skip to Main Content

2023 WEEK 16

 1. Legende 7: Sneeuw, Swolfs/Collignon/Ange, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Legende 1: Het wolfskind, Yves Swolfs, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (Nu voor het eerst in softcover! De rest van de serie volgt spoedig.)
 3. De onthoofde arenden 29: Terug naar Crozenc, Michel Pierret, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. Elfen 29: Lea’saa de rode elf, Lorusso/J.L. Istin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Dwergen 19: Tadgar van de zwervers, Jean-Paul Bordier/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Softcover komt in juni.)
 3. De Meester Inquisiteurs 11: Zakariël, Augustin Popescu/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. Poulbots: De straatkinderen van Montmartre, Patrick Prugne, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50. (In het hart van Montmartre volgen we vijf arme kinderen, kleine poulbots die de strijd aanbinden met een malafide projectontwikkelaar, een ‘baksteenbons’ die hen wil verdrijven van hun kikkerkweekvijver. Om hun bron van inkomsten te beschermen, zijn de poulbots tot alles bereid, maar ook de projectontwikkelaar gaat over lijken, zeker als die lijken hem – naast een stevige duit – ook eeuwige roem kunnen opleveren! Een kleurrijk verhaal vol kleurrijke figuren en historische personages van Montmartre, de verzamelplaats voor kunstenaars en bohémiens aan het eind van de 19e eeuw. Maar bovenal een verhaal van vriendschap en verbondenheid. Softcover komt in juni.)
 2. De Witte Dood, Fred de Heij/Willem Ritstier, Uitgeverij MENLU, HC 24,99. (Het verhaal van de historische figuur Simo Häyhä (1905-2002), waarschijnlijk de succesvolste sluipschutter aller tijden. In Rusland stond hij bekend als Belaya Smertj: De Witte Dood.)
 3. Jeremiah Johnson hoofstuk II, Jadson/Pécau/Duval, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. Een paus in de geschiedenis 5: Pius XII: Tegenover het nazisme 1/2, Érik Juszezak/Théa Rojzman, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Softcover komt in juni.)
 2. Het kasteel van miljoenen jaren 1: Het voorvaderlijk erfgoed, Zeljko Vladetic/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. Meta-Baron 7: Adal de bastaard, Woods/Frissen/Jodorowsky, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Buck Danny Origins 2: De zoon van de zwarte viking, Giuseppe De Luca/Yann, Dupuis, luxe HC 69,95. (Voor nu alleen nog de luxe, de reguliere versie volgt later. Met linnen rug en genummerde + gesigneerde ex-libris. Oplage van 150 exemplaren.)
 2. Warbirds 1: Stuka – De kannonenvogel, Sotirovski/Davidenko/Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. Collectie Plankgas 17: Traject 2: 24 uur te veel, Johannes Roussel/Roger Seiter, Uitgeverij Daedalus, HC 10,25.

 1. ST EX: Een prins in zijn citadel, Romain Hugault/Bernard Chabbert, Silvester Strips Uitgeverij, HC 39,95. (Met bijna 200 miljoen verkochte exemplaren behoort De kleine prins sinds het bestaan van de schrijfkunst tot de meest gelezen boeken van de wereld. De auteur, Antoine de Saint-Exupéry, bijgenaamd Saint Ex, was een tegenstrijdige persoonlijkheid. Iedereen kent zijn naam, en weet dat hij een van de piloten was die geschiedenis hebben geschreven met Aéropostale, en tijdens de oorlog is omgekomen. Bovenal heeft die karakteristieke kerel echter een bijzonder veelbewogen bestaan van 44 jaar geleid en tijdens zijn korte leven zag hij kans om tien romans te schrijven, die tekenend zijn voor de twintigste eeuw. Het komt allemaal voorbij in dit boek, geschreven door journalist-piloot Bernard Chabbert, de zoon van een andere vliegenier van Aéropostale, die bevriend was met Saint Ex. De schitterende illustraties zijn gemaakt door een uitzonderlijke schilder-piloot: Romain Hugault.)
 2. ST EX – Collector’s Edition, Romain Hugault/Bernard Chabbert, Silvester Strips Uitgeverij, luxe HC 79,95. (Met andere cover, linnen rug en een gesigneerde A4 ex-libris. Oplage van 75 exemplaren.)
 3. ST EX – Deluxe Edition, Romain Hugault/Bernard Chabbert, Silvester Strips Uitgeverij, luxe HC 149,95. (Met andere cover, linnen rug, gesigneerde A4 ex-libris en een metalen wandplaat. Oplage van slechts 35 exemplaren.)

 1. De Technovaders integraal 2, Jodorowsky/Janjetov/Beltran, Silvester Strips Uitgeverij, HC 39,95.
 2. Sammy integraal 5: 1982-1981, Berck/Cauvin, Saga Uitgaven, HC 37,95/luxe HC 65,00. (Bundeling in chronologische volgorde van: ‘Baby’s en Blaffers’, ‘Paniek in het Vaticaan’, ‘Lijfwachten in de Ring’, ‘Ma Attaway’. Luxe is met linnen rug en genummerde A4 ex-libris met stempel. Oplage van 150 exemplaren. Eerdere delen van de luxes zijn ook nog beschikbaar.)
 3. Een leven met Alexandra David-Néel boek 4, Mathieu Blanchot & Frédéric Campoy, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50.

 1. Kilometer Nul 3: Een nieuwe wereld, Florent Bossard/Stéphane Piatzszek, Saga Uitgaven, HC 21,95.
 2. Hollywoodland deel 1, Maltaite/Zidrou, Saga Uitgaven, HC 21,95. (Deel 1 van een tweeluik in het jaar dat de beroemde HOLLYWOOD-letters honderd jaar bestaan. Oorspronkelijk stond de naam HOLLYWOODLAND op de heuvel. Voor elke letter van dat woord bedacht Zidrou een verhaal dat zich in de filmwereld van Hollywood afspeelt. Dertien verhalen over uiteenlopende figuren met voor elke letter een lot, opgedeeld in twee albums die zijn getekend door Éric Maltaite.)
 3. Ninn 2: De grote verte, Johan Pilet/Jean-Michel Darlot, Saga Uitgaven, HC 21,95.

 1. De rivieren van het verleden 2: Lamia, Yannick Corboz/Stephen Desberg, Silvester Strips Uitgeverij, HC 25,95.
 2. Wraak in de hel boek 1: Parijse Apaches, Tiburce Oger/Philippe Pelaez, Silvester Strips Uitgeverij, HC 25,95. (Parijs, 1903. Machthebbers en notabelen worden een voor een uitgeschakeld door een obscure vreemdeling wiens gezicht bedekt is met een rode sjaal. De vreemdeling laat bij elke moord zijn visitekaartje achter: een Louis d’Or, een gouden muntstuk met de beeltenis van de Franse koning. Samen met de formidabele dievenbende van de Apaches zaait hij terreur in Parijs tegen de achtergrond van de revolutionaire idealen van de opstandige Commune en de ontgoocheling van het modernisme.)
 3. The complete Crumb comic covers, Robert Crumb, Concerto Books, HC 69,99. (The Complete Crumb Comic Covers is een ambitieuze verzameling van meer dan tweehonderd illustraties en comicomslagen die Robert Crumb tussen 1960 en 2021 tekende. Van Zap Comix tot Arcade en van American Splendor tot Weirdo laat dit boek meer dan zestig jaar van Crumbs carrière zien met een groot aantal zeldzame en nooit eerder vertoonde tekeningen.)

 1. Jan, Jans en de Kinderen 70, Studio Jan Kruis, DPG Media, SC 6,75.
 2. Arcadia Archief 65: De Rochesters – Boze jongeren, Wurm/Dufaux, vzw Arcadia, HC 26,95.
 3. Dat waren nog eens tijden, Kamagurka, De Harmonie, SC 22,00. (Kamagurka is een meester in dagelijks het nieuws op de schop nemen in één rake tekening. Maar wekelijks maakt hij voor De Groene Amsterdammer en Humo ook verhalende beeldcolumns, waarin hij zijn onderwerp van verschillende kanten beschouwt en becommentarieert. Deze absurdistische vertellingen over de actualiteit bieden ons een satirische kijk op de werkelijkheid. In Dat waren nog eens tijden zijn de beste van deze tekeningen verzameld.)

 1. Trizia 1: Huisgenootjes, Pedro Pérez, Reboot Comics, SC 10,95. (Er zijn eerder al twee albums van Trizia verschenen, maar vanwege een nieuw onderkomen bij een andere uitgeverij is ervoor gekozen om weer de nummering bij 1 te beginnen. Desondanks is het allemaal nieuw materiaal!)
 2. Sunny Side Up! – De zon, een gevaarlijke vriend, Boon/Maselis/Heidbuchel, VZW Euromelanoma, SC 8,95. (Jackie houdt van de zon. Van zodra het kan, geniet ze gulzig van zijn stralen. Op haar achttiende volgde ze haar roep naar de zon richting Saint-Tropez, de ultieme zonnebadstad, maar die bestemming zou ze nooit bereiken door haar ontmoeting met Sunny. Dertig jaar later moet Jackie iedere dag ook met de onaangename gevolgen van haar liefde voor de zon en bruine tint leven en vooral overleven, samen met de steun van haar beschermende dochter Caro. Tot de overmatige blootstelling aan de zon als kind ook Caro’s heden en toekomst overhoop gooit door dat verdacht uitziende moedervlekje.)
 3. Ra’resnoet 2: Vastberaden!, Gabriele Bagnoli/Carole Trébor, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Donald Duck de spannendste avonturen 35: De mysterieuze Smulpapistaan, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,50.
 2. Donald Duck de spannendste avonturen 36: Het geheime eiland, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,50.
 3. Donald Duck de spannendste avonturen 37: De avonturen van McWild Duck, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,50.

 1. Donald Duck pocket 337: Junglekoorts, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 338: Een held als geen ander, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Donald Duck themapocket 55: Hoge pieken, diepe dalen, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95.

 1. Club Donald Duck pocket 10, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,95.
 2. Hild – De vrouw van de Nibelungen, Veerle Hildebrandt, Uitgeverij Oogachtend, HC 27,99. (Prinses Kriemhild groeit op in Bourgondië onder het gezag van haar vader en broers. In het verre Ysland gaat koningin Brunhild met iedere man die haar wil veroveren een meedogenloos gevecht aan. Beide vrouwen strijden voor een leven in vrijheid in een mannenwereld, en zijn bereid daar een hoge prijs voor te betalen.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken