Elfen 33: Een oorlog, drie kronen, Bileau/Jacquemoire/Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Softcover volgt in week 50.)…
2023 WEEK 43
- Asterix 40: De witte iris, Didier Conrad/Fabcaro, Hachette, SC 6,95.
- De Rode Ridder 280: De monstermaker, Bono/Van Gucht/Fogolin/Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
- Vertongen & Co 41: De vierpotige president, Leemans/Swerts/Vanas/Bouden, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
- De avonturen van Biggles integraal 3, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bevat de delen 12 t/m 16.)
- Robert en Bertrand integraal 11, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bevat de delen 70 t/m 75.)
- Altor integraal 2, Marc Bati/Moebius, Uitgeverij Arboris, HC 34,95.
- Hondskop boek 1, Brugeas/Toulhout/Guillo, Standaard Uitgeverij, HC 24,99. (Josselin en Jehan zijn twee dolende ridders die leven van toernooi naar toernooi en hun kost proberen te verdienen door hun tegenstander van die dag uit te schakelen. Paulin, de schrandere schildknaap van Jehan, reist mee en blijkt vaak een grote troef te zijn. Het drietal is uit op geld en roem, zoals zovele anderen. Maar er is toch een detail waarin ze verschillen van die anderen: onder de maliënkolder blijkt Jehan een vrouw te zijn.)
- Blauwbaard, Camille Benyamina/Amélie Nothomb, Standaard Uitgeverij, HC 25,00. (Bestsellerauteur Amelie Nothomb zet het gruwelijke sprookje naar haar feministische hand. Camille Benyamina brengt met deze graphic novel bewerking de bizarre sfeer van het verhaal meesterlijk in beeld. Parijs is vol. En de jonge, aantrekkelijke Saturnine is dringend op zoek naar een plek om te wonen. Wanneer ze een advertentie vindt voor een ruime kamer in een appartement in een leuke Parijse wijk, stelt ze zich kandidaat. De eigenaar van het appartement laat zijn keuze op haar vallen. Huisbaas don Elemirio Nibal y Milcar is even bizar als zijn naam doet vermoeden. Hij spreekt met nostalgie over de inquisitie en verbiedt haar de toegang tot die ene geheimzinnige donkere kamer in het appartement. Saturnine komt te weten dat don Elemirio was getrouwd met de vorige vrouwelijke huurders, die een voor een zijn verdwenen. Zal Saturnine aan haar lot ontsnappen?)
- Het verhaal van Vlaanderen integraal, Frodo De Decker/Harry De Paepe, Standaard Uitgeverij, HC 45,00.
- Baby Boom, Martin Draax, Uitgeverij Hum!, HC 24,95. (Wie moet je op deze planeet spreken om iets gedaan te krijgen? Dat is best een lastige vraag in de huidige complexe samenleving vol hyperconsumenten, zelfbeeldjagers en graaibroeders. Hoog tijd voor een extreme makeover, een Great Rebirth. In een grafisch uitbundige queeste gaat hoofdpersoon Baby Boom de uitdaging aan. De auteur trakteert de kijker/lezer op een virulente stroom beelden vol verwijzingen naar trends en hypes uit kunst, politiek en cultuur.)
- De avonturen van Kathleen: Berlijn 61, Baudoin Deville/Patrick Weber, Éditions Anspach, HC 15,50.
- We gaan niet naar Paisley Park, Jef/Thomas Kotlarek, Lauwert Uitgeverij, HC 27,95. (Wervelende ode aan Prince verpakt als knotsgekke roadtrip. 21 april 2016. Prince wordt dood aangetroffen in de lift van zijn opnamestudio Paisley Park diep in Minnesota. Aan de andere kant van de oceaan bezorgt het slechte nieuws Sergio, een excentrieke oudere platenhandelaar en verwoed verzamelaar, een beroerte. Wanneer hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen, haalt hij twee van zijn trouwste klanten over om een queeste te ondernemen naar de enige trofee die nog aan zijn collectie ontbreekt: de onuitgebrachte opnames van de sessies tussen Prince en Miles Davis. De banden zouden door de legende veilig zijn opgeborgen in de gepantserde kluis van Paisley Park. We gaan niet naar Paisley Park is een geschifte trip door het midwesten van Amerika, een eerbetoon aan de funk en The Kid uit Minneapolis, tegen de achtergrond van de verkiezing van Donald Trump.)
- Serena, Risbjerg/Pandolfo, Lauwert Uitgeverij, HC 36,95. (Duivelse, fascinerende thriller naar de roman van Ron Rash. Jaren 1930, Smoky Mountains. George Pemberton en zijn jonge vrouw Serena hebben grootse plannen in de nasleep van de Grote Depressie: de bossen die Pemberton heeft geërfd, zijn de bron van hun rijkdom. Ambitieus en verbeten, en gespeend van mededogen voor het leed van de armzalige houthakkers die moeten kappen — en daar soms met hun leven voor betalen – komen ze al snel in botsing met een project voor de ontwikkeling van een nationaal park. Pemberton besluit bankiers en politici om te kopen terwijl Serena, die onvermoeibaar te paard en met een adelaar op haar arm haar landerijen inspecteert, andere argumenten gebruikt: het pistool, het mes, vergif — en een griezelige handlanger, toegewijd aan zijn taak.)
- IJzeltje 3: Het strundjutterspact, Riad Sattouf/Corbeyran, Lauwert Uitgeverij, HC 21,95.
- Happy End 1: De grote crisis, Benjamin Jurdic/Olivier Jouvray, Lauwert Uitgeverij, HC 24,95. (Mollie had het einde van de wereld wel verwacht en er zich op voorbereid, maar als het dan ook komt wordt het ineens bittere ernst. Wat te doen als de overheid het laat afweten? Waar moet je heen als er geen olie meer is, of voedsel? Mollie heeft genoeg ideeën, maar het valt niet mee als je de jongste bent en er niemand naar je luistert.)
- Avonturen van Tom Poes band 33, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, HC 65,00.
- Zetari integraal luxe, Martin Lodewijk/John Burns, Uitgeverij Prestige, HC 39,95. (Met door Martin Lodewijk getekende stofomslag en gesigneerde prent.)
- Marc Sleen – De ultieme editie: De erfenis van Nero, Marc Sleen, Davidsfonds Uitgeverij, HC 24,99.
- Tex Willer pocket 131: Manhattan!, Maurizio Dotti/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, SC 9,95.
- Camille 2: In vuur en vlam!, Renée Rienties/Danny De Vos, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.
- Eumefius, Nicolas Marichal, Borgerhoff & Lamberigts, SC 22,99. (‘Op hoeveel verschillende manieren kan je in een drol stappen, uitglijden op een bananenschil of geraakt worden door bliksem? Het antwoord is tweeëntachtig. Eumefius heeft ze allemaal getest.’ Tekstloze humor strip.)
- De verdwenen miljoenen van Kuifje – De geheimen van de erven Hergé, Jean-Pierre Levée, Just Publishers, SC 24,99. (Secundaire literatuur over het (wan)beleid van het Kuifje imperium. ‘De nalatenschap van Hergé wordt slecht beheerd. Verkeerde keuzes en hoogmoed hebben het fortuin flink uitgehold.’)