skip to Main Content

2024 WEEK 39

  1. Apache Junction 5: Desert trail, Peter Nuyten, Uitgeverij Arboris, SC 12,95/HC 22,95.
  2. Cody 1: Pikes Peak, John Heijink, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95. (Het jaar is 1850 en we bevinden ons in Colorado, kort voor in die Amerikaanse staat een goldrush uitbreekt. Silvia Brood, een uit Nederland afkomstige vrouw, heeft de lange reis naar Amerika ondernomen om haar broer op te zoeken, die als deputy sheriff werkt in Stokeham City, een plaatsje aan de voet van Pikes Peak. Maar ze is helaas te laat gekomen, haar broer blijkt kort daarvoor te zijn vermoord. Ze raakt betrokken bij het onderzoek naar de moord en gaat met sheriff Jack Cody op zoek naar de verdachten.)
  3. Tex Willer 16: De bron van de eeuwige jeugd, Fabio Civitelli/Giorgio Giusfredi, Uitgeverij Hum!, SC 9,95.

  1. De avonturen van Urbain Pujol 1: Rumoer bij Taxi Paname, Julié/Tibéri/Dumas, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95. (Urbain Pujol is taxichauffeur in Parijs. Het jaar 1961 is al een eind op dreef als een dame met een Slavisch accent een vulpen van topkwaliteit vergeet in zijn voertuig. Dit onbeduidende voorval brengt een reeks ongelooflijke avonturen op gang die Urbain en zijn vrienden mee zal nemen op een wilde achtervolging, gekruid met spionage en de Koude Oorlog. Tibéri en Julié zijn beiden liefhebbers van het werk van Guus Slim en de andere strips van Maurice Tillieux en zijn met deze strip begonnen aan een avonturenreeks die iedereen die houdt van de actie, de auto’s en strips uit de jaren 1960 zal bevallen.)
  2. Tango 8: Trip in de Suluzee, Philippe Xavier/Matz, Le Lombard, SC 9,99/HC 17,99.
  3. Michel Vaillant Legendes 3: Een dramatisch seizoen, Vincent Dutreuil/Denis Lapière, Graton, SC 9,99/HC 17,99.

  1. Kronieken van de Zwarte Maan 20: Een poort naar de hel, Angleraud/Froideval, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95.
  2. Vlucht door de Tijd 1: De pioniers, Jolivet/Buendia/Zumbiehl, Dupuis, SC 9,99.
  3. Game Over 23: Rest in pieces, Midam/Adam/Benz, Dupuis, SC 8,50.

  1. Bertille & Lassiter, Éric Stalner, Saga Uitgaven, HC 27,99. (Eerder dit jaar verschenen de one-shots ‘Bertille & Bertille’ en ‘13.17 Uur in het Leven van Jonathan Lassiter’. Dit nieuwe album brengt de hoofdpersonages uit beide verhalen veertig jaar later samen voor een verrassende ontknoping.)
  2. Marcel Pagnol – Fanny, Causse/Scotto/Stoffel/Winoc, Saga Uitgaven, HC 27,99.
  3. Messalina 4: Orgieën en spelen, Jean-Yves Mitton, Saga Uitgaven, HC 24,99.

  1. Bakelandt integraal 14, Hec Leemans, Saga Uitgaven, HC 37,99. (Bevat de delen 66 t/m 70.)
  2. Rik Ringers integraal 11: tweede tijdperk, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 36,50. (Integrale uitgave met de delen: “Verdwenen in de hel”, “De dodende dubbelganger”, “Het huis van de wraak”, “Dodenlijst” en een dossier.)
  3. Sophia Stromboli: Ciao, bella!, François Walthéry/André Taymans, Uitgeverij Hum!, HC 19,95. (Sophia Stromboli is capitano bij de Carabinieri in Rome. Dat is nogal paradoxaal voor de dochter van Gino Stromboli, een invloedrijke maffioso die al door de politie gezocht werd nog voor ze tien jaar oud was. Op een mooie ochtend ontdekt men het lichaam van een jonge vrouw op een van de idyllische stranden van Sardinië, waarnaar Sophia is overgeplaatst na een duistere zaak. Op het slachtoffer vindt de capitano een foto van zichzelf in uniform, genomen een jaar vóór haar overplaatsing. Het is duidelijk: de geduchte seriemoordenaar Midas is terug! Met ‘Sophia Stromboli’ gaven Taymans en Walthéry hun eigen heldinnen een moment rust om ons te trakteren op een compacte Italiaanse thriller.)

  1. Cocco Bill: A Capella, Jacovitti/Salvagno/Apeldoorn, Uitgeverij Hum!, HC 18,95.
  2. Arcadia Archief 72: Leonardo – Genie, vidi, vinci!, Turk/Zidrou, vzw Arcadia, HC 26,95.
  3. Willems Wereld integraal 1: Laat Willem maar schuiven!, Aloys Oosterwijk, Uitgeverij Arboris, HC 29,95.

  1. Maandag gaan we scheiden (Alles moet anders), Willem Ritstier, Menlu, HC 24,99. (‘Jarenlang riep Inge voor de grap: “Maandag gaan we scheiden!”, als zij en Joop ruzie hadden. Het was weliswaar niet op een maandag, maar op een avond kreeg Inge de mededeling van Joop dat hij wilde scheiden. Inges leven stond vanaf dat moment volledig op z’n kop.’ Dit boek is het logische vervolg op ‘Wills Kracht’ en ‘Opstaan… en doorgaan’, maar kan ook afzonderlijk worden gelezen.)
  2. Noorderlicht 1: Reis naar de reuzenvallei, Malin Falch, Luitingh/Sijthoff, HC 14,99. (Duik in de magische wereld van Noorderlicht, die auteur-illustrator Malin Falch baseerde op Noorse volksverhalen en mythen. Reis naar de Reuzenvallei is het eerste deel in deze betoverende fullcolour-graphic novel, die in Noorwegen bekroond is met belangrijke prijzen. ‘Op een nacht breekt een vreemde jongen het huis van Sonja in. Hij lijkt een doodgewone jongen te zijn, maar tegelijkertijd is hij heel anders. De jongen, Espen, komt van een magisch rijk en nodigt haar uit om met hem mee terug te reizen naar zijn dimensie. Via het noorderlicht komen ze aan in de Reuzenvallei, die ernstig wordt bedreigd. Voor ze het weet raakt Sonja betrokken bij een duizelingwekkend avontuur.’)
  3. De Woudgeest van Weleer, Jap Mikel/Al Santos, Dutch Venture Publishing, SC 14,95. (‘De woudgeest van weleer heeft altijd de volkeren beschermd die in de bossen leven en de natuur respecteren. Maar wat gebeurt er als de busaw vanaf de andere kant van de oceaan naar het vredige woud zeilen en alles pakken wat ze kunnen krijgen?’ Een prachtige graphic novel uit de Filippijnen, dat leest als een sprookje maar diepe thema’s aansnijdt zoals klimaatverandering en kolonisatie.)

  1. De mooiste verhalen uit Donald Duck: Het beste van Carl Barks, Carl Barks, DPG Media, HC 59,99.
  2. Donald Duck de spannendste avonturen 46: De razende race, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 6,50.
  3. De Leukebroeders 2: Mijn broeders hoeder, Arjen Vriezekolk, De rode Eekhoorn, SC 9,95.

  1. Suske en Wiske kortverhalen 54 (2024-4): Het geheim van de Kalmthoutse Heide, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
  2. Suske en Wiske kortverhalen 55 (2024-5): De bevende berken, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
  3. Suske en Wiske kortverhalen 56 (2024-6): Hotel Holiday, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.

  1. Versus – de wereld van Suske en Wiske nummer 147 – 37e jaargang – 2024, De Fameuze Fanclub, SC 4,99.
  2. Donald Duck pocket 354: De koning van het strand, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 5,95.
  3. Donald Duck pocket 355: Het grote volleybaltoernooi, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 5,95.
  4. Donald Duck pocket 356: Game over, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 5,95.

  1. Donald Duck premiumpocket 34: Macht & Magie: Toverkracht, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 10,95.
  2. Club Donald Duck pocket 15, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,95.
  3. Donald Duck themapocket 61: Op boevenpad, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 9,95.
  4. Donald Duck themapocket 62: De bloemetjes buitenzetten, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 9,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken