skip to Main Content

2024 WEEK 36

  1. West Fantasy 1: De dwerg, de premiejager & de doodgraver, Benoit/Nanjan/J.L. Istin, Standaard Uitgeverij, SC 11,99/HC 21,99. (Okaar Albericht, een goudzoekende dwerg wiens enige metgezel zijn melancholie is, stuit op de bodem van zijn mijn op een gigantische monoliet, een artefact doordrenkt met magie. Wanneer zijn hand het voorwerp per ongeluk aanraakt, veroorzaakt dit een gebeurtenis duizenden kilometers verderop: de man in het zwart, een vervloekte necromant, staat op uit zijn graf, als een magneet aangetrokken door de totem en door de duisternis die aan Okaar knaagt. Als hij langskomt, staan de doden op en vormen een gulzig leger. Maar dat is nog niet alles. Een meedogenloze premiejager, Kendal Jones, gedreven door een viscerale wraak, in het gezelschap van een goblin begrafenisondernemer, gaat op weg naar de beroemde goudmijn. Een symfonie van bloed, geweren en tovenarij staat op het punt zich te ontvouwen.)
  2. Ann Bonny 1: De wolvin van de Caraïben, Franck Bonnet, Standaard Uitgeverij, HC 19,99. (Dit is het verhaal van een onafhankelijke vrouw met een onweerstaanbaar verlangen naar vrijheid en de zee. Dit is het verhaal van een vrouw die weigerde zich te onderwerpen aan de autoriteit van haar vader, haar echtgenoot, de koning en de Kerk. Dit is het verhaal van een vrouw die begin achttiende eeuw maar twee keuzes had: de brandstapel of de piraterij. Dit is het verhaal van Ann Bonny, de wolvin van de Caraïben.)
  3. StripGlossy achtste jaargang 2024 nummer 30/31: Augustus 2024, Uitgeverij Personalia, SC 19,90.

  1. Op zoek naar glorie 1: Hazenpad, Philippe Eudeline/Pascal Davoz, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95. (‘Na een aantal grote successen op het slagveld heeft Napoleon het in zijn hoofd gehaald op te trekken tegen Rusland, maar deze ‘Russische veldtocht’ loopt allesbehalve goed en het Napoleontische leger lijdt enorme verliezen. Tijdens de terugtocht in een strenge winter wordt een jonge trommelaar van het Grande Armée, die de bijnaam ‘Hazenpad’ gekregen heeft, door de bossen achtervolgd door twee soldaten. Ze lijken uit te zijn op een tas die het kind bij zich draagt. De inhoud is duidelijk kostbaar en hij is niet bereid er zonder slag of stoot afstand van te doen.’ Dit avonturenverhaal speelt zich af tegen een nauwkeurige historische achtergrond en geeft inzicht in hoe de Russische veldtocht werkelijk voor de soldaten was. Het verschijnt in een cyclus van vier delen.)
  2. Hondskop boek 2, Brugeas/Toulhout/Guillo, Standaard Uitgeverij, HC 24,99.

  1. Lord of the Flies, Aimée de Jongh/William Golding, Scratch Books, HC 29,95. (Let op, pas vanaf 12 september pas in de verkoop! Maar uiteraard nu wel al te reserveren. ‘Een groep kinderen moet na een vliegtuigongeluk zien te overleven op een tropisch eiland. Er zijn geen volwassenen om hen te helpen. Blauwe luchten, gele stranden, weinig bedreigingen: het lijkt een idyllische plek. Maar het duurt niet lang voordat hun onbezorgde leven verandert in een nachtmerrie. Wat gebeurt er als kinderen, jong en onschuldig, overgeleverd zijn aan elkaar? Nobelprijswinnaar William Golding toont ons in Lord of the Flies zijn visie op de mens, een visie die na de oorspronkelijke publicatie in 1954 een miljoenenpubliek bereikte, en die nog altijd actueel is. Ter ere van het 70-jarig bestaan verschijnt de klassieker nu voor het eerst als graphic novel, geschreven en getekend door de Nederlandse stripauteur Aimée de Jongh. Met de bestseller Dagen van zand wist zij al wereldwijd een groot publiek te bereiken en talloze prijzen te winnen. Met Lord of the Flies stijgt ze boven zichzelf uit. De Jongh wilde deze graphic novel al 10 jaar lang maken. Nu, met de zegen van de familie Golding, is het eindelijk zover.’)
  2. Het Onvoorstelbare Verbeeld, Diverse auteurs, Scratch Books, HC 27,50. (Tien stripauteurs, tien verhalen over de holocaust en andere nazi-misdaden. ‘Sommige gebeurtenissen mogen nooit worden vergeten. Maar het is onvoldoende om slechts te weten dat die gebeurtenissen op een bepaald moment voorvielen. Het is noodzakelijk om meer details te kennen om je enigszins te kunnen voorstellen hoe het was voor diegenen die dit doorleefd hebben. Stripverhalen zijn een medium waarmee uitstekend kan worden verteld en afgebeeld wat zich heeft voorgedaan. De fantasie van de lezer wordt niet uitgeschakeld, maar wat geholpen. De verhalen in dit aangrijpende boek tonen vele manieren om de lezer te laten zien wat er allemaal aan de hand was en om de lezer met empathie iets dichter bij dit verleden te brengen.’)
  3. The Great Marc Evers: Het waargebeurde verhaal van de kampioen die nooit iets zou kunnen, Gemma Plum/Ivo van Woerden, Scratch Books, HC 24,95. (Wat als je je niet richt op wat er niet kan, maar kijkt naar wat er wél mogelijk is? Twee jaar oud is Marc Evers als zijn ouders te horen krijgen dat hij nooit zal praten of zelfstandig naar het toilet zal kunnen gaan. Hij is autistisch en heeft een verstandelijke beperking. Het is bijna onmogelijk om contact met hem te krijgen. De psychiater adviseert opvang in een instelling, maar de ouders van Marc leggen zich er niet bij neer. Achttien jaar later wacht Marc in het olympische zwembad van Londen op het startschot van de 100 meter rugslag op de Paralympische Spelen. Hij praat, loopt, fietst, draait mee in een druk gezin, is een toffe peer geworden én hij blijkt vooral keihard te kunnen zwemmen. Met vijf paralympische medailles en vele wereldrecords is Marc Evers Nederlands grootste paralympische zwemkampioen. Hoe heeft hij het tegen alle verwachtingen in zover kunnen schoppen?)

  1. Rode Ridder 283: Sulphur, Bono/Fogolin/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
  2. F.C. de Kampioenen 132: De zussen Boma, Leemans/Bouden, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
  3. Robert en Bertrand integraal 14, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bevat de delen 88 t/m 92.)

  1. Asterix – Idefix en de onverzettelijken 6: De bosgeesten, Bastide/Bacconier/Choquet/Jean-Marie, Les Éditions Albert René, SC 5,95.
  2. Lotta 7: is een feestbeest, Marloes de Vries, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95.
  3. Brugpieper Roos Vink 10: Thuis!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95.

  1. Rooie Oortjes nieuwe reeks deel 3, Diverse auteurs, Uitgeverij De Boemerang, SC 8,95.
  2. Wat Vooraf Ging, Hanco Kolk, Uitgeverij Oogachtend, SC 32,00. (In strakke, vloeiende lijnen en met een stevige dosis humor onderzoekt Hanco Kolk in ‘Wat vooraf ging’ de veelal onbekende achtergrond van beroemde namen die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Is William Shakespeare wel de schrijver van Romeo en Julia? Welke drijfveren had Assepoester volgens Sigmund Freud? Welke invloed had Dracula op Victoriaanse vrouwen met wulpse neigingen? Wat heeft Mickey Mouse met de slag bij Hastings te maken? En Frankenstein met Chat GPT? Tekenaar Hanco Kolk reist naar verre oorden en vervlogen tijden voor het antwoord op deze en nog vele andere vragen.
  3. Peter’s zeurkalender 2025, Peter van Straaten, De Harmonie, zwart/wit, 15,90.

Let op: intekenen is mogelijk tot 20 september!

Tomcat, Romain Hugault/Anastasia Heinzl, Silvester Strips Uitgeverij.
Het volgende project van Romain Hugault, naast de reguliere versie die gewoon in de winkel te koop zal zijn met verschillende luxe versies:

  • Limited edition €34,95 – genummerd, met andere cover (links op bovenstaande afbeelding), boekenlegger en A4 ex-libris.
  • Collector’s edition €59,95 – genummerd, met andere cover (rechts op bovenstaande afbeelding), linnen rug, boekenlegger, dossier en gesigneerde A4 ex-libris.
  • Deluxe edition €124,95 – genummerd, met andere cover (rechts op bovenstaande afbeelding), linnen rug, boekenlegger, dossier, gesigneerde A4 ex-libris en wandplaat (32 x 49 cm).

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken