skip to Main Content

2024 WEEK 41

  1. Franka 26: Klifhanger, Henk Kuijpers, Uitgeverij Franka, SC 10,50/HC 22,95.
  2. Franka 26: Klifhanger, Henk Kuijpers, Uitgeverij Franka, luxe HC 49,95/collector’s edition HC 89,95. (De luxe–uitgave heeft een extra dossier, is in groen linnen gebonden met goudopdruk + opgeplakt plaatje en heeft een genummerde & gesigneerde oplage van 2.000 exemplaren. De collector’s edition heeft ook nog een linnen prentenmap met twee prenten en een schuifdoos, in een oplage van 475 exemplaren.)
  3. Storm 34: De jagers van Umatopee, Romano Molenaar/Rob van Bavel, Uitgeverij L, Luxe HC 49,95. (Met linnen rug, extra dossier, andere cover en genummerde/gesigneerde prent. Oplage van 300 exemplaren.)

  1. De laatste dagen van Robert Johnson, Frantz Duchazeau, Concerto Books, HC 34,99. (In de jaren 1930 reist een man van in de twintig, deels zwerver, deels dandy, over de stoffige wegen van Mississippi met alleen een akoestische gitaar en een fles wijn. Ondanks zijn jonge leeftijd lijkt hij het gewicht van de hele wereld op zijn schouders te dragen en een pijnlijk verleden met zich mee te slepen: in de steek gelaten door zijn vader, een kindertijd die hij doorbracht in de katoenvelden, een stiefvader die hem mishandelde en vervolgens de dood in het kraambed van de liefde van zijn leven… Dit moet Robert Johnson wel zijn, de auteur van Sweet Home Chicago, die door zijn lijden de blues als geen ander vertolkt. Terwijl hij zijn nog steeds weinig bekende muziek in een racistisch zuiden van stad tot stad verspreidt, gloort er hoop, want Johnson heeft een afspraak op een bijzondere plek: het podium van de Carnegie Hall in New York, waar producers die in zijn talent geloven, ongeduldig op hem wachten. Maar zijn zelfvernietiging is net zo groot als zijn talent: immens. Zal hij op zijn bestemming aankomen?)
  2. De avonturen van Panda volledige werken 21, Marten Toonder, Cliché, HC 59,95.
  3. Turi & Tolk: De rendierrovers, Dieter Kalenbach, Kippenvel, HC 49,99.

  1. Elsje 14: Beugelbekkie, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, SC 9,95.
  2. Ratjetoe 41, diverse auteurs, Kippenvel, SC 7,50.
  3. Stripnieuws 95 – oktober 2024: Terugblik op stripfestival Breda 2024, diverse auteurs, Het Stripschap, SC 6,50.

  1. Na Jou, Frauke en Elke Leenhouwers, Uitgeverij Oogachtend, HC 29,50. (‘Na jou’ is het verhaal van een verlies. Het legt het ongrijpbare van liefdesverdriet bloot en biedt lezers herkenning en troost in een tijd waarin woorden vaak tekortschieten.)
  2. Diabolik 6: Het geheim van Diabolik, Facciolo/Giussani & Giussani, Dekwerk Publishing, SC 14,95.
  3. Evert Kwok: De stripjes, Tjarko Evenboer/Eelke de Blouw, Uitgeverij Banaan, HC 9,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken