skip to Main Content

2024 WEEK 35

  1. Rik Ringers nieuwe avonturen 7: Moord-aan-zee, Simon Van Liemt/Zidrou, Le Lombard, SC 9,99.
  2. XIII Trilogy – Jones 2: Rood Alcatraz, TaDuc/Yann, Dargaud Benelux, SC 9,99/HC 17,99.
  3. Wayne Shelton 14: Het goud van Saigon, Christian Denayer/Jean Van Hamme, Dargaud Benelux, SC 9,99.

  1. Thorgal Saga 3: Shaïgan, Roman Surzhenko/Yann, Le Lombard, SC 14,99/HC 22,99.
  2. Team Rafale 14: Een winterse oorlog, Jolivet & Lingua/Zumbiehl, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.
  3. Harry Dickson 2: Het schriktribunaal, Jean Ray, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.

  1. Habemus Bastard 1: Een noodzakelijk wezen, Sylvain Vallée/Jacky Schwartzmann, Dargaud Benelux, HC 21,99. (‘Een onderwereldhandlanger, Lucien, kent geen foutenmarge. Zijn baas zal hem niet vergeven. Hij had alles kunnen doen om zichzelf te redden: een vlucht nemen naar het buitenland om onder te duiken, zich aansluiten bij het vreemdelingenlegioen, of zelfs van gezicht veranderen. Maar hij heeft iets beters gevonden: een priesterkleed.’ Een onconventionele misdaadstrip met een explosieve mix van zwarte humor, bizarre situaties en een meeslepend plot.)
  2. Loopgravenoorlog 1914-1918, Tardi, Casterman, HC 27,99. (Heruitgave met nieuwe cover.)
  3. Barcelona, donkere ziel – Collectie Vrije Vlucht, Pellejero/Torrents/Pardo/Lapière/Jakupi, Dupuis, HC 32,50. (Weeskind, opkomende industrieel, mafioso, oprechte minnaar of drugsbaron: het is moeilijk om Carlitos te definiëren, die de machtige Don Carlos wordt. Misschien omdat hij dit alles tegelijk is. In een Barcelona geklemd in de greep van het Franco-regime, word je uitgenodigd om een rijk avontuur vol liefde en kleur te volgen, gecreëerd door auteurs op het hoogtepunt van hun talent: Denis Lapière en Gani Jakupi, vergezeld door een Barcelonees trio: Ruben Pellejero, Eduard Torrents en Martín Pardo. Don Carlos is een karakter dat je niet zult vergeten.)

  1. Medea 2: Het mes in de wond, Nancy Peña/Blandine Le Callet, Lauwert Uitgeverij, HC 22,95.
  2. Nicky Saxx 4: Complot/Loos, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Reboot Comics, SC 10,95/HC 24,95.
  3. Rover 2: Het raadsel van de drie zonnen, Pauline De La Provôté/Jean-Baptiste Saurel, Dupuis, SC 9,99.

  1. De Patiënt, Timothé Le Boucher, Lauwert Uitgeverij, HC 39,95. (De politie arresteert een meisje dat door de straten doolt met een bebloed mes in de hand. Bij haar thuis ontdekken de agenten een heus bloedbad. Haar hele familie werd vermoord. Zes jaar later ontwaakt Pierre Grimaud, de enige overlevende van de “moorden in de Rue des Corneilles”, uit een coma. De vijftienjarige adolescent die hij op het ogenblik van de feiten was, is nu een jongeman van eenentwintig. Hij is verward, verlamd en lijdt aan gedeeltelijk geheugenverlies. Pierre wordt opgevolgd door Anna Kieffer, een forensisch psychologe met een specialisatie in slachtofferwetenschap. Hij vertelt haar over de aanwezigheid van een geheimzinnige “man in het zwart” die door zijn dromen spookt. Na enkele afspraken ontdekt Anna dat Pierre eigenlijk een heel gevoelige en bijzonder intelligente jongeman is. Ze is geraakt door zijn verhaal en begint affectie voor hem te voelen. Na een tijdje ontwikkelen ze een goede verstandhouding. Maar Anna beseft niet in welke mate deze patiënt haar leven zal veranderen.)
  2. Hope One deel 2, Grelin/’Fane, Lauwert Uitgeverij, HC 24,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken