen: koningin Tanatah en het Montrijk zijn het ook op het spoor… Detective klasse R John Difool raakt tegen wil en dank betrokken bij die gevaarlijke wedloop, waarin hij zal botsen op de Metabaron.)

  1. De Ballade van Soldaat Odawaa, Christian Rossi/Cédric Apikian, Lauwert Uitgeverij, HC 25,95. (Hoe kunnen troepen gemobiliseerd worden als het moreel laag is en de gruwel van de strijd op til is? Een kapitein van het Canadese contingent, in februari 1915 met spoed naar Frankrijk gestuurd, vormt een commando van indiaanse sluipschutters, waaronder de befaamde soldaat Odawaa, bijgenaamd Tomahawk. Zijn bovenmenselijke wapenfeiten en ongekende gewelddadigheid zorgen al snel voor paniek onder de vijand. Een wilde western te midden het niemandsland van ’14-’18.)
  2. De Zazous 1: All too soon, Danide/Salva Rubio, Lauwert Uitgeverij, HC 21,95. (De Duitsers vallen Parijs binnen. Zo begint de lange bezettingsperiode. Maar voor sommige jongeren is er geen sprake van dat de oorlog, de “moffen” of de politie het feest zouden verpesten! De excentrieke en grillige Zazous zijn bovenal grote liefhebbers van jazz en swing. Frankie daarentegen is een eenzaat. Hij moet zich echter aansluiten bij deze groep rebellen en, onvrijwillig, optreden als informant voor de politie. Bij de Zazous ontdekt hij de ware betekenis van toewijding, vriendschap en liefde. En het altijd aanwezige gevaar om alles te verliezen. Zelfs zijn leven.)
  3. De Vermoeide Vorst, Noël Slangen/Kim Duchateau, Manteau, HC 24,99. (Met ‘De Vermoeide Vorst’ maakten striptekenaar Kim Duchateau en politiek analist Noël Slangen een meesterlijke satirische strip over de Belgische politiek en haar eigenaardigheden, helemaal in de stijl van de klassiek geworden Vlaamse krantenstrips.)

  1. Een Kind van Klei, Benjamin Leroy, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Ben en Mina zijn al jaren gelukkig samen. Hij is illustrator en zij runt een cadeauwinkel. Ze dromen van een kind. Die droom wordt doorprikt als blijkt dat ze niet vanzelf kinderen kunnen krijgen. Ze starten een vruchtbaarheidstraject dat hun leven op zijn kop zet. Terwijl Mina haar cadeauwinkel uit het oog verliest door de zware behandeling, vlucht Ben in een fantasiewereld van klei. Hoever willen ze gaan om hun kinderwens te vervullen?)
  2. Altamont, Charlie Adlard/Herik Hanna, Lauwert Uitgeverij, HC 32,95. (December 1969. Enkele maanden na Woodstock besloot de westkust de decibels te verhogen tijdens een festival op het racecircuit van Altamont in Noord-Californië. Jenny en haar vrienden wilden het concert van de eeuw, met de Stones als headliners, niet missen! Hoe ze er raken, hun voorraad wiet, de slechte herinneringen die hen in Bakersfield te wachten staan, het maakt hen niet uit… En ook al ziet de organisatie er wat eigenaardig uit… het belangrijkste is de muziek! Het begint allemaal met een knal, maar de spanning is voelbaar. Tussen het geweld, de acid trips en de Hells Angels… beseft Doc dat ze niet ongeschonden uit Altamont zullen komen.)
  3. Tot de Lente, Charles Masson, Lauwert Uitgeverij, HC 24,95. (Als dokter ontmoet je een aanzienlijk aantal patiënten, min of meer opmerkelijk, die meestal in de anonimiteit terugkeren zodra ze over de drempel van de praktijk zijn gestapt. Maar er is een bijzonder soort menselijkheid die van sommige personen uitgaat. “Marie is een van die mensen die zowel discreet als opmerkelijk is. Toen ik bij haar keelkanker vaststelde, wist ik dat mijn begeleiding bij haar ziekte voor mij meer zou zijn dan een medische behandeling. En ik had gelijk, want ik heb er een album over geschreven.”)

  1. Peter Pan van Kensington, José-Luis Munuera, Standaard Uitgeverij, HC 21,99. (Kensington Gardens is een magische plek, vol feeën, sprekende bomen en mysterieuze schaduwen. Een van de bijzonderste bewoners van het park is Peter Pan, een jongen die half vogel, half mens is – zoals alle kinderen, trouwens. Op een nacht ontmoet hij Maimie Mannering, een jong meisje dat in het park is verdwaald. Hij toont haar de geheimen van het park en vertelt over Neverland en de piraten die daar wonen… maar Maimie wil gewoon naar huis, al blijkt dat helemaal niet zo eenvoudig.)
  2. Dystopolis, Miel Vandepitte, Scratch Books, HC 27,50. (Dystopolis, de laatste stad op aarde. Alsof vuilniszakkenregen en terroriserende bendes nog niet erg genoeg zijn, komt er elke vijf jaar een verschrikking langs, die iedereen in hun benauwde appartementen gekluisterd houdt: de Kannibaal. Kersverse politieagent Abdulla is vastbesloten de beruchte moordenaar te stoppen. Hij leert samen met zijn door angststoornissen geplaagde stage­begeleider Billy al snel meer over de criminele onderwereld van Dystopolis dan hem lief is.)

  1. Dating for Geeks 16: The-end_final-edit_def_def_version2b, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, SC 9,95.
  2. S1ngle 19: Doctor Love, Hanco Kolk/Peter de Wit, Uitgeverij L, SC 9,95.
  3. Fokke & Sukke scheurkalender 2025, John Stuart Reid/Bastiaan Geleijnse & Jean-Marc van Tol, Uitgeverij Catullus, zwart/wit 15,99.

  1. Elsje 14: Beugelbekkie, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, HC 19,95. (Vanwege een logistiek probleem bij de uitgever is de softcover een weekje later.)
  2. Afblijven, Carry Slee/Van der Hoeven/Resh, Overamstel Uitgevers, SC 9,99.
  3. De Smurfen & het verloren dorp 7: Het land van de Smurfende Stenen, Cagniat/Parthoens/Culliford, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

  1. Suske en Wiske 375: De schakende schim, Schoonis/van Gucht/Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
  2. Jommeke 323: Superkwak en Megaboemel, Philippe Delzenne/Kristof Berte, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
  3. De Buurtpolitie 26: Poppypark, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

  1. De Erfenis, Eric Heuvel/Frank Jonker, Uitgeverij L, SC 10,95/HC 21,95. (Terwijl de familie op de boerderij van de pas overleden 91-jarige Kees Peters over de erfenis ruziet, verkennen drie kinderen de rest van de boerderij. In een achterafkamertje vinden ze een doos met allerlei voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en bij ieder voorwerp hoort een verhaal. Verhalen van verzet, verraad en vervolging, die Kees na de oorlog heeft verzameld. Via de erfenis van Kees en hun eigen speurtocht naar het verleden ontdekken de kinderen wat er tijdens de oorlog in Noord-Brabant is gebeurd en welke rol hun familieleden daarbij speelden. En dan blijkt dat Kees al die tijd nog één verhaal achterhield.)
  2. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 18: Helden van Horst, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bundel van de delen 143 t/m 148. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)
  3. F.C. de Kampioenen: Allemaal beestjes special, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, SC 12,99.

  1. Suus & Sas 26: Iedereen een knuffel, Gerard Leever, Uitgeverij L, SC 9,95.
  2. Nachtwacht 17: De spookridder, Louis Clement/Nico De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
  3. Milo 2: SOS Kosmos, Steve van Bael/Nico De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

  1. Collectie Fenix 178: Jerom: De rode vlinder, Studio Vandersteen, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.
  2. Collectie Fenix 179: Tom en Marie-Ann: Goud in de olie, Henri Van Daele/Marcel Steurbaut, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.
  3. Collectie Fenix 180: Joethi: De vlucht van Icarus, Dirk Nuyts/Anch, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.
  4. Collectie Fenix 181: Ex Aequo in de ronde van Frankrijk, Bob de Moor, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.

  1. Erfgoedreeks 4: Een leven vol kruitdamp en sabelgekletter, Karel Verschuere, ’t Vlaams Stripcentrum, HC 49,00. (Karel Verschuere begon in 1952 zijn carrière als eerste luitenant van Willy Vandersteen. Met zijn uitzonderlijk tekentalent werkte hij mee aan iconische reeksen zoals Bessy, De Rode Ridder, Biggles en Tijl Uilenspiegel. Naast zijn bijdrage aan deze bekende series, ontwikkelde Verschuere ook een indrukwekkend eigen oeuvre. De strips in “Karel Verschuere: Een leven vol kruitdamp en sabelgekletter” zijn geselecteerd op basis van twee criteria: ze zijn nooit eerder in albumvorm verschenen of nooit eerder vertaald naar het Nederlands. Deze collectie biedt een nieuw inzicht in zijn creatieve wereld en stelt stripliefhebbers in staat om vergeten meesterwerken te herontdekken.)
  2. Appie Happie boek 5, Dik Bruynesteyn, Kippenvel, HC 24,99.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken