skip to Main Content

2024 WEEK 21

 1. Suske en Wiske kort verhalen 2024 1: De Meteomachine, Vandersteen, Standaard, SC 7,00.
 2. Suske en Wiske kort verhalen 2024 2: Tegen de ZZZ, Vandersteen, Standaard, SC 7,00.
 3. Suske en Wiske kort verhalen 2024 3: De rammelende rally, Vandersteen, Standaard, SC 7,00.

 1. De levens van Charlie, Guarino/Toussaint, Lauwert, 29,95. (“Het komische drama De Levens van Charlie leest als een feel-good-verhaal met thema’s die liefde, dood en wraak combineren. Wat gebeurt er met onze naasten na hun dood? Tegenwoordig worden ze niet meer begraven, maar gerecycled! Recycle & Deloos helpt u hiermee verder. Charlie is de beste in zijn vak. Hij vindt een manier om elk lichaam te recyclen. Maar op een dag belt een kleine jongen hem op om hem te vragen wat er met de ziel van zijn mama is gebeurd. Charlie recyclet lichamen… Wat er met de ziel gebeurt, dat weet hij niet. Maar hij zal het onderzoeken…”)
 2. Lucht 1/2: Onder een minder grijze hemel, Pelaez/Porcel, Saga, HC 22,95. (“Sinds meteorieten zijn neergestort in de permafrost, waarbij bacteriën vrijkwamen die de lucht verstikkend maakten, heeft de bevolking zich om te overleven moeten uitrusten met maskers. De regering, die de luchtdistributie beheert, is begonnen met de bouw van luchtvaartuigen die de schadelijke deeltjes opzuigen en de atmosfeer weer inadembaar maken. Maar een mysterieuze terroristische groepering saboteert de schepen systematisch. Troy Denen, een lid van het Centraal Comité, krijgt de opdracht te infiltreren in het rebellennetwerk om uit te vissen wie achter het complot zit.”)
 3. San Francisco 1906 1/2: De drie Judiths, Marie/Meddour, Saga, HC 21,95. (“17 april 1906, de avond valt in San Francisco. En zoals elke avond komt het kamermeisje naar haar werk in het majestueuze Palace Hotel. Ze heeft de opdracht gekregen om te zorgen voor de ster van de dag: Enrico Caruso, de beroemde Italiaanse tenor die op dat moment optreedt op het podium van het Grand Theatre Central… Terwijl ze controleert of de kamer in orde is, ontdekt ze een pakketje dat ze niet had mogen zien en dat haar in handen doet belanden van de ergste criminele clans van de stad, die er alles voor overhebben om het terug te krijgen… Net wanneer de uitkomst steeds hopelozer lijkt voor het jonge meisje, begint de aarde te beven…”)
 4. De Pestlijders voordeel pakket compleet, Pagnol, Saga, 2x HC 20,00.

 1. Contrapaso 1: De kinderen van de anderen, Teresa Valero, Lauwert, HC 32,95. (“Madrid, winter 1956. De fascistische dictatuur controleert de media en laat de mensen in de waan dat ze in een idyllische natie wonen. Twee journalisten, de gedesillusioneerde Sanz en de jonge en onversaagde Léon Lenoir, beiden gespecialiseerd in faits divers, slaan de handen in elkaar om de weerzinwekkende misdaden die het regime uit de media houdt aan het licht te brengen. Het duo is vast van plan om een onverklaarbare reeks moorden op te helderen, maar daarvoor moeten ze graven in een wreed verleden… Met haar elegante artwork en delicate kleuren vertelt Teresa Valero het verhaal van hun opwindende zoektocht en wordt de lezer meegevoerd naar een somber en gewelddadig tijdperk.”)
 2. Abirato, Thierry Labrosse, Lauwert, HC 32,95. (“Montreal, 2111. Het waterpeil is dramatisch gestegen… De wereldbevolking is van 12 naar 3 miljard gedropt. In de steden met hun ondergelopen straten proberen de inwoners te overleven. Sommigen slagen daar makkelijker in dan anderen… 3% van de bevolking heeft toegang tot een kostbaar verjongingsvaccin. Terwijl de massa moet knokken om de volgende dag te kunnen eten, worden een handvol bevoorrechte burgers 200 jaar. In dit Montreal, waar het systeem op instorten staat, gaat Riel Beauregard, een optimistische jongeman die het platteland is ontvlucht, op zoek naar een beter leven. Maar de stad heeft heel wat verrassingen voor hem in petto. Behalve de aanslagen en de opkomst van een rebellengroepering wachten hem gelukkig ook aangenamere ervaringen, zoals de ontmoeting met de mooie Neve. Ondanks hun gewelddadige omgeving weigeren deze twee jonge mensen de hoop op te geven… Een verhaal over het lot van twee jonge mensen die noodgedwongen worden meegesleurd in de woede van de maatschappij. Het krachtige artwork van Thierry Labrosse gecombineerd met een goed opgebouwd verhaal maken van Ab Irato een sciencefictionstrip die alles heeft om een klassieker van het genre te worden.”)
 3. Stilte na de oorlog, Nynke Kuipers, Van Oorschot, SC 29,99. (“Meeslepende zoektocht naar wat een ‘foute’ opa met de familie kan doen. In de zomer van 1940 tekende de opa van Nynke Kuipers voor het lidmaatschap van de NSB. De gevolgen van deze keuze galmen nog generaties lang na. Haar oma werd na de bevrijding uit haar huis gezet en was te labiel om goed voor haar jonge kinderen te zorgen. Het gezin verwilderde. Haar moeder nam als oudste de taken over en probeerde zich staande te houden in een vijandige wereld. Ze bleef altijd ‘kind van een NSB-er’ en het was verwarrend dat de enige die ze kon vertrouwen ‘fout’ was. Als kind voelde Kuipers dat haar moeder iets verborgen hield, maar er werd met geen woord over deze duistere kant van de oorlog gesproken. Totdat de moeder last kreeg van nachtmerries en paniekaanvallen. Als Nynke Kuipers jaren later met haar kinderen in Friesland gaat kamperen, liggen de familieverhalen verspreid over het landschap, als scherven van een uiteengespat glas. Ook haar kinderen zullen zich moeten verhouden tot het hebben van een foute overgrootvader. Er is niks om trots op te zijn. Stilte na de oorlog is een uitgebalanceerde beeldroman dat een tijdbestek van ruim honderd jaar beslaat en waarin op de voet gevolgd wordt hoe trauma door de generaties heensijpelt.”)
 4. Net niet verschenen boeken Appendix, Gummbah, De Harmonie, SC 29,90.

 1. Rattekopje integraal, Walthéry, Indruk, HC 39,95.
 2. Iruene, Griffo/Rodolphe, Saga, 29,95. (“Alex is een jonge Parijse reclameman. Hij is een regelmatige gast op trendy feestjes en heel erg mee met zijn tijd. Maar al maanden loopt zijn leven uit de hand. Als hij in slaap valt, heeft hij vreselijke nachtmerries waarin hij een jonge krijger van het Guanche-volk is ten tijde van de invasie van de Spaanse conquistadores. Zijn volk rekent op hem, maar kan hij het verleden veranderen? In zijn dromen wordt hij achtervolgd door een demon over een landschap van zee en bergen. Hij raakt steeds meer geïsoleerd, kan niet meer werken of aan iets anders denken dan deze pijnlijke visioenen. Hij staat op de rand van de waanzin en geen enkele dokter lijkt hem te kunnen helpen. Door zijn dromen te analyseren, slaagt hij erin de geografische locatie van zijn nachtmerries te achterhalen: La Palma, een vulkanisch eiland op de Canarische Eilanden.”)
 3. Max Fridman integraal 1, Vittorio Giardino, Saga, HC 37,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken